Investitorii pot subscrie 100 de acţiuni "Impact" dacă posedă 426 drepturi de preferinţă

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iulie 2007

Investitorii pot subscrie 100 de acţiuni Impact dacă posedă 426 drepturi de preferinţă, în cadrul majorării de capital cu 23,5 milioane lei, drepturile de preferinţă urmând a se tranzacţiona timp de şapte zile după aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a informat marţi compania.

Acţionarii companiei din domeniul dezvoltării de proiecte imobiliare au aprobat pe 6 iulie majorarea capitalului social cu 23,5 milioane lei, prin aport în numerar, până la 123,5 milioane lei. Pentru majorare, vor fi emise 235 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei, preţul de subscriere aprobat fiind de 1,05 lei pe titlu.

Impact intenţionează ca sumele obţinute din majorarea de capital să fie folosite pentru achiziţionarea de terenuri necesare pentru dezvoltarea companiei (34-40 milioane euro) şi pentru continuarea unor proiecte începute în Bucureşti - Greenfield II Ghencea şi Cluj - Dealul Lomb (în sumă totală de 30-40 milioane euro).

Numărul drepturilor de preferinţă va fi egal cu numărul acţiunilor existente la data de înregistrare, adică un miliard. Astfel, cele 235 milioane de acţiuni nou emise sunt oferite spre subscriere deţinătorilor de un miliard de drepturi de preferinţă Impact. Prin urmare, pentru a subscrie o acţiune nouă Impact, un investor trebuie să posede 4,255 drepturi de preferinţă.

Drepturile de preferinţă permit unui investitor să subscrie acţiuni în cadrul majorării de capital, chiar dacă acesta nu deţinea acţiuni la data de înregistrare. Investitorii pot cumpăra drepturi de preferinţă de la actualii acţionari, care nu doresc să participe cu cash la majorarea de capital. Deţinătorii de acţiuni Impact la data de înregis­trare îşi pot păstra drepturile de preferinţă, care le dau posibilitatea de a subscrie în cadrul majorării de capital, sau pot înstrăina aceste drepturi, valorificându-şi astfel calitatea de acţionari.

Numărul de acţiuni noi cuvenite se va rotunji în plus sau în minus la cel mai apropiat întreg, se precizează în comunicatul Impact transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania recomandă ca preţul unui drept de preferinţă să fie determinat după anumite formule, de exemplu, să fie egal cu produsul dintre rata de subscriere şi diferenţa dintre preţul din piaţă al acţiunilor vechi şi preţul de subscriere.

Compania imobiliară Impact Developer & Contractor SA Bucureşti a afişat în primele trei luni un profit net de 2,17 milioane lei (650.664 euro), de peste 7,2 ori mai mare decât în intervalul similar al anului trecut.

Impact Bucureşti a obţinut anul trecut un profit de 18,29 milioane lei (5,4 milioane euro), în creştere cu 70,6% faţă de anul 2005, când rezultatul net a fost de 10,72 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb