Iranul acuză SUA că "amână" negocierile indirecte de relansare a acordului nuclear

V.G.
Internaţional / 22 august 2022

Iranul acuză SUA că "amână" negocierile indirecte de relansare a acordului nuclear

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a acuzat, astăzi, Statele Unite că "amână" negocierile indirecte de relansare a acordului nuclear din 2015 şi a spus că schimbul de prizonieri cu Washingtonul nu are legătură cu negocierile, relatează Reuters, potrivit News.ro.

"Au mai rămas câteva probleme de rezolvat, dar erau foarte importante", a declarat Nasser Kanaani în cadrul unei conferinţe de presă.

"Americanii amână şi există inacţiune din partea părţilor europene... SUA şi Europa au nevoie de un acord mai mult decât Iranul", a subliniat el.

Kanaani a evocat că Teheranul vrea un acord durabil care să îi menţină drepturile legitime.

"Subliniem că schimbul de prizonieri cu Washingtonul este o problemă separată şi nu are nimic de-a face cu procesul de negocieri de relansare a pactului din 2015", a argumentat el.

Statele Unite au cerut în mod repetat eliberarea mai multor cetăţeni americani de origine iraniană deţinuţi în Iran sub acuzaţii de securitate. La rândul său, Teheranul a cerut eliberarea mai multor iranieni reţinuţi sub acuzaţii legate de sancţiunile SUA.

Iranul a încercat să obţină garanţii că niciun viitor preşedinte al SUA nu ar renunţa la acord dacă acesta ar fi relansat, aşa cum a procedat fostul preşedinte Donald Trump în 2018, care a restabilit şi sancţiunile dure ale SUA împotriva Iranului.

Cu toate acestea, preşedintele Joe Biden nu poate oferi astfel de asigurări ferme, deoarece înţelegerea este mai degrabă o înţelegere politică decât un tratat obligatoriu din punct de vedere juridic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dupa ce rezolva cu petrolul,iar denunta cineva acordul iranian,ca nu vor iranienii sa dea petrolul pe armament american la preturi de chilipir cum cumpara RO,ca intre parteneri un miliard un patriot ,jumate un himars,avioane care mergeau la alumuin daca nu se vindeau,jumate de baston,taburi,nu facem cu nemtii,cei mai tari la astfel de lucruri,facem cu cine trebuie!

    un singur patriot a avut tara asta,iar acela s-a numit Ceausescu,a pus Romania inainte de toate,a lasat tara fara datorii,cu industrie ce trebuia modernizata si eram boieri,de putem cumpara acum toate tevile la suprapret! 

    au rezolvat tradatorii din fruntea tarii si au vandut Semanatoarea,Aversa,Timpuri noi,Imgb pt imobiliare! 

    si la fel in orice judet,dar la proportii mai mici!

    au topit conductele de aluminiu,politia nu a observat nimic si s-au exportat lingori in IT,au vandalizat statiile de pompare,politia nu a vazut nimic,incaseaza o pensie de minim 5000 lei si plangem ca avem sute de mii de ha calamitate! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb