Iohannis-May, discuţii despre Brexit şi românii din Marea Britanie

E.M.
Internaţional / 14 decembrie 2018

(Sursa foto: Twitter)

(Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Iohannis a discutat cu May despre Brexit şi despre situaţia comunităţii de români din Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat astăzi cu premierul britanic Theresa May despre Brexit şi despre situaţia comunităţii de români din Marea Britanie.

"Au fost discutate în principal subiecte aflate pe agenda bilaterală şi europeană, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie şi la faptul că Acordul de retragere va reprezenta un punct important pentru garantarea drepturilor celor, care locuiesc, muncesc sau studiază în această ţară", anunţă Preşedinţia, conform News.ro.

Şeful statului a exprimat speranţa că eforturile Premierului britanic se vor reflecta în ratificarea cu succes în Parlamentul de la Londra a Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care să asigure o retragere ordonată şi certitudine pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. În egală măsură, discuţiile aferente procesului de ratificare trebuie să ţină cont de toate elementele care au fost deja agreate cu Premierul britanic prin Acordul de retragere.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat importanţa discutării cât mai rapide a acordului privind viitoarele relaţii UE cu Marea Britanie, ca semnal al angajamentului pe care îl avem pentru menţinerea unui nivel de cooperare cât mai ridicat cu partea britanică.

-----

Actualizare : Preşedintele spune că acordul privind Brexit este dorit de UE

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi la Bruxelles, că acordul privind procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este dorit de UE, precizând însă că acesta nu poate fi renegociat.

"Noi, Uniunea, ne dorim un acord, ne dorim acest acord, dar nu poate fi renegociat. Deci, aici lucrurile sunt foarte clare. Însă, dorim să dăm toate asigurările care se pot da, deci, asigurări politice, că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Despre asta este vorba. Temerea în Marea Britanie este că vom împinge negocierea unui acord ad calendas, cum se spune. Or, nimeni nu are astfel de intenţii şi nimeni nu-şi doreşte să se declanşeze backstop-ul. Este o chestiune teoretică, mai degrabă juridică, care, din motive de siguranţă juridică, a fost inclus acolo, dar noi nu ne dorim aşa ceva. Şi asta vrem să explicăm încă o dată părţii britanice. Noi vrem o relaţie bună, vrem o relaţie viitoare care funcţionează foarte bine. Şi aceste asigurări putem să le dăm fiecare în parte", a afirmat Iohannis la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, potrivit Agerpres.

-----

Actualizare : Iohannis despre întâlnirea cu May: "O bilaterală scurtă, ca să o încurajez puţin"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că va avea o întrebedere scurtă cu premirrul britanic, Theresa May.

"O bilaterală scurtă ca să o încurajez puţin", a declarat Iohannis, potrivit News.ro.

Şeful statului a fost întrebat azi la Bruxelles dacă va avea o întrevedere cu premierul britanic Theresa May şi a confirmat.

"Da, am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, scurt, o bilaterală scurtă ca să o încurajez un pic", a declarat Klaus Iohannis.

În plus, Iohannis a aperciat că Uniunea Europeană îşi doreşte un acord cu Marea Britanie, dar susţine că acesta nu poate fi renegociat".

"Însă, dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice, că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Despre asta este vorba", a mai spus şeful statului.

-----

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la Bruxelles, la Summitul Euro în format extins la care va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis va sublinia că deciziile care vizează consolidarea zonei euro sunt foarte importante pentru viitorul UE şi, în consecinţă, va susţine păstrarea acestor dezbateri în format extins, cu participarea tuturor statelor membre, inclusiv a celor care nu fac parte încă din zona euro, informează News.ro.

În cursul zilei de ieri preşedintele Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate tematici de actualitate ale agendei europene, cu accent pe reflecţia privind viitorul Europei, viitorul Cadru Financiar Multianual, problematica Brexit şi gestionarea migraţiei la nivel european. Discuţiile au evidenţiat specificitatea contextului european actual, marcat de procesul Brexit şi perspectiva alegerilor europene, precum şi complexitatea dosarelor aflate pe agenda europeană şi necesitatea de asigura o gestiune cât mai eficientă a acestora, a informat Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Hopa! a ajuns Marea Britanie la mana micutei Romanii; trebuie incurajata putin doamna prim ministru.

    Ce mari am ajuns; Iohannis "incurajeaza"??!

    Ce ranjet sinistru! incep sa nu mai cred in presedintele pe care l-am votat.

    Achtung, Achtung! sa se faca liniste! Doamna May doarme linistita; Iohannis a incur ajat-o!

    Cei peste 600,000 de romani-real din U.K., trimit annual in Romania peste 2miliarde de lire in Romania, asa ca....RESPECT U.K., te facem de bani...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb