IONUŢ STROE: ''Următorii trei ani nu sunt un concurs de frumuseţe politică, ci mai degrabă un mers pe sârmă''

G.U.
Politică / 25 noiembrie 2021

''Următorii trei ani nu sunt un concurs de frumuseţe politică, ci mai degrabă un mers pe sârmă''

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a declarat, astăzi, că noua coaliţie de guvernare este "condamnată la succes" şi a punctat că nu există alternativă, informează Agerpres.

"În noua coaliţie pe care am format-o suntem literalmente condamnaţi să avem succes, să reuşim, pentru că dacă vom eşua vom eşua cu toţii, ne vom prăbuşi şi dacă vom reuşi cu siguranţă vom reuşi doar împreună. Nu există alternativă, cum la fel să nu-şi imagineze cineva că există învins sau învingător în această guvernare. Următorii trei ani nu sunt şi nu vor fi cu siguranţă un concurs de frumuseţe politică, cu siguranţă nu trebuie trataţi ca pe o competiţie în care să ne etalăm ideologia sau în care să avem timp să facem cu ochiul electoratului nostru, ci mai degrabă va fi un mers pe sârmă, un mers pe o sârmă foarte îngustă în care acest Guvern trebuie să livreze permanent, constant soluţii. Este un moment încărcat cu foarte multă gravitate şi dacă după un rând de alegeri un nou Guvern pleacă la drum cu o încredere care treptat, treptat se erodează astăzi, dragi colegi, suntem în situaţia inversă trebuie să reîncepem să recâştigăm această încredere cu fiecare decizie, cu fiecare lege, cu fiecare hotărâre pe care o vom lua", a spus Stroe, la şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Ciucă.

Stroe a afirmat că "rostul nostru în politică este de a rezolva tensiunile şi clivajele din societate, nu de a le amplifica".

"Un eşec în acest punct, un eşec al acestei mesei rotunde politice în care ne-am aşezat astăzi împreună ar însemna să lăsăm viitorul foarte apropiat unui drum al extremismului, ar însemna să lăsăm o poartă deschisă acestor ingineri ai fricii diseminate în România, ar însemna să lăsăm această ţară să se fragmenteze în foarte multe insulte de ură şi învrăjbire socială, iar pandemia ne-a arătat că nemulţumirea publică se poate transforma foarte uşor într-o adevărată avalanşă", a mai adăugat Stroe.

Liberalul a afirmat că "PNL, PSD şi UDMR au ales de data aceasta pragmatismul, au trecut peste orgolii, peste foarte multe critici şi peste un foarte firesc instinct de conservare pe care orice formaţiunile politică l-ar avea".

"Am ajuns împreună astăzi să construim o soluţie politică, să avem o agendă foarte clară şi bine definită, o agendă serioasă", a spus deputatul PNL.

El a arătat că actuala coaliţie de guvernare este rezultatul unui compromis politic.

"Aşa este în politică şi pentru cei care încă nu au învăţat acest lucru trebuie să ştim că trebuie pentru binele şi interesul public să livrăm soluţii, să te asociezi şi evident, în momente în care s-au epuizat orice alte posibilităţi sau alternative, să faci construcţii politice care să sprijine o guvernare serioasă", a spus Stroe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb