Investiţiile companiilor turce în România depăşesc 1,5 miliarde euro

Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2011

Investiţiile companiilor turce în România depăşesc 1,5 miliarde de euro, dacă sunt incluse şi activităţile derulate pe piaţa locală de firme din Turcia prin filiale înregistrate în alte state, potrivit datelor Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, citate de Mediafax.

"Potrivit datelor oficiale, în România sunt înregistrate în jur de 12.000 de societăţi comerciale cu capital turcesc cu o valoare totală de peste 520 milioane euro. Aceste statistici nu includ însă investitorii turci care derulează afaceri în România prin filiale care sunt înregistrate în alte ţări, precum Olanda, Anglia sau Germania. Luând în considerare şi aceste investiţii, estimăm că investiţiile turceşti în România depăşesc 1,5 miliarde de euro", se arată într-un comunicat al Asociaţiei.

Astfel, Turcia este potrivit Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci al patrulea cel mai important inves-titor străin din România.

"România este o ţară cu un potenţial economic considerabil. În ciuda condiţiilor economice dificile cu care se confruntă întreaga economie, oamenii de afaceri turci activi în România au încredere în potenţialul de creştere al acestei ţări şi îşi continuă planurile investiţionale", a declarat, într-un comunicat, preşe-dintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, Ömer Süsli.

Pe de altă parte, schimburile comerciale dintre cele două ţări au totalizat în primul trimestru 1,57 miliarde euro, în creştere cu circa 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Exporturile s-au ridicat la mai mult de 964 de milioane euro, în timp ce importurile au ajuns la aproximativ 605 milioane euro.

Printre principalele grupe de produse comercializate, metalele conduc detaşat, acestea fiind urmate de sectorul echipamentelor electrice şi autovehicule, cel al produselor minerale şi vegetale, dar şi al produselor chimice, mase plastice şi textile.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci a fost constituită în 1993, la iniţiativa oamenilor de afaceri turci şi are circa 146 de membri, activi în domeniul aparaturii electrice şi electronice, produselor chimice şi maselor plastice, transportului, construcţiei de maşini, industriei, comerţului, financiar-bancar, alimentaţiei, confecţiilor, turismului, construcţiilor.

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, pe primele trei locuri după valoarea capitalului subscris la firmele din România se află Olanda, cu peste 5,2 miliarde de euro, Austria - 3,9 miliarde de euro şi Germania - 3,2 miliarde de euro.

BNR a raportat pentru anul trecut investiţii străine directe de 2,596 miliarde de euro, în scădere cu 25,5% faţă cele din 2009, când s-a înregistrat un nivel de 3,488 miliarde de euro. Soldul investiţiilor străine a ajuns astfel în 2010 la circa 52,6 miliarde de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb