Investitori saudiţi cer guvernului american să-şi vândă participaţia la Citigroup

A.G.
Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2009

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal, un important investitor la grupul bancar american Citigroup, a cerut guvernului american să-şi vândă pachetul de acţiuni deţinut la Citigroup cât mai rapid posibil, pentru a creşte încrederea investitorilor în banca americană, informează revista Emerging Markets.

"Cu cât mai rapid guvernul american iese din companiile (bancare) cu atât mai bine", cu condiţia ca retragerea să se facă astfel încât să nu afecteze preţul acţiunilor băncilor americane, a declarat miliardarul saudit într-un interviu acordat Emerging Markets.

"Trebuie să dăm încredere acţionarilor şi investitorilor că aceste companii pot să funcţioneze şi fără sprijinul guvernului", a adăugat Alwaleed bin Talal.

După o serie de injecţii de capital în timpul crize financiare, guvernul american deţine în prezent 34 la sută din acţiunile Citigroup, după ce banca a obţinut o finanţare totală de 45 miliarde de dolari în cadrul programului guvernamental Troubled Asset Relief Program.

Luna trecută, o serie de surse au declarat pentru Reuters că Citigroup discută cu oficialii americani modalitatea în care guvernul SUA ar trebui să-şi vândă pachetul de 7,7 miliarde acţiuni pe care îl deţine la Citigroup.

În ultimele luni, prinţul saudit Alwaleed bin Talal, care deţine o parte din Citigroup prin intermediul companiei sale de investiţiiKingdom Holding Co, a făcut puţine declaraţii în legătură cu participaţia sa la banca americană. În iulie 2007, Kingdom Holding Co deţinea 3,6 procente din acţiunile Citigroup, iar cinci luni mai târziu prinţul saudit s-a numărat printre investitorii care au fost de acord să injecteze noi fonduri în bancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb