IOHANNIS ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN: "Europa este România şi România este Europa"

V.D.
Internaţional / 23 octombrie 2018

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Actualizare : Iohannis: "Pentru nimic în lume nu cobor standardele în privinţa justiţiei"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la conferinţa comună cu preşedintele PE, Antonio Tajani, că va colabora instituţional cu Guvernul pentru pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, punctând că acest fapt nu înseamnă că va avea standarde mai scăzute în ceea ce priveşte reforma justiţiei.

"În ceea ce mă priveşte, nu sunt pregătit pentru nimic în lume să-mi cobor standardele în ceea ce priveşte statul de drept sau justiţia din România. Statul de drept trebuie să rămână statul de drept, justiţia trebuie să rămână independentă, iar democraţia din România nu poate fi atacată sub nicio formă. Este poziţia mea orice s-ar întâmpla. Pe de altă parte, e evident că toată lumea din România înţelege importanţa unei Preşedinţii de succes a Consiliului UE. Eu sunt pregătit şi se pare şi Guvernul este pregătit să lucrăm, să colaborăm în vederea Preşedinţiei şi va fi una de succes, dar acest lucru nu înseamnă absolut deloc că eu voi avea standarde mai scăzute în ceea ce priveşte reforma justiţiei. Vom avea în continuare o dezbatere aprinsă în România pe această temă, dar Preşedinţia, pe de altă parte, va fi una decentă, una de succes şi pe acest capitol vom avea o cooperare instituţională", a subliniat Iohannis.

(E.M.)

------

Actualizare : Iohannis: "România e un stat de drept, e un stat democratic, în România există o dezbatere politică şi o democraţie foarte vie (...). Europa este România şi România este Europa".

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus: "Pot să vă asigur că eu sunt hotărât să rămân implicat pentru a garanta românilor păstrarea valorilor democratice, păstrarea regulilor şi principiilor unui stat de drept şi continuarea unei lupte foarte dure, grele, dar drepte împotriva corupţiei", a afirmat preşedintele Iohannis.

"Că există controversă e adevărat, dar spuneţi-mi ce democraţie parlamentară ar fi aceea fără controverse. Iar eu sunt hotărât ca din această luptă să câştige România europeană, România democratică şi mă voi implica pentru acest lucru", a subliniat Klaus Iohannis.

El a adăugat că în Europa sunt mai multe probleme, una dintre ele fiind conexiunea între cetăţean şi politician, care de multe ori e una slabă - cetăţenii nu înţeleg ce fac politicienii şi, din păcate, unii politicieni nu înţeleg ce vor cetăţenii.

(F.B.)

------

Actualizare : Iohannis îşi continuă discursul în plenul PE: UE trebuie să rămână un spaţiu de liberă circulaţie. Pentru România aderarea zona euro şi la spaţiul Schengen reprezintă obiective importante.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi în plenul Parlamentului European, că UE trebuie să rămână un spaţiu de liberă circulaţie, unde tinerii să poată călători şi studia, iar pentru România aderarea la spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv important.

Preşedintele a subliniat că viitorul UE nu se poate edifica decât cu implicarea directă a cetăţenilor europeni şi că îşi doreşte ca summit-ul de la Sibiu să fie un moment de sensibilizare pentru cetăţenii europeni.

Cetăţenii vor măsuri concrete şi rezultate tangibile. Vor veşti pozitive despre pace, securitate şi prosperitate. Cetăţenii trebuie să vadă că lucrăm pentru a proteja şi consolida simbolurile UE: moneda euro, libertatea de circulaţie, spaţiul Schengen", a mai afirmat Klaus Iohannis. Preşedintele a menţionat că UE trebuie să recâştige proprii cetăţeni prin întărirea sentimentului lor de securitate aici, acasă, în interiorul UE.

El a mai spus, totodată, că UE se află astăzi într-un moment de redresare economică.

(F.B.)

------

Actualizare : Iohannis, în plenul PE: Pledez ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate. Cheia centrală trebuie să rămână unitatea.

Preşedintele a susţinut, totodată, unitatea trebuie să rămână cheia centrală. Preşedintele a spus că în niciun caz nu se pot repune în discuţie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost clădit.

El a subliniat că o Europă cu mai multe viteze sau o Europă a cercurilor concentrice nu pot reprezenta soluţii.

Klaus Iohannis a mai precizat că europenii sunt uniţi de identitatea europeană bazată pe valori şi interese comune, iar aceste valori comune trebuie mereu redescoeprite, reapreciate şi repuse în valoare, pentru că universalitatea valorilor stă tocmai în caracterul lor regenerator.

Avem nevoie de o Uniune incluzivă, care nu lasă în urmă niciun stat şi niciun cetăţean european", a afirmat Iohannis.

(F.B.)

-----

Actualizare - Preşedintele Klaus Iohannis, primit la Parlamentul European

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit astăzi, la sediul PE, de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Cei doi vor avea o întrevedere, iar apoi preşedintele Klaus Iohannis va participa, în plenul PE, la dezbaterea privind viitorul Europei.

-------

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia va susţine o alocuţiune privind viziunea României în legătură cu acest subiect.

Preşedintele Iohannis va avea mai întâi convorbiri cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Dezbaterea din plenul Parlamentului European este programată să înceapă la ora 11.30, ora României.

Preşedintele Iohannis va susţine o alocuţiune privind viitorul Europei.

De la ora 14.00, Klaus Iohannis şi Antonio Tajani vor susţine o declaraţie de presă comună.

Şeful statului va avea apoi o întâlnire cu reprezentanţi ai principalelor grupuri politice din PE, după care va avea o întrevedere cu liderul grupului PPE, Manfred Weber.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce pot sa afirm din discursul Presedintelui: A laudat Romania..: Exista o dezbatere politica si o democratie vie.....cu o democratie parlamentara cu contraverse si pe care le considera normale...Subliniaza in mod deosebit ca trebuie imbunatatita conexiuni intre cetatean si politician , Fara o Europa cu doua viteze.si ca e necesar acelasi tratament pentru orce tara care face parte din UE.... Si un scop fional :libera circulatie...moneda Euro si aderarea la spatiul Schengen

    A fost u8n "domn" fata de clasa noastra politica...care de 2 ani se ocupa numai de justitie si cum sa scape mafioti corupti de la inchisoare,

    Un astfel de discurs ,daca in Romania am avea o clasa politica "normala la cap" ar trebui folosit si pregatit impreuna cu Presedintele tari... ( pregatiri preliminare ..politic..economic etc avand in vedere evenimentul de la 01.01.2019..cand Romania preia carma UE)... Este un eveniment care trebuie profitat la maxim. 

    România este un stat reprezentat de un escroc.

    1. Probabil Liviu Dragnea, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb