Investiţii de 10 milioane de euro în 2005 la Poşta Română

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 9 mai 2005

Compania Naţională Poşta Romînă (CNPR) va investi, în 2005, aproximativ 10 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de retail, în creştere cu 30 la sută faţă de anul trecut, a declarat directorul general al Poştei Române, Dan Mihai Toader, citat de Rompres. "Peste cîţiva ani Poşta Română nu va mai distribui pensii, ci va oferi clienţilor servicii financiare şi bancare, deoarece avem şi putem pune la dispoziţie cea mai mare infrastructură de retail financiar", a precizat Toader, subliniind că se se află în discuţii cu principalele bănci şi operatori din România pentru încheierea unor parteneriate.

În prezent, prin oficiile poştale informatizate se pot plăti o serie de facturi la utilităţi precum Distrigaz, Electrica, Romtelecom.

"Cu grupul RCS-RDS suntem în discuţii avansate pentru încasarea facturilor la serviciile de date şi de telviziune digitală oferite de RDS", a explicat directorul general al Poştei. Aceşti parteneri, a continuat Toader, sunt şi consumatori de servicii poştale, de aceea încercăm să le oferim toate tipurile de servicii, nu numai încasare de facturi ci şi printare, trimitere sau anvelopare.

Poşta Română are în prezent cea mai extinsă reţea VPN (Virtual Private Network) din România, în jur de 600 de locaţii din cele 1.100 de oficii informatizate. VPN este o conexiune privată între două sau mai multe reţele sau calculatoare care trimit date protejate peste o reţea publică de date sau prin Internet. Folosind VPN, se poate crea o conexiune sigură între reţelele unor sedii diferite ale unei organizaţii, iar utilizatorii mobili pot accesa informaţiile din reţeaua companiei într-un mod sigur.

"Această reţea de oficii poştale VPN este în permanentă extindere, pentru 2005 estimăm că vor fi cuprinse în reţea cel puţin 1.000 de astfel de locaţii", a spus directorul general al Poştei.

Proiectele CNPR în 2005 vizează şi acordarea de credite bancare, în prezent derulîndu-se un proiect pilot cu Raiffeisen pe creditul pentru locuinţe. Acesta se derulează doar pentru Bucureşti, dar se va extinde la nivel naţional în 2005.

Poşta Română a obţinut anul trecut un profit brut de 50 de miliarde lei, pe fondul unor venituri totale de 6.600 miliarde lei, în creştere cu circa două-trei procente faţă de anul precedent. CNPR are un trafic lunar de peste 26 milioane de scrisori şi de peste 500.000 colete, serviciile fiind prestate de peste 34.000 de angajaţi. Poşta Română deţine la nivel naţional peste 7.100 oficii poştale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb