IONEL BLĂNCULESCU: După privatizare, Poşta Română va deveni profitabilă

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 12 septembrie 2012

După privatizare, Poşta Română va deveni profitabilă

MCSI: "Prima etapă în derularea procesului de privatizare a Poştei Române a fost finalizată"

Ilie Şerbănescu: "Poşta nu este o afacere. Să ai transportul scrisorilor în cele mai îndepărtate cătune este o chestiune strategică"

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional să privatizeze, până la sfârşitul anului, Compania Naţională Poşta Română (CNPR), care a cumulat o pierdere totală de 485 milioane lei în intervalul 2009-2011, potrivit Corpului de Control al primului ministru.

Tot la sfârşitul acestui an, Poşta va pierde monopolul asupra trimiterilor sub 50 de grame şi mai ieftine de 2 lei, astfel că dispariţia acestui atu ar putea să o facă mai puţin atractivă pentru investitori, în contextul în care compania se confruntă deja cu o serie de probleme.

Guvernul a anunţat că va sesiza DNA pentru neregulile din activitatea Poştei, în perioada 2009-2011, a cărei conducere a pus în executare bugetele de venituri şi cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (prin care aceste bugete au fost aprobate) şi prin încălcarea dispoziţiilor Hotărârilor de Guvern care au aprobat bugetele.

Practic, "Poşta Română" a depăşit limitele maximale ale cheltuielilor totale aprobate, fără să respecte prevederea legală ca nivelul cheltuielilor să fie proporţional cu veniturile efectiv realizate.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, declara la sfârşitul lunii iunie că Poşta Română a încheiat o serie de contracte păguboase, printre care cel cu "Alfa Medical Service":

"În perioada septembrie-decembrie 2010 au fost plătiţi 1.392.893 lei fără ca dosarele angajaţilor să fie cerute timp de un an de la societatea care a prestat anterior aceste servicii medicale.

Raportul Curţii de Conturi arată clar că s-au plătit servicii fără contraprestaţie. Valoarea totală a contractului a fost de şase milioane de euro. Contractul a fost atribuit prin procedură de negociere fără publicare, deci fără licitaţie, şi cu încălcarea OG 34/2006".

Dan Nica a mai arătat că "Poşta Română" a cheltuit şase milioane de euro pe aplicaţia software Meter-Net şi pe echipamente de francat, achiziţionate în 2011 de la Promotional Interservice, în condiţiile în care un serviciu similar era deja dezvoltat prin forţe proprii de Poşta Română, la costuri mult mai mici.

Un alt contract păgubos a fost cel cu Smart Telecom Solution, societate cu un singur angajat, a mai arătat Nica, adăugând:

"Denunţarea contractului a costat Poşta cinci milioane de euro. Contractul cu Smart era unul de asociere pentru facilitarea plăţilor prin POS-uri în ghişeele deja informatizate ale Poştei Române, care puteau încasa acele plăţi, fără să fie nevoite să împartă comisionul cu furnizorul".

Ministrul Comunicaţiilor a mai explicat că "Poşta Română" a încheiat contracte de milioane de euro pentru închirierea de birouri, în ţară, deşi compania deţine birouri proprii.

Ionel Blănculescu: Cauza principală a neperformanţei Poştei Române este influenţa politicului

Cauza principală a neperformanţei Poştei Române este clientela politică, ne-a declarat Ionel Blănculescu, secretarul executiv al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri, adăugând:

"Sunt două companii în România care, aparent, sunt perdante, neperformante, dar ele, de fapt, au un potenţial de profitabilitate foarte mare. Este vorba de CFR Marfă şi Poşta Română, care vor deveni peste noapte profitabile, dacă sunt privatizate.

Cauza principală a neperformanţei lor este dată de influenţa politicului asupra lor.

Tot ceea ce au generat aceste două companii ca pierderi, ca datorie, este o consecinţă a managementului clientelar.

Vânzarea Poştei Române şi a CFR Marfă este singura posibilitate de a le extrage din mâna mafiei".

Reţeaua de distribuţie a Poştei Româ­ne, care "ajunge în toate ungherele ţării", fac din compania de stat "o cloşcă cu puii de aur", care cu siguranţă va găsi un investitor să o preia, spre deosebire de Oltchim, punctează Ionel Blănculescu, menţionând:

"Poşta are o reţea de distribuţie fantastică. Este o reţea veche, care are o stabilitate foarte mare la nivelul ţării, cu resurse umane şi infrastructură. Dacă o va prelua un management profesionist, compania va deveni extrem de profitabilă".

Ilie Şerbănescu: "Poşta este o piesă din securitatea naţională"

Compania care va prelua Poşta Româ­nă va fi operând, deja, pe segmentul urban, ne-a declarat analistul Ilie Şerbănes­cu, spunând:

"Poşta Română este deja emasculată, i s-a luat urbanul de către companiile rivale. Au apărut zeci de < curieri > care au luat profitul Poştei pe acest segment.

Compania de stat rămâne cu ruralul. Aici nu se duce nimeni, decât o societate de stat, pentru că nu este profitabil.

Dacă o să ia cineva Poşta, nu o va face decât dacă are deja urbanul.

Fără urban nu ar putea să supravieţuiască.

Mă tem că vom rămâne fără posibilitatea să operăm trimiteri poştale în zona rurală, pentru că o companie particulară nu vine niciodată aici".

Analistul atrage atenţia că Poşta Română este "o piesă din securitatea naţională": "Dacă privatizezi Poşta, înseamnă că nu mai vrei să fii nimic, ca ţară. România a abandonat să fie ţară de mult.

Dacă Austria vrea să administreze România, poate să preia Poşta Română. Altfel, nu are ce să facă cu ea.

Poşta nu este o afacere, este un element strategic. Să ai în mână transportul scrisorilor în cele mai îndepărtate cătune, este o chestiune strategică.

Oricum, cine va lua Poşta, nu va da nimic pe ea, pentru că are datorii, plus că nu există infrastructură pentru transportul în zonele rurale...Dacă o va prelua, o va face din considerente strategice, politice".

În opinia analistului, FMI "vrea să ne prostească": "Să vindem CFR Marfă, că au adus-o unii în faliment...

Au adus-o în această stare în mod deliberat, să o ia alţii gratis!"

PwC şi KPMG au depus oferte pentru serviciile de consultanţă în procesul de privatizare a Poştei

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a încheiat, luni, o primă etapă necesară procesului de pregătire a privatizării CNPR, au anunţat ieri autorităţile.

PricewaterhouseCoopers şi KPMG au depus oferte pentru furnizarea de servicii de consultanţă în cadrul procesului de privatizare a Poştei Române, a declarat, ieri, Dan Nica.

Ministrul a explicat: "Comisia va evalua ofertele şi va stabili cine va fi consultantul. Ulterior, consultantul va stabili, împreună cu Ministerul Comunicaţiilor, procedura pentru identificarea celor mai buni investitori strategici care vor veni la privatizarea Poştei Române. Sperăm ca procesul să se încheie la finele lunii decembrie.

În contextul discuţiilor cu FMI, Guvernul a decis, prin Hotărâre de Guvern, să lanseze procesul de privatizare a CNPR prin majorarea capitalului social al companiei, care să conducă la atragerea unui investitor strategic în acţionariat.

Acţionarii Poştei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Il iubesc pe Ilie Serbanescu.Daca l-ati ujrmarit cu atentie, ca mine, a-ti aflat deja ca Romania nu mai exista.Nici Ilie Serbanescu, decit ca analist...(ce perversa e limba romana.) De aia o iubesc...pe ea...si nu pe Illie...Romania ESTE. Ilie e ANAList...

    1. chiar daca o iubesti, limba romana pare sa fie de alta parere. Intre tine si limba romana pare sa fie o dragoste cu de-a sila. Te-a tradat.

      Pe de alta parte, Ilie Serbanescu a spus intotdeauna lucrurilor pe nume, d-asta nu prea il baga tv-urile in seama.

      Bine ca vor deveni toate profitabile dupa privatizari - Petrom, Posta. Altele se vor inchide - Arpechim, Oltchim. Vindeti-ne pe toti la pachet! 

      LIMBA ROMANA E GREA PENTRU BOI

    Lucrez de peste 10 ani in cadrul acestei companii.Am invatat un singur lucru: daca la conducere este o persoana care stie ce este ,,posta"totul e OK ;altfel...

    Ciar crede cineva ca daca Posta se va privatiza va scapa ea de influenta politicului , cel care si-a intins tentaculele prin toate locurile de unde se poate obtine un PROFIT? Eu ma indoiesc, dar vom vedea; sa dea Domnul sa ma insel. 

    1. Chiar daca vin investitori de afara, daca raman "managerii" mici tot prost vor merge treburile si tot pe pile.

      La hoti le trebuie taiate mainile,si asa eradicam HOTIA.

    Fosta si actuala conducere a postei duce o lupta hotarâta pentru a aduce compania aproape de faliment.Falimentarea totala ar speria pe potentialii investitori,dar erodarea puterii economice a Postei,cat si distrugerea potentialului uman din cadrul retelei postale duc la scaderea valorii Postei Romane. Desfiintarea ghiseelor din rural se pare ca este o parte importanta din strategia de distrugere bine pusa la punct.Oficii postale rurale informatizate,aducatoare de profit au fost desfiintate fara nici un motiv,fara nici o explicatie si din pacate cu acordul sindicatului,sindicat care traieste din banii lucratorilor postali.

    La protestele din februarie cei de la rural nici nu au fost chemati.Urmeaza alte desfiintari,alte concedieri...Oare cu acordul sindicatului? 

    1. lucrez intr un oficiu postal unde sunt prestatii, se fac venituri dar urmeaza sa se desfinteze

      domnule smeeianu habar nu aveti ce se intampla in oficiile postale urmbane, sunt doua trei in orase dar vreti sa ramana decat unul in schimb banci, firme concurente sunt la fiecare colt de strada , asta vreti sa favorizati CONCURENTA

      domnule smeeianu,daca nu vor mai fi cei care alearga pe toate dealurile si muntii din tara va ve-ti mai lua cei 11000 de euro salar!??ps..nu a-ti facut nimic pina acum ca posta sa intre pe profit dar semnati statul de plata lunar.SUBLIM !!!

      SMEEANULE poti face multe daca vrei si intradevar esti patriot si nu PATRIHOT.Dar lacheul e lacheu,nu trebuie sa-i ceri multe daca minte n-are.

      nu e patriot pentru ca 11000 de euro e o suma ce nu se ia din drum si multi multi PROSTI CU DUIUMUL IN FUNCTII platiti regeste

      ce fac cei care vegheaza si controleaza? dar cei care au puterea da a face ceva si a lua decizii? GUVERNUL, PROCURATURA, DNA-ul?TREBUIE INTRODUSA PEDEAPSA CU MOARTEA SI ILICITUL

      D-l NICA nu este strain de asa ceva,are si el antenele lui bruiate.

      SINDICATUL nu a fost strain de manarile din POSTA.BRAVO d-le BRATIANU ce frumos vorbesti ,dar atat ca , la altceva nu te pricepi

    Posta ar fi profitabila daca mai ai marii zilei fosti, actuali si viitori

    -nu si-ar baga lipitorii de afise in toate structurile companiei pe salarii de mari bancheri; 

    -nu ar distruge din ignoranta, incompetenta activitatile care chiar aduc venituri; 

    -nu ar incheia contracte partinice in detrimentul acestei institutii;

    -nu ar trata aceasta societate ca pe o feuda lasata mostenire de ma-sa si ta-su 

    eu lucrez k factor postal si atata timp cat directorii si sefii de companie au salarile de mii de euro si au incheat contracte paguboase,normal k compania de posta nu poate fi pe profit.postasii sunt cei care le fac salarile barosane domnilor directori...

    va bateti joc de angajati,deja ati taiat di orele de munca fara nici o explicatie si doar in rural si noi santem oameni.omorati tara,,BRAVO,,

    Smeianu asta e un plapumar paltit bine sa distruga ce a mai ramas din posta inconjurat de cativa moldoveni zelosi care pun in aplicare magariile lui.

    Atata timp cat urbanul este preluat de firme de posta privata (gurile rele spun ca sunt fosti directori din sistem care stiu exact cum sa se organizeze, pentru ca nu poate oricine sa conduca o asemenea firma fara sa aiba habar de sistemul de distributie), logic ca vom fi falimentati nicidecum privatizati. Cine o sa ne vrea fara sa aiba sanse de profit? Deci s-au straduit sa se bage in asemenea afaceri tot cunoscatori, iar pentru cei care inca nu stiu, s-au facut niste concedieri colective in randul personalului TESA care au avut sansa sa plece cu pana la 30 salarii compensatorii. Si nu sunt mici de loc acele salarii, deci o alta paguba in detrimentul fondurilor companiei. Cine are ochi sa vada ca este voita aceasta prabusire a postei din ratiuni de profit pentru oameni influenti (probabil si politic). Cei care vor fi fortati sa renunte de acum incolo (pentru ca sincer cui i-ar conveni sa muncesca 2 ani sau un an si jumatate pentru a obtine vechime doar un an pe cartea de munca, automat daca nu vom avea 8 ore de munca se vor taia si tichetele de masa), acestia vor pleca fara salarii compensatorii, ba chiar sunt amenintari ca se vor desface contractele de munca indiferent de vechimea in sistem, fara a se tine cont cat de loial ai fost companiei, cat de corect ti-ai facut serviciul si indiferent cata boala am acumulat in oase pe ploaie, ninsoare, canicula, noi nu avem ca cei de la banci spor de stres pentru lucrul cu publicul, nu avem spor de intemperii, nu avem spor de risc, noi avem doar carca plina, hamaleala, umilinta din partea sefilor si sefutilor mai mici sau mai mari, uneori desconsiderare din partea clientilor daca sistemul are sincope care nu sunt din vina noastra. Va intreb stimabililor de la varful companiei cum de este posibil in ziua de azi sa avem dactilograf pe statele de plata? Mai exista masini de scris? Cei care lucreaza la tastatura in ziua de azi sunt operatori pc. Cum este posibil sa platim chirii de cate 3600, 4400 lei catre diverse persoane sau institutii pentru locatiile in care functioneaza ghisee ale postei si asta in localitati mici, nu in orase mari unde ai crede ca exista sedii mari. Din pacate astazi a intrat in mentenanta site-ul Postei Romane, dar poate cand se va repune in functiune vor mai avea curajul si transparenta sa faca publice cheltuielile lunare cum erau postate pana acum 2 zile. Cine este curios sa urmareasca si sa se intrebe, iar cei care au si posibilitatea sa si verifice putin. Au fost o gramada de contracte paguboase, nu doar cele cu Blue air, sau cu firmele medicale care sa fim seriosi, au facut treaba de mantuiala. Noi eram nevoiti sa ne adaptam programul dupa cum aveau ei chef de munca, nu veneau ei cu un program in care sa se poata integra toti angajatii dupa specific si orar. Ei parca ne faceau un favor noua nicidecum ca ei castigau datorita noua clienti suplimentari. Cineva clar a incasat comisioane frumoase din contractele cu telefonia mobila, din contractele cu tinuta angajatilor, din contractele cu firme de transport (si pentru angajati si pentru transportul a tot ce tine de specificul unitatii -vezi leasinguri). Se tot fac referiri la normarile care s-au reevaluat in ultima perioada, dar vin si va intreb cum este posibil ca o scrisoare care intra in centrul de tranzit la 20 grame (asta a fost una din tehnicile folosite la normarea facuta de curand), in momentul cand ajunge la distributie sa fie normata ca si scrisoare de 15 grame? S-a uscat si a scazut gramajul de la o usa la alta? Este o distanta de cativa metrii, ambele sectii fiind in aceeasi cladire, la acelasi etaj. Cum sa avem incredere ca aceste normari sunt facute de oameni competenti si care sunt in afara oricaror interese? Cum sa ne pierdem locurile de munca datorita unor asemenea normari?

    De la primarii se dau anumite distante a lungimilor strazilor. Dar va aduc la cunostinta faptul ca postasul nu merge liniar pe lungimea strazii, mai face pasi si pana in curte, pana la cutiile dispuse unde vrea fiecare in spatele curtii, neputand solicita clientilor sa fie o regula ca toate cutiile sa fie puse la intrarea in curte, sau pana in casa scarii blocului, chiar exista blocuri care au cutiile la etajul 1 al cladirii, nu la parter cum ar fi firesc, deci inca niste scari in plus, intr-o zi in care se distribuie facturi parcurgi aproape triplul distantei liniare data de primarie si oricum la normare nu a fost luata in calcul ca fiind corecta nici acea distanta data de primarii. Deci va intreb pe ce criterii se poate face o normare corecta si cine sunt cei care fac acest lucru aducand in pragul disperarii oameni care au nesansa ca guvernantii sa lungeasca prin noile legi adoptate dupa cerintele UE referitoare la varsta de pensionare decalata cu atatia ani (cei din UE habar nu au de conditiile de munca in care lucram si cum ne-am perimat fizicul si sanatatea)? Unii chiar nu stiu sa faca altceva, asta au facut toata viata, unde sa mai mearga sa munceasca inca 5 sau 10 ani cat mai este nevoie sa implinesca fatidica varsta de pensionare? Cine mai angajeaza acuma persoane peste 40-45 ani? Unde si cum sa mai faci reconversie profesionala cand compania te arunca exact ca pe o masea stricata si fara sansa unui somaj? Se va mai face dreptate in tara asta oameni buni? 

    Poate cineva isi face timp sa ia in calcul toate aceste nemultumiri si va incerca sa traga un semnal de alarma la nivel inalt. Cu respect, un angajat al companiei pe care o deservesc de multi ani si de care nu imi era rusine sa mentionez ca "face parte din viata ta", chiar am parte de mult respect si aprecieri din partea clientilor datorita modului profesional ba chiar prietenesc in care mi-am desfasurat activitatea si felul in care am relationat in decursul anilor cu ei. 

    1. cata dreptate ai !!!!

      sunt de acord cu ce ati scris sunt salariatul companiei de 38 ani , nu credeam ca o sa ajungem in situatia asta ,

    Atata timp cat urbanul este preluat de firme de posta privata (gurile rele spun ca sunt fosti directori din sistem care stiu exact cum sa se organizeze, pentru ca nu poate oricine sa conduca o asemenea firma fara sa aiba habar de sistemul de distributie), logic ca vom fi falimentati nicidecum privatizati. Cine o sa ne vrea fara sa aiba sanse de profit? Deci s-au straduit sa se bage in asemenea afaceri tot cunoscatori, iar pentru cei care inca nu stiu, s-au facut niste concedieri colective in randul personalului TESA care au avut sansa sa plece cu pana la 30 salarii compensatorii. Si nu sunt mici de loc acele salarii, deci o alta paguba in detrimentul fondurilor companiei. Cine are ochi sa vada ca este voita aceasta prabusire a postei din ratiuni de profit pentru oameni influenti (probabil si politic). Cei care vor fi fortati sa renunte de acum incolo (pentru ca sincer cui i-ar conveni sa muncesca 2 ani sau un an si jumatate pentru a obtine vechime doar un an pe cartea de munca, automat daca nu vom avea 8 ore de munca se vor taia si tichetele de masa), acestia vor pleca fara salarii compensatorii, ba chiar sunt amenintari ca se vor desface contractele de munca indiferent de vechimea in sistem, fara a se tine cont cat de loial ai fost companiei, cat de corect ti-ai facut serviciul si indiferent cata boala am acumulat in oase pe ploaie, ninsoare, canicula, noi nu avem ca cei de la banci spor de stres pentru lucrul cu publicul, nu avem spor de intemperii, nu avem spor de risc, noi avem doar carca plina, hamaleala, umilinta din partea sefilor si sefutilor mai mici sau mai mari, uneori desconsiderare din partea clientilor daca sistemul are sincope care nu sunt din vina noastra. Va intreb stimabililor de la varful companiei cum de este posibil in ziua de azi sa avem dactilograf pe statele de plata? Mai exista masini de scris? Cei care lucreaza la tastatura in ziua de azi sunt operatori pc. Cum este posibil sa platim chirii de cate 3600, 4400 lei catre diverse persoane sau institutii pentru locatiile in care functioneaza ghisee ale postei si asta in localitati mici, nu in orase mari unde ai crede ca exista sedii mari. Din pacate astazi a intrat in mentenanta site-ul Postei Romane, dar poate cand se va repune in functiune vor mai avea curajul si transparenta sa faca publice cheltuielile lunare cum erau postate pana acum 2 zile. Cine este curios sa urmareasca si sa se intrebe, iar cei care au si posibilitatea sa si verifice putin. Au fost o gramada de contracte paguboase, nu doar cele cu Blue air, sau cu firmele medicale care sa fim seriosi, au facut treaba de mantuiala. Noi eram nevoiti sa ne adaptam programul dupa cum aveau ei chef de munca, nu veneau ei cu un program in care sa se poata integra toti angajatii dupa specific si orar. Ei parca ne faceau un favor noua nicidecum ca ei castigau datorita noua clienti suplimentari. Cineva clar a incasat comisioane frumoase din contractele cu telefonia mobila, din contractele cu tinuta angajatilor, din contractele cu firme de transport (si pentru angajati si pentru transportul a tot ce tine de specificul unitatii -vezi leasinguri). Se tot fac referiri la normarile care s-au reevaluat in ultima perioada, dar vin si va intreb cum este posibil ca o scrisoare care intra in centrul de tranzit la 20 grame (asta a fost una din tehnicile folosite la normarea facuta de curand), in momentul cand ajunge la distributie sa fie normata ca si scrisoare de 15 grame? S-a uscat si a scazut gramajul de la o usa la alta? Este o distanta de cativa metrii, ambele sectii fiind in aceeasi cladire, la acelasi etaj. Cum sa avem incredere ca aceste normari sunt facute de oameni competenti si care sunt in afara oricaror interese? Cum sa ne pierdem locurile de munca datorita unor asemenea normari?

    De la primarii se dau anumite distante a lungimilor strazilor. Dar va aduc la cunostinta faptul ca postasul nu merge liniar pe lungimea strazii, mai face pasi si pana in curte, pana la cutiile dispuse unde vrea fiecare in spatele curtii, neputand solicita clientilor sa fie o regula ca toate cutiile sa fie puse la intrarea in curte, sau pana in casa scarii blocului, chiar exista blocuri care au cutiile la etajul 1 al cladirii, nu la parter cum ar fi firesc, deci inca niste scari in plus, intr-o zi in care se distribuie facturi parcurgi aproape triplul distantei liniare data de primarie si oricum la normare nu a fost luata in calcul ca fiind corecta nici acea distanta data de primarii. Deci va intreb pe ce criterii se poate face o normare corecta si cine sunt cei care fac acest lucru aducand in pragul disperarii oameni care au nesansa ca guvernantii sa lungeasca prin noile legi adoptate dupa cerintele UE referitoare la varsta de pensionare decalata cu atatia ani (cei din UE habar nu au de conditiile de munca in care lucram si cum ne-am perimat fizicul si sanatatea)? Unii chiar nu stiu sa faca altceva, asta au facut toata viata, unde sa mai mearga sa munceasca inca 5 sau 10 ani cat mai este nevoie sa implinesca fatidica varsta de pensionare? Cine mai angajeaza acuma persoane peste 40-45 ani? Unde si cum sa mai faci reconversie profesionala cand compania te arunca exact ca pe o masea stricata si fara sansa unui somaj? Se va mai face dreptate in tara asta oameni buni? 

    Poate cineva isi face timp sa ia in calcul toate aceste nemultumiri si va incerca sa traga un semnal de alarma la nivel inalt. Cu respect, un angajat al companiei pe care o deservesc de multi ani si de care nu imi era rusine sa mentionez ca "face parte din viata ta", chiar am parte de mult respect si aprecieri din partea clientilor datorita modului profesional ba chiar prietenesc in care mi-am desfasurat activitatea si felul in care am relationat in decursul anilor cu ei. 

    Lucrez de peste 25 de ani in aceasta institutie si au fost si bune si rele'dar de cand au iesit pe piata firmele concurente pe piata posta a cam pirdut multe contracte,find sofer curier ma simt ca un negru pe plantatie muncim9-12 ore pe zi si nu sunt platite orele suplimentare pe motiv ca nu se mai platesc ,oare unde am ajuns multa munca bani zero.Este ceva de nedescris ce se intampla in posta romana.

    1. multumim di inima PDL-ului ,tov EMIL BOC,lui tatucu BASESCU care au pus la condu cere acesti HOTI care au cotizat si ei in buzunarul lor,ca doar nu au fost pusi degeaba

      Toti angajati postei sunt persoane care au minim 8 clase si maxim tot 8,o adunatura de nesimtiti.Eu de exemplu am facut sesizari si vecini dar degeaba.Postasul nu vine sa iti aduca pachetelul sau decizia de pensie ...etc decat daca ii dai 10 lei.Daca cumva uiti sa ii dai spaga a doua oara o sa gasesti doar in cutia postala aviz cu ridicare dupa ora 16.

      Cele mai nesimtite chesii ca finte nu le pot spune,sunt cei ce lucreaza in posta. 

    De acord in mare cu Serbanescu. Cu o exceptie.

    Nu FMI vrea sa ne prosteasca. Noi ne-am prostit. Nu FMI a adus CFR Marfa in pragul falimentului, ci este efectul indolentei celor pe care NOI i-am votat in fruntea statului. 

    Pana la privatizarea efectiva, despre CFR Marfa nu s-a vorbit niciodata. Presa a adus foarte rar in discutie pierderile CFR Marfa, ca note de subsol. Intrebarea nu a fost pusa niciodata intr-o dezbatere publica electorala de catre moderatori si n-a fost niciodata o intrebare pusa candidatilor.

    Adevarul e ca nu ne pasa si nu ne-a pasat vreodata si asta e vina noastra si a celor care ne conduc. 

    Ilie Serbanescu nu are dreptate!!!!Ar fi avut dreptare acum 15-18 ani!!!Posta a fost lasat de izbeliste ,toate guvernele au incurajat tresportatorii privati iar astazi o scrisoare de la Bucuresti la Pitesti face 5(cinci)zile lucratoare lucru inaceptabil in secolul 21.Transportul corespondentei se face astazi de catre FanCurier,posta nu mai are masini.Au fost ani cand Posta Romana ere un talcioc unde se vindea si detergenti.De ce noi contribuabilii sa mai investim bani ,chiar foarte multi bani ,intr-o societate falimentara????Un exemplu :la unitatea din piata Minis faxul cred ca a funstionat cateva zile intr-un an dar in schimb poate oficiile aveau monitoate de 107 cm pe pereti.Stati linistiti nu va cumpara nici un investitor posta vom ramane cu ea pe cap si va mai manca multi bani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb