Iohannis participă la un simpozion internaţional şi la un summit dedicat întăririi Flancului Estic, în cadrul vizitei în Lituania

G.D.
Politică / 25 noiembrie 2022

Iohannis participă la un simpozion internaţional şi la un summit dedicat întăririi Flancului Estic, în cadrul vizitei în Lituania

Actualizare Volodimir Zelenski le cere europenilor să rămână uniţi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut astăzi europenilor să rămână uniţi în războiului împotriva Rusiei şi să limiteze drastic preţul petrolului rusesc, în contextul în care UE discută despre o plafonare a lui...Citeşte mai mult...

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS: "Trebuie să ne menţinem unitatea occidentală şi hotărârea strategică în faţa eforturilor reînnoite ale Rusiei de a ne diviza"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, în Lituania, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, preşedintele Republicii Letonia, Egils Levits şi preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, că trebuie să ne menţinem unitatea occidentală şi hotărârea strategică în faţa eforturilor reînnoite ale Rusiei de a ne diviza... Citeşte mai mult...

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS: "Războiul ilegal al Rusiei în Ucraina ne-a readus aminte că pentru valorile noastre fundamentale trebuie încă să luptăm"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, în Lituania, la simpozionul international The Idea of Europe, că războiul ilegal al Rusiei în Ucraina ne-a readus aminte, în mod brutal, că valorile noastre fundamentale nu sunt un lucru dat, ci ceva pentru care trebuie încă să luptăm... Citeşte mai mult...

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS: "Este o oportunitate de a reflecta împreună, în aceste vremuri de provocări şi incertitudini, asupra ideii de Europa"

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, astăzi, în a doua zi a vizitei în Lituania, la simpozionul The Idea of Europe, organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde va susţine o alocuţiune în cadrul panelului prezidenţial. "Este o oportunitate de a reflecta împreună, în aceste vremuri de provocări şi incertitudini fără precedent, asupra ideii de Europa", a fost mesajul şefului statului, informează News.ro.

"Foarte bucuros să particip astăzi, în Kaunas, Lituania, la Simpozionul "Ideea de Europa" organizat de Universitatea Vytautas Magnus. Este o oportunitate de a reflecta împreună, în aceste vremuri de provocări şi incertitudini fără precedent, asupra ideii de Europa", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în a doua zi a vizitei în Lituania, la simpozionul The Idea of Europe, organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde a susţinut o alocuţiune în cadrul panelului prezidenţial.

În continuare, Preşedintele României va lua parte, împreună cu omologii din Lituania, Letonia şi Polonia, la un summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova şi respectiv promovării memoriei europene, cu accent pe combaterea dezinformării şi a tentativelor de rescriere a istoriei.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită oficială în Republica Letonia, la Riga, în data de 23 noiembrie 2022, urmată de o vizită oficială în Republica Lituania, la Vilnius, în data de 24 noiembrie.

---

Preşedintele Klaus Iohannis continuă astăzi vizita în Lituania, urmând să participe la Kaunas la simpozionul internaţional "The Idea of Europe", dar şi la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova, împreună cu omologii din Lituania, Gitanas Nauseda, Letonia, Egils Levits, şi Polonia, Andrzej Duda, informează Agerpres.

La simpozionul organizat la Universitatea Vytautas Magnus din Kaunas şeful statului va susţine o alocuţiune în cadrul panelului prezidenţial.

La finalul summitului dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova, cei patru preşedinţi vor susţine declaraţii de presă comune.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, ieri, vizita oficială în Lituania. El s-a întâlnit, la Vilnius, cu omologul lituanian, Gitanas Nauseda, precum şi cu preşedintele Parlamentului lituanian, Viktorija Cmilyte-Nielsen. De asemenea, şeful statului a depus o coroană de flori la "Memorialul celor căzuţi în lupta pentru independenţă".

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială în Letonia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tocmai e un raport despre diversele arme din America, se pare ca trebuie echipate mai modern si actualizate, sunt evaluate ca insuficient! Pai asta era toata forta NATO, deci sa mai inmuiem declaratiile ca Romania nici atit nu poate apara flancul estic! Cele 2 regimuri in razboi, chiar daca nu le place, au cam 250 de ani de istorie comuna, si seamana si ca metode in operatiunile speciale Vom fi vecini cu ambele natii totdeauna!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb