Israel: Ministrul Apărării a discutat cu şeful Pentagonului despre cooperarea împotriva ameninţării iraniene

R.S.
Internaţional / 2 august

Israel: Ministrul Apărării a discutat cu şeful Pentagonului despre cooperarea împotriva ameninţării iraniene

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a discutat vineri, la telefon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, despre tensiunea din Orientul Mijlociu şi cooperarea bilaterală în faţa "ameninţării Iranului şi a reprezentanţilor săi", informează EFE.

"Cooperarea fără precedent în domeniul securităţii dintre Israel şi Statele Unite împotriva Iranului şi a reprezentanţilor săi este esenţială pentru securitatea şi stabilitatea regională", i-a comunicat Gallant lui Austin, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Israel.

Gallant şi-a exprimat, de asemenea, angajamentul israelian de a se ajunge la un acord care să permită întoarcerea celor 111 de persoane răpite, rămase în Fâşia Gaza, deşi negocierile au fost suspendate după asasinarea miercuri, la Teheran, a liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, într-un atac atribuit Israelului, pentru care Iranul a jurat răzbunare.

"Suntem hotărâţi să apărăm cetăţenii Israelului şi aceasta include ajungerea rapidă la un acord pentru întoarcerea ostaticilor", a mai afirmat ministrul israelian al Apărării, conform EFE.

Israelul lucrează la coordonarea unei noi coaliţii internaţionale pentru a contracara un posibil răspuns din partea Iranului şi a Hezbollah, care au promis represalii după ce Israelul i-a ucis, la opt ore distanţă în această săptămână, pe Haniyeh la Teheran şi pe liderul militar al grupării libaneze, Fuad Shukr, la Beirut.

Rebelii houthi din Yemen, Rezistenţa Islamică din Irak sau miliţiile pro-iraniene din Siria, sateliţi ai Iranului, la fel ca Hamas şi Jihadul Islamic din Fâşia Gaza şi Cisiordania, s-ar putea uni într-un atac coordonat pe mai multe fronturi împotriva Israelului.

În acest sens, Gallant a subliniat în discuţia cu Austin importanţa creării unei "coaliţii de parteneri şi aliaţi pentru a garanta stabilitatea şi securitatea regionale", aşa cum s-a întâmplat în aprilie, când şapte ţări s-au alăturat Israelului pentru a respinge un atac cu aproximativ 300 de drone şi rachete lansate de Iran.

Cu câteva ore înainte, Gallant s-a întâlnit la Tel Aviv cu noul secretar britanic al Apărării, John Healey, aflat în vizită în Israel, cu care a abordat şi tensiunea din Orientul Mijlociu şi necesitatea acestei coaliţii "în apărarea Israelului împotriva Iranului şi a reprezentanţilor săi", scrie EFE.

În cadrul eforturilor Israelului de a forma această alianţă internaţională defensivă împotriva Iranului, şeful Statului Major, Herzi Halevi, s-a întâlnit vineri la Tel Aviv cu omologul său britanic, amiralul Antony David Radakin, care a călătorit în Israel împreună cu Healey.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele american Joe Biden au discutat telefonic joi seara despre această problemă, iar SUA s-au angajat să implementeze noi forţe defensive în regiune pentru a proteja Israelul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai israelul o arde tare si sus ca sunt cei mai tari....etc.......dar cu americanii si cu altii in spatele lor......e ca-n bancul ala cu soricelul calare pe elefant....."ce tare tropaim noi".......ma rog, asta e din 1948....

    Amenințarea iraniană există, iar israelienii pun gaz peste foc pentru a forța mâna americanilor. Adio negocieri între americani și iranieni privind programul nuclear. Mare credincios Netanyahu !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb