IOHANNIS: "Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi"

J.P.
Politică / 23 septembrie 2020

"Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi"

Actualizare Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre cazul profesorului de la Oradea care îi îndeamnă pe elevi să nu respecte regulile de protecţie împotriva COVID-19.

"Din informaţiile mele, un caz singular, repropabil, nu cred că putem să tolerăm aşa ceva şi sunt convins că cei de la insepctoratul scolar şi de la consiliul de administraţie vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic", a răspuns acesta.

---

Actualizare : Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se aşteaptă la un nou "lockdown", o nouă stare de urgenţă.

"Nu văd motive pentru un aşa-numit lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă da, vedem şi la noi şi în alte ţări cum numărul de infectări este în creştere. Putem evita acest lucru prin reguli simple, prin care putem reuşi să stăpânim răspândirea epidemiei", a răspuns Iohannis.

---

Actualizare : "Au mai rămas doar câteva zile până la un moment definitoriu pentru modul în care vor evolua în următorii patru ani localităţile în care trăim. În această duminică mergem la urne pentru a decide cui îi încredinţăm responsabilitarea administrării comunităţilor noastre. De ce e această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câştiga depinde ca şcoala şi spitalul în localitatea în care locuim să fie modernizate, drumurile şi problemele de trafic rezolvate. Din cauza pandemiei de COVID-19 în acest an procesul electoral a fost perturbat. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu multe luni în urmă, dar ele au trebuit amânate, pentru că existau multe necunoscute cu privire la acest virus. Din păcate, pandemia e departe de a se fi încheiat, însă spre deosebire de primăvar acestui an, acum ştim care sunt condiţiile pentru ca măsurile de normă sanitară să fie respectate. Mă refer printre altele la dezinfectarea riguroasă a secţiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare şi ieşire, la dezinfectarea mâinilor înainte şi după excercitarea votului. Dacă toată lumea va păstra regulile de bază care se rezumă la purtarea corectă a măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei, atunci riscul de infectare în secţii e redus la minimum. Practic din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activităţi pe care le face zi de zi cum ar fi mersul la cumpărături. Mă bucur să constat că, în ciuda condiţiilor mai dificile, campania electorală a fost totuşi una activă. Am remarcat multe proiecteale candidaţilor bune. Am văzut şi cum unii competitori recurg la obişnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile stagnează în subdezvoltare. Aceiaşi politicieni se folosesc de majoritatea pe care o mai au încă în parlament pentru a promova tot felul de legi populiste şi electoraliste, stiind bine că nu pot fi puse în aplicare. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită şi să condamne generaţii întregi să plătească aceste costuri imense. Acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului, iar votul e important pentru a impune o direcţie nouă, pozitivă. Avem multe comunităţi locale de succes, după cum avem şi exemple unde administraţiile locale au eşuat lamentabil în a garanta cetăţenilor accesul la utilităţile de bază. De aceea vă încurajez, mergeţi la vot în număr cât mai mare şi alegeţi pe cei care pot să facă ceva pentru oraşele sau comunele în care trăiţi", a declarat Iohannis.

---

Preşedintele Klaus Iohannis susţine azi la ora 18:00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. peee seee deeee ,

    1. Dragi Romani. Am spus de multe ori ca IOHANNIS este incarnarea lui HITLER.AZI,am avut inca o dovada ca la fel ca si HITLER,IOHANNIS,a luat in STAPANIRE ROMANIA,nu mai respecta CONSTITUTIA si fara nici o NERUSINARE a iesit in conferinta de presa si le-a spus romanilor ca TREBUIE sa VOTEZE la ALEGERI cu PNL,ca altfel va ia mama DRACU.Asa ceva,se intampla numai in COREEA de NORD si alte tari TOTALITARE unde RESPECTUL fata de LEGE si CONSTITUTIE nu mai exista.Ce a mai spus FIUHRERUL de la COTROCENI,ca daca VOTATI PSD,o sa duceti o viata de CAINE,iar daca VOTATI pNL,o sa CURGA numai LAPTE si MIERE in CASELE VOASTRE. DAr,ce am observat noi ROMANII de cand PNL,si FIUHRERUL GUVERNEAZA TARA pai iata ce: NIVELUL DE TRAI A SCAZUT DRAMATIC.FURTURILE DIN BANULM PUBLIC A CRESCUT IAR CIRACII LUI BAGA TARA IN FALIMENT.ROMANII MOR PE CAPETE,atat in SPITALE dar mai ales in FATA SPITALELOR.IMBOLNAVIRILE DE COVID,prin GRIJA FIUHRERULUI SI A GUVERNULUI SAU,AU CRESCUT CA NICAIERI IN EUROPA,iar FIUHRERUL ,spune ca GUVERNUL A LUAT SI IA CELE MAI BUNE MASURI,SICTIR MA.! Asa ca DUMINICA,aveti OCAZIA sa ii RASPUNDETI CORESPUNZATOR pentru toate aceste MINCIUNI si AMENINTARI si sa nu VOTATI PNL,daca nu vreti sa ajungeti NORD_COREENI.!

      ai sa votam pe se de

    Marele mincinos 'educat'

    romanii merita mai mult decat minciuni fara acoperire, din anii'90 marca fsn

    au trecut 30 de ani, ne-am mai deschis la minte, stim ca bunastarea nu creste in copac si nu vine nimeni sa iti dea cu o mana decat daca iti ia in acelasi timp sau mai apoi cu zece inapoi 

    Bunastarea creste in copac zi si noapte fara munca si .... vin zane bune sa ne dea pe degeaba pentru ca avem nevoi (de la fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi...va reamintiti crezul socialisto-comunist?) .... aceste idei apar doar in cazul oligofrenilor care nu inteleg legile cauzalitatii economice!  

    Asta ca sa ne facem clar intelesi cine voteaza psd!  

    1. Peeee seeee deeeee, beeee heee heeee. Parcă ar fi o oaie trasa cu cheiță. Știm că suntem mințițiți zilnic de către toți, de aceea nu merg la vot. Votați-vă între voi, sta-v-ar în gât!

      muie pnl

    respect prof de la oradea , care in plina dictatura a avut curajul sa arate de fapt realitatea . nici ceausescu nu a reusit sa inchida gura oamenilor

    Ma asteptam ca Plavanache , in aceasta ultima iesire a sa televizata inainte de alegeri, sa ne ceara sa-i votam PNLeprele sale de cacao! Ca doar stiti cat de "impartial" si "echidistant" este!

    stimabile,

    esti departe de cerintele elementare ale functiei pe care o exerciti 

    prima dintre ele, si cea mai importanta este echidistanta fata de partide 

    in toata ac paranghelie de pandemie nu ai facut decat sa sustii mai mult sau mai putin voalat un singur partid: PNL 

    greseala de neadmis pentru functia pe care nu prea reusesti sa o onorezi 

    multe derapaje politice ale partidelor s-ar fi putut rezolva daca aveaia o atitudine de adevarat presedinte 

    din pacate pentru Romania si ai sai locuitori nu ai reusit nimic 

    balbe, inaugurari de lucrari incepute cu ani in urma, implicarea in maruntisuri etc 

    imi aduc aminte cat de mic erai cu ani in urma si cat de mult te umfli in pene, absolut degeaba", acuma 

    Oricum Romania merita si merita inca ceva mai bun!

    daca si ca profesor ai avut aceiasi atitudine "impartiala" mai bine lasa-ne si vezi ca te cheama rudele in alta tara! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb