Iohannis s-a spălat pe mâini

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 31 mai 2023

Sorin Rosca Stanescu

I-a primit. La Cotroceni. În calitate de preşedinte al României. Jucând rolul de mediator. S-a angajat să arbitreze cel mai important conflict de muncă din ultimii 18 ani. Al dascălilor cu Guvernul. Cu "Guvernul său". Pariez cu toţi cititorii mei: este încă o promisiune pe care Klaus Iohannis nu o va onora. Îi duce pe sindicaliştii din învăţământ cu preşul.

Raţionamentul meu este simplu şi destul de greu de combătut. Klaus Iohannis ar fi avut suficient timp să se consulte cu membrii Executivului, să identifice o soluţie fezabilă şi să se prezinte cu ea la purtător în discuţia cu cei trei lideri sindicali ai dascălilor şi cu tânărul care îi reprezintă pe elevi. Dar nu a pus pe masă nicio solulţie. Nici măcar o jumătate de soluţie. A fost succint, expeditiv. Le-a spus că va face ceea ce ar fi trebuit să facă. Să medieze. Să discute cu reprezentanţii coaliţiei. Cu membrii Executivului. Mi se pare cât se poate de clar. Ceea ce nu a făcut până acum nu va face nici de acum încolo.

Klaus Iohannis încearcă să-i fiarbă în suc propriu pe dascăli. Să tragă de timp. Nu joacă roul unui arbitru. S-a transformat într-un soi de negociator al Guvernului. Vrea să-i plimbe pe dascăli. Să-i ducă cu preşul. Cei trei lideri sindicali nu au cu ce să se întoarcă la cei pe care îi reprezintă. Nu li s-a oferit nimic. În aceste condiţii pot paria, cum am scris de la început, că greva va continua. Va continua până când Guvernul României le va oferi şi garanta condiţiile minime şi de bun simţ pe care le-au pus. Iohannis nu a fost capabil să facă acest lucru. Aşa că protestul se reorientează către Guvern. Şi către cele trei partide ale coaliţiei. Iohannis s-a spălat pe mâini.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E profesor. E leneș!N-are nimic în cap și nu are habar nici măcar de problemele învățământului! Dacă mai continuă așa coaliția se face praf și va patrona un guvern AUR! Care îl va suspenda! Și vor urma procese, pe case etc

    1. Ce glumet. Pe cine sa suspede ca isi termina mandatul. Cine crezi ca vrea la guvernare cu un an inainte de alegeri.

    I se rupe sasului de profesori si elevi.sarcina lui trasata de stapanii externi e sa bage ideologia neomarxista in scoli.ei au nevoie de absolventi indoctrinati si spalati pe creier,analfabeti functional care nu gandesc si nu pun intrebari.in colonie politrucii autohtoni au fost transformati in slugi umile.acum urmam noi si copiii nostri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb