IONUŢ PURICA, ACADEMIA ROMÂNĂ:  "Sectorul energetic de la noi este într-un punct critic"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 iulie 2017

"Sunt necesare investiţii majore în sistemul de generare a energiei"

"Doar centralele pe cărbune pot atenua vârfuri de preţ precum cel din iarnă"

Investiţiile majore în sistemul de generare al energiei sunt necesare, a afirmat, ieri, domnul Ionuţ Purica, expert în energie al Academiei Române. Conform declaraţiilor domniei sale, centralele de la noi sunt vechi, iar sectorul energetic din ţara noastră se află într-un punct critic.

Ionuţ Purica a declarat: "Dacă încă se mai aprinde lumina, acesta nu este un lucru natural, care vine de la sine. Nu mai avem specialişti ca acum 27 de ani, oamenii încep să iasă la pensie şi din păcate nu vin prea mulţi să-i înlocuiască. Nivelul de pregătire e bun în universităţi, dar cei care ies de pe bănci se duc în alte ţări şi mulţi nu mai profesează în domeniu".

Domnia sa a adăugat: "Va trebui să ne finanţăm sistemul energetic pentru că a ajuns într-un punct în care are mare nevoie de acest lucru".

Totodată, domnul Purica a menţionat că resursa energetică pe bază de cărbune nu trebuie eliminată, ea fiind de ajutor sectorului energetic în eventualitatea unei situaţii similare celei din iarnă: "Trebuie să facem investiţii majore în generare, iar toate acestea costă. Trebuie să ne gândim dacă vrem să avem un sistem energetic care să păstreze diversitatea portofoliului. Vrem să distrugem cărbunele doar pentru că e la modă? Doar centralele pe cărbune pot atenua vârfuri de preţ precum cel din iarnă".

De asemenea, Ionuţ Purica a opinat că, în contextul actual, trebuie să fie luată în considerare şi componenta geo-politică, care ar trebui să joace un rol foarte important în elaborarea unei strategii energetice coerente.

Domnia sa a subliniat şi lipsa resursei umane calificate din sectorul energetic şi a susţinut că, în industria de profil, resursa umană este îmbătrânită.

Membrul Academiei Române a mai spus şi că ţara noastră trebuie să se adapteze la o serie de elemente noi, dinamice, precum şi unui context energetic imprevizibil, cu menţiunea că şi structura de consum energetic a suferit transformări, apărând creşteri ale consumului în sectorul rezidenţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb