INVL Renewable Energy Fund I cumpără şase proiecte de parcuri solare în ţara noastră

G.D.
Companii / 23 septembrie 2022

INVL Renewable Energy Fund I cumpără şase proiecte de parcuri solare în ţara noastră

INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management şi care investeşte în proiecte din domeniul energiei regenerabile, continuă să investească activ în România - a semnat două contracte pentru achiziţia a şase proiecte de parcuri solare cu o capacitate totală de 102,7 megawaţi (MW), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aceste tranzacţii ridică portofoliul proiectelor INVL Renewable Energy Fund I din România la 268,7 MW. Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul Fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la reţea. Potenţialul total de investiţii al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 şi 2025.

Liudas Liutkevièius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I, declară că proiectele de parcuri solare din România, care au fost adăugate în portofoliul Fondului, se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, condiţiile de conectare la reţea fiind aprobate, iar unele dintre proiecte având deja autorizaţii de construcţie. Lucrările de construcţie la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.

"Atractivitatea pieţei româneşti creşte rapid, investitorii străini manifestând un interes puternic pentru sectorul energiei regenerabile al ţării. Portofoliul de proiecte de energie regenerabilă al fondului nostru este, de asemenea, destul de important şi continuăm să căutăm în mod activ noi proiecte pe piaţă. Proiectele de parcuri solare ale Fondului în România se apropie de începerea construcţiei şi deschid mai multe oportunităţi de cooperare în domeniul construcţiei şi al furnizării de echipamente, oferind în acelaşi timp şansa ca potenţialii investitori să îşi pună banii la lucru în proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului şi obţin randamente atractive", a declarat dl Liutkevièius.

Fondul, care investeşte exclusiv în proiecte de energie regenerabilă, este în căutare de solicitări transmise de investitori pentru achiziţionarea de unităţi de fond până la începutul lunii noiembrie. Până în prezent, INVL Renewable Energy Fund I a strâns deja 34,6 milioane de euro de la investitori. Strategia de investiţii a Fondului INVL Renewable Energy Fund I este de a canaliza fonduri în proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene şi solare terestre la scară utilitară) pe teritoriul ţărilor membre UE şi NATO. Fondul se concentrează în acest moment asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est, unde vede un potenţial semnificativ de creştere, subliniază sursa citată.

În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obţinuţi din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia şi România. INVL Renewable Energy Fund I, care evaluează, de asemenea, oportunităţi de investiţii în statele baltice, îşi doreşte să îşi extindă portofoliul la 400 MW sau mai mult până la sfârşitul acestui an şi să finalizeze construcţia tuturor proiectelor active până la sfârşitul anului 2025.

Potrivit Managing Partner-ului INVL Renewable Energy Fund I, energia regenerabilă este o modalitate eficientă de a spori independenţa energetică a oricărei ţări, securitatea şi rezistenţa la vârfurile de preţ ale materiilor prime, precum şi de a atenua impactul negativ al producţiei de energie asupra mediului. Specificul echilibrului naţional de generare a energiei electrice din România face ca ţara să aibă nevoie de noi capacităţi de generare a energiei electrice, iar guvernul sprijină dezvoltarea energiei regenerabile.

"România, cu o populaţie de peste 19 milioane de locuitori, este o ţară cu o creştere rapidă şi promiţătoare în Uniunea Europeană (UE). Aceasta intenţionează să adere la spaţiul Schengen în viitorul apropiat, ceea ce va contribui, fără îndoială, la o creştere economică şi mai rapidă a ţării şi la o mai mare atractivitate a pieţei. Poziţia geografică a ţării şi numărul de ore de soare pe an fac posibilă obţinerea unei eficienţe mai mari a parcurilor solare şi a unui preţ competitiv pe piaţă pentru energia electrică produsă. Cererea tot mai mare de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile atrage noi investiţii şi reduce poluarea mediului", a declarat dl Liutkevièius, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb