IOAN DÎRZU, ÎL ATACĂ DUR PE MUGUR ISĂRESCU: "Guvernatorul Băncii Naţionale trebuie tras la răspundere penală pentru trădare"

M.I.
Politică / 30 ianuarie 2019

Ioan Dîrzu

Ioan Dîrzu

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, s-a lansat într-un atac furibund la adresa guvernatorului Băncii Naţionale, despre care a spus că "a depreciat intenţionat leul doar ca firmele străine să încaseze mai mulţi bani". Mai mult, Dîrzu consideră că "manevrele guvernatorului "sunt condamnabile şi impun tragerea la răspundere penală pentru trădare".

Declaraţiile vin în contextul în care partidul de guvernământ a găsit o nouă ţintă pe care să o responsabilizeze public pentru situaţia economică în care se află România: Mugur Isărescu şi Banca Naţională.

Comunicatul transmis presei de Ioan Dîrzu laudă performanţele Guvernului care a "consolidat echilibrele macro-economice", contrar "manevrelor" guvernatorului, prietenul străinilor care scot bani din ţară. Acesta ar trebui, mai spune Dîrzu, "revocat de urgenţă" de Parlament şi cercetat penal, conform G4media.ro

Ioan Dîrzu nu este unul dintre liderii importanţi ai partidului şi nu îşi permite în general să aibă păreri publice proprii. Cel mai probabil, acesta a transmis un punctaj al PSD sosit de la organizaţia centrală care a fost uşor adaptat local. Aceasta ar putea însemna că social-democraţii transmit mesaje locale special adaptate pentru provincie, care ar fi mai greu de transmis direct de la Bucureşti.

Principalele afirmaţii din comunicatul transmis de preşedintele PSD Alba:

"... domnul Isărescu se răzbună pe PSD aplicând metoda pârjolirii satelor şi otrăvirii fântânilor. Domnul Isărescu a intrat în război nu doar cu PSD, ci cu întreaga ţară, preferând să distrugă economia doar pentru a şantaja Parlamentul şi a obţine un nou mandat de guvernator".

"... domnul Isărescu e dispus să nenorocească toţi românii cu credite doar pentru a scăpa de PSD".

"BNR lasă intenţionat leul să se devalorizeze şi în curând îi va pune stop. De ce? Pentru că grija domnului Isărescu este pentru cei care produc cea mai mare parte a capitalului românesc, adică străinii. Aceşti oameni de afaceri îşi calculează afacerile în euro sau dolari, dar încasează în lei şi domnul Isărescu are mereu grijă ca aceştia să nu piardă prea mult la schimbul în euro. Aşadar, ei, reprezentând economia dominantă, vor să nu încaseze mai puţin şi de acest lucru are mereu grijă BNR-ul. Mereu, românii simpli sunt cei care au de pierdut din cauza manevrelor domnului Isărescu".

"Pe guvernatorul României îl deranjează teribil progresul economic al României faţă de acum 10 ani. Guvernarea PSD-ALDE, a ultimilor doi ani, a consolidat echilibrele macroeconomice şi a îmbunătăţit radical performanţa şi potenţialul economico-social al ţării. Sunt temeiuri solide care descurajează orice potenţială speculaţie asupra monedei naţionale, în ciuda manevrelor domnului Isărescu".

"Încrederea este cheia stabilităţii şi dezvoltării! Însă atacurile necontenite, fake-news-urile, propaganda continuă a apocalipsei, declaraţiile iresponsabile ale înalţilor oficiali, de tipul Iohannis " nu mai aveţi bani de pensii şi salarii", toate acestea sapă încrederea şi pot provoca efecte negative economiei. O atestă studiile ştiinţifice şi precedentele întâmplate. Peste toate acestea, manevrele domnului Isărescu de creşterea ROBOR-ului şi depreciere a leului, doar pentru a şantaja Parlamentul să-i mai dea un mandat de guvernator, sunt condamnabile şi impun chiar tragerea la răspundere penală pentru trădare".

"Parlamentul nu poate fi şantajat de niciun guvernator iar oamenii nu pot fi minţiţi. Domnul Mugur Isărescu nu doar că nu mai are dreptul să fie guvernatorul României, ci trebuie revocat de urgenţă de către Parlament. Organele de urmărire penală ar trebui să investigheze dacă e legal ca guvernatorul României să crească artificial ROBOR şi să devalorizeze leul doar pentru a rămâne pe funcţie!"

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Vorbesti tampenii,analfabetule.Ce scoala ai? Vai de capul nostru!.Cei care submineaza economia sunt sefii tai de la centru.Boule.

    1. Cei care trebuie judecati pentru tradare nationala sunt cei de la conducerea PSD ! Politica economica iresponsabila si incercarea de a scapa penalii sunt bine intelese de catre populatie ! Vom vedea la vot cat de multa "incredere" mai au oamenii in "ciuma rosie " !

      Dragnea n-are nicio vina,

      Are doar Pesta Porcina! 

      Iarba REA din holde Piara,

      Piara Dragnea 3 din tara! 

    " Firmele straine nu repatriaza lei. Ele repatriaza Euro. Un leu slab le face sa repatrieze mai putini euro si NU mai multi. Deci, firmele starine ar repatria mai multi bani daca leul ar fi mai puternic si nu mai slab. Alta intrebare ... "

    Bre, matale si Gasca lui Dragnea stati cu K#R#L pe o Capitza de paie. Umbla vorba-n targ ca Guvernul nu mai are bani si nici de unde sa se imprumute. Eu stiu ca in PS_Dragnea e la moda SANTAJUL; dar aveti grija sa nu arunce careva cu Benzina ca ia foc Capitza pe care stati cu K#R#L.Bine ar fi ca dupa d-na Andronescu si d-na

    Firea sa arunce si dl Isarescu cu Benzina la baza Capitzei ca sa ia capitza foc si sa plecati de la guvernare toata GASCA de PENALI si de AGRAMATI cu SANTAJISTUL MUSTACIOS [ TATUCUL si dummnezeul vostru] in frunte. 

    Dragnea are PESTA PORCINA si uita ca sta cu K#R#L pe o Capitza de Paie. Crede ca BNR e Guvernul Dancila. 

    Daca ar fi dupa Dragnea si Slugoii lui ar numi la BNR un Contabil de Teleorman care sa GUITZE dupa cum i se

    Grohaie de la Conducerea PSD si sa dea drumul Tiparnitei de Bani. 

    MAKE, ce parere ai despre ce zice presedintele PSD Alba? Daca nu ai nicio parere, poate ii intrebi pe FLORIN GEORGESCU, LIVIU VOINEA, GH. GHERGHINA, trimisi de PSD in Consiliul de Administratie al BNR. Cu articole din astea in ziarul Bursa, fara opinii ale unor specialisti PSD in finante (specialisti mai buni ca trimisii PSD in BNR nu sunt) Daca nu-i intrebi pe PSD--istii din BNR te faci partas la manipularea PSDista!

    1. Nu sunt Make dar PSD si-a atacat oamenii destepti din partid: a se vedea Tudose si Corina Cretu

    Javrele psd-iste folosesc,în disperarea lor,arma propagandei mincinoase si irationale! Vor înfunda puscäria toti acesti infractori!

    Tu chiar meriti sa-ti taie guvernu' fondurile! Poate intelegi mai bine pe burta goala cum sta treaba cu "echilibrelele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb