Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, ieri, că "nu există niciun motiv de îngrijorare", deoarece cele trei legi privind acest domeniu au fost adoptate în urma unei consultări publice. "Nu există niciun motiv de îngrijorare, cele trei legi au fost adoptate într-o consultare publică care nu cred că a existat până în acest moment şi este rezultatul observaţiilor primite de la CSM, de la asociaţiile profesionale şi răspunde corelărilor legilor adoptate acum 13 ani prin asumarea răspunderii Guvernului", a spus Iordache, citat de Agerpres.
El a adăugat că, prin modificările aduse, a fost păstrată "o justiţie independentă": "Noi, prin modificările pe care le-am făcut, am păstrat o justiţie independentă, deciziile se vor lua fie la numiri, fie la separarea carierelor de către CSM, de către judecători, de către procurori astfel încât, fie că discutăm de carieră, fie că discutăm de înfiinţarea unei secţii speciale, fie că discutăm de CSM în ansamblul său, fie că discutăm de CSM în cele două secţii, fie că discutăm de Inspecţia Judiciară, în toate aceste etape sau în toate aceste aspecte factorul politic este eliminat".
Întrebat dacă va cere avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum solicită ambasadorii UE, Iordache a spus că nu este necesar un asemenea aviz.
"Nu este necesar un aviz al Comisiei de la Veneţia pentru că schimbările pe care noi le-am făcut, atât la numirile procurorilor, atât la Inspecţia Judiciară, cât şi la secţiile celelalte din cadrul Parchetului General, nu sunt făcute decât eliminând factorul politic şi sunt făcute cu reprezentanţii CSM. Din punctul meu de vedere, acest aviz al Comisiei de la Veneţia poate fi cerut, dar înainte de a critica aceste legi haideţi să le citim în integralitatea lor şi să vedem că atât independenţa Justiţiei, dar şi lupta anticorupţie, nu numai că nu este împiedicată, ci este întărită", a afirmat Iordache.
El a adăugat că îi invită pe toţi cei care critică cele trei legi ale Justiţiei "să se uite cu foarte mare obiectivitate".
"A fost o îngrijorare că prerogativele preşedintelui vor fi diminuate, a fost o anumită îngrijorare că vom modifica structural modalitatea de numire şi de revocare a procurorilor cu rang înalt. Eu rog toţi cei care aduc critici la cele trei legi (ale justiţiei - n. red.) să se uite cu foarte mare obiectivitate pentru că legile sunt nişte legi mai bune, nişte legi mai coerente, nişte legi în concordanţă cu normele şi cu legislaţia europeană şi nu fac decât să ajute sistemul judiciar din România", a mai precizat Iordache.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2017, 07:25)
Pai voi , ciorditorii , nu mai aveti de-acum nici o teama
2. ati transcris
(mesaj trimis de Obama în data de 22.12.2017, 09:42)
gresit declaratia lui fata de raton.. textual a zis "modificarile care noi le-am gacut". ce pretentii sa mai ai, no?
3. fără titlu
(mesaj trimis de Ciordache, esti prost? în data de 22.12.2017, 10:15)
Bineninteles, intrebarea este retorica. Raspunsul il stimm cu totii!
4. Iordache de rea credinta !
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2017, 13:03)
Marea majoritate a ceea ce s-a modificat din legile justitiei are un singur scop - anume - acela de a " albi "penalii din psd-alde si sa le creeze noi posibilitati de a fura in continuare. Motivatiile aduse de dl. Iordache, cum ca toate modificarile facute in legile justitiei sunt urmarea unei largi consultari, sunt numai neadevaruri. Ce interes ar avea cei ce lucreaza in domeniul justitiei, sa aiba prevederi legale care sa duca la inculparea oamenilor cinstiti ? Nici un interes ! Procurorii si Judecatorii au obligatia legala, dar si morala, ca nimeni sa nu se imbogateasca prin furt din averea statului iar cei ce nu inteleg obligatia nobila ce le revine in cadrul societatii in care traiesc - de a fi corecti si cinstiti, trebuie sa fie pedepsiti, conform cu prevederile legale.Interesul major al celor din justitie trebuie sa fie acela,ca nimeni sa nu se atinga de averea statului si ca nimeni sa nu scape nepedepsit in caz contrar. In cazul de fata , al politicienilor romani - marea lor majoritate - s-a dovedit ca au un mare apetit pentru imbogatire cu orice pret si bine-nteles sa nu fie pedepsiti atunci când imbogatirea este facuta prin fraude asupra averii statului.In aceasta situatie, acesti politicieni trebuie sa modifice legile in asa fel, ca cei cu probleme penale sa scape de justitie si in continuare sa poata fura, scopul lor fiind imbogatirea cu orice pret. Acest scop a fost atins acum prin modificarile facute asupra legilor justitiei. Dl. Iordache este clar ca nu este un om cinstit, el fiind si parintele OUG. 13/2017 act ce avea scopul de a scapa de Justitie pe dl. Dragnea si pe dl. Tariceanu si nu numai. Este rusinos ca pt. a trece aceste modificari, psd - Dragnea - face apel la udemere, pt.care le infiinteaza la TG. Mures un liceu confesional cu predare in limba maghiara in timp ce romanii din Ungaria nu au nicio scoala cu predare in limba romana. Mare Rusine.
5. Porcii Siluiesc Democratia
(mesaj trimis de un fraier de roman cinstit în data de 22.12.2017, 22:04)
Cf. Constitutiei orice partid sau miscare oolitica ce afecteaza statul de drept trebuie desfiintat. Psd si alde prin tot ce au infaptuit in 2017 ne scot din UE si ne afunda intr o dictatura a mafiei,vezi Columbiia, Venezuela samd.CIordache alaturi de Tudorica t slugi marsave ale borfasilor sunt de tot rasul. Pe fruntea lor se vede de la o posta inscriptia scrijelita TRADATOR De Neam Romanesc!
6. Motiv de ingrijorare
(mesaj trimis de anonim în data de 24.12.2017, 15:19)
"Nu există niciun motiv de îngrijorare, cele trei legi au fost adoptate într-o consultare publică........."
Inca o intrebare: si eu sunt "din public" dar nu-mi aamintesc sa fi fost "consultat".