Investitorii la bursă cer CNVM să amendeze societăţile care publică cu întârziere hotărârile AGA

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 septembrie 2009

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) solicită CNVM să penalizeze companiile listate pe piaţa Rasdaq, ale căror administratori informează acţionarii cu întârziere despre hotărârile luate în AGA, potrivit NewsIn.

Astfel, AIPC solicită publicarea pe site-ul CNVM a măsurilor administrative luate pentru sancţionarea emitenţilor care nu au informat investitorii, în termenul legal, asupra convocării sau deciziilor luate în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Asociaţia Investitorilor solicită CNVM să ia măsuri concrete împotriva societăţilor care nu respectă regulamentele, în contextul în care, anterior, arbitrul pieţei a afirmat că "informează companiile respective cu privire la obligaţiile prevăzute în legislaţia pieţei de capital şi acordă consiliere, în vederea respectării dis­poziţiilor legale incidente, emitenţilor admişi la tranzacţionare".

"Considerăm că, în intervalul de cinci ani de la intrarea în vigoare a Legii 297/2004 (...), emitenţii au avut destul timp pentru a fi informaţi şi consiliaţi referitor la respectarea obligaţiilor de raportare", spun cei de la AIPC.

Asociaţia Investitorilor mai consideră că, prin păsuirea societăţilor respective, CNVM a trecut cu vederea protejarea investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase, neglijând totodată prevenirea inegalităţii de informare şi tratament ale investitorilor sau ale intereselor acestora.

Solicitarea AIPC vine în contextul în care asociaţia a identificat 368 de situaţii în care societăţi lis­tate pe piaţa Rasdaq au transmis Bursei cu întârziere sau nu au trans­mis deloc convocatoarele sau hotărârile AGA.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, companiile listate sunt obligate să trimită, în termen de maxim 24 de ore, raportări referitoare la convocările sau deciziile luate în Adunările Generale ale Acţionarilor sau alte evenimente relevante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb