Israelul a atacat reţeaua de tuneluri subterane din Gaza

G.B
Internaţional / 14 mai 2021

Israelul a atacat reţeaua de tuneluri subterane din Gaza

Israelul a lansat atacuri aeriene extinse şi bombardamente de la sol, astăzi, împotriva unei reţele de tuneluri subterane din Gaza, pe fondul atacurilor persistente cu rachete asupra oraşelor israeliene. Bilanţul deceselor a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni şi 8 israelieni. Printre morţi sunt şi femei şi copiii, potrivit digi24.

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că 160 de avioane, precum şi unităţi de artilerie şi blindate, au participat la ceea ce el a numit cea mai mare operaţiune împotriva unei ţinte specifice de când au început luptele.

"Ceea ce vizam este un sistem elaborat de tuneluri care se întinde sub Gaza, în cea mai mare parte în zona de nord, dar nu numai, şi este o reţea pe care agenţii Hamas o folosesc pentru a se deplasa, pentru a se ascunde", a declarat acesta, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a precizat că, în timp ce forţele terestre au participat la ofensiva de 40 de minute, înainte de zori, niciun soldat nu a trecut în Fâşia Gaza, adăugând că o evaluare finală a rezultatului operaţiunii era în aşteptare.

Oficialii sanitari din Gaza au declarat că o femeie şi cei trei copii ai ei au fost ucişi în timpul operaţiunii israeliene şi că trupurile lor au fost recuperate dintre dărâmăturile casei.

Tiruri de rachete îndreptate spre sudul Israelului au urmat rapid, după atacul israelian.

Cel puţin 119 persoane au fost ucise în Gaza, inclusiv 31 de copii şi 19 femei şi alţi 830 răniţi, transmit oficialii medicali palestinieni. Numărul morţilor în Israel a ajuns la opt, după ce un soldat care patrula la graniţa cu Gaza a fost ucis. Printre decese se numără şi o femeie în vârstă, care a murit vineri, în drum spre un adăpost, precum şi doi copii şi un muncitor indian, au transmis autorităţile israeliene.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ieri că actuala campania "va dura mai mult". Oficialii israelieni au declarat că Hamas, cel mai puternic grup militant din Gaza, trebuie să primească o lovitură puternică, înainte de orice încetare a focului.

Ciocnirile violente au continuat peste noapte şi în comunităţi mixte de arabi şi evrei. În ultimele câteva zile, sinagogile au fost atacate şi au izbucnit lupte de stradă în mai multe oraşe, determinându-l pe preşedintele Israelului să avertizeze asupra unui război civil.

Armata israeliană a anunţat că numărul militanţilor ucişi în atacurile israeliene a ajuns la aproximativ 90. Oificialii au precizat că până în prezent au fost lansate aproximativ 1.800 de rachete asupra Israelului, dintre care 430 nu au ajuns în apropierea teritoriilor israeliene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb