Investiţie de 26 milioane euro în prima fază din proiectul The Office Cluj

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 28 mai 2014

Investiţie de 26 milioane euro în prima fază din proiectul The Office Cluj

Fondul de investiţii sud-african, NEPI şi antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor au inaugurat ieri prima etapă a celui mai important complex de birouri dezvoltat în afara Capitalei, "The Office", cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp, dintr-un total de 54.000 mp. Concomitent, va fi demarată a doua etapă de dezvoltare, cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp, ce va fi livrată în a doua jumătate a anului 2015.

Ovidiu Şandor, dezvoltator al proiectului, a declarat: "În momentul în care am început construcţia ştiam că băncile ne vor impune un grad ridicat de preînchiriere şi de aceea am zis forget bank (uitaţi băncile, n.r.). Aşa că am început cu banii noştri, iar acum suntem în negocieri avansate pentru refinanţarea primei clădiri şi să utilizăm banii pentru a doua. Ne este mai uşor acum în relaţia cu banca. Investiţia până în prezent se ridică la 26 milioane de euro, 13 milioane euro din banii NEPI, 13 milioane de la mine". Investiţia pentru a doua fază se va ridica la 17-18 milioane de euro, potrivit antreprenorului, citat de Mediafax.

Livrarea are loc într-un context economic favorabil, în care Cluj-Napoca atrage şi oferă în continuare oportunităţi de dezvoltare a afacerilor în această regiune, însă fără a avea până acum o infrastructură adecvată în materie de birouri pentru mediul de business

Concomitent cu inaugurarea, spaţiile închiriate deja de companii precum Deloitte, Three Pillar, National Instruments sau Yardi, sunt în curs de predare. Mai mult, dezvoltatorii proiectului "The Office" Cluj-Napoca poartă discuţii avansate cu mai multe companii deja prezente în oraş sau care doresc să înceapă activitatea aici. "Proiectul permite instalarea a până la 1.000 de angajaţi pe un singur nivel, într-un open space. Iar companiile au certitudinea posibilităţii de extindere, prin dezvoltarea etapelor a doua şi a treia ale proiectului. De remarcat este faptul că majoritatea companiilor au ţinut neapărat să aibă clar stipulată în contract posibilitatea de extindere a birourilor în a doua etapă de dezvoltare a clădirii, aşteptarea noastră fiind ca aproximativ 30% din etapa a doua să fie închiriată de chiriaşi existenţi", precizează Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectului.

Alături de cafenea, wine-bar, farmacie şi un restaurant de business, Hugo, operat de Lunch Box, au fost încheiate contracte cu mai mulţi operatori locali sau internaţionali. Astfel, brutăria La Casa, tur-operatorul TUI şi Corporate Office Solution, reprezentant exclusiv Steelcase, lider mondial în mobilier de birou, vor asigura un mix de servicii dorit de dezvoltatori pentru a deservi cei peste 5.000 de angajaţi care îşi vor desfăşura activitatea în clădire la finalul proiectului. Nu în ultimul rând, complexul de birouri va avea o sală proprie de conferinţe cu o capacitate de până la 150 de locuri, ce va putea fi folosită atât de companiile care îşi desfăşoară activitatea în clădire, cât şi de alte organizaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb