Israelul a început vaccinarea adolescenţilor

J.P.
Internaţional / 26 ianuarie 2021

Israelul a început vaccinarea adolescenţilor

Israelul, ţara cu cele mai multe vaccinări raportat la populaţie - peste 40 la sută -, a trecut la o etapă şi mai agresivă. De acum, şi adolescenţii între 16 şi 18 ani vor fi vaccinaţi. Între timp, campania susţinută de vaccinare pare să-şi arate roadele. Mai multe studii arată că epidemia pierde din viteză. Internările au scăzut cu 60 la sută în rândul pacienţilor de peste 60 de ani, relatează Digi24.

Adolescenţii care vor să se vaccineze au nevoie de acordul părinţilor sau al tutorilor lor şi pot refuza vaccinarea pe motiv de sănătate, dacă suferă de anumite alergii sau afecţiuni cu risc de efecte secundare. Cei mai mulţi vor să facă vaccinul pentru că vor să scape de izolare.

"Am venit să fac vaccinul, ca noi, elevii, să ne putem întoarce la şcoală cât de curând şi înainte de a face asta, având în vedere că vom fi expuşi faţă de alţi colegi, faţă de profesori, vreau să mă vaccinez. În vară a trebuit să dau un examen în clasă, apoi am intrat în carantină, pentru că în aceeaşi clasă a fost confirmat un caz. Trebui să ţinem cont de aceste situaţii. Să intri sau nu în carantină. Carantina nu va mai fi necesară dacă ne vaccinăm", spune un tânăr.

"Am venit să mă vaccinez, pentru că sunt la liceu, în clasa a XII-a, este important să revenim la normal, să scăpăm de coronavirus. Să ne putem întâlni din nou cu prietenii, să mergem ca până acum la cursuri, nu prin Zoom, ne va ajuta să reuşim la examenele finale", explică o tânără de ce a vrut să se vaccineze.

Campania de vaccinare naţională a fost lansată la 19 decembrie într-un ritm intens, impus de premierul Benjamin Netanyahu, care a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat cu vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNtech.

În jur de 150.000 de oameni pe zi au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului în Israel, adică aproximativ un sfert din populaţie de la debutul campaniei de vaccinare.

Israelul şi-a propus ca până la jumătatea lunii martie să vaccineze cinci din cele nouă milioane de cetăţeni cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

Premierul Benjamin Netanyahu: Închidem ermetic ţara!

La ritmul în care îşi vaccinează populaţia, Israelul are tot mai multe studii care arată că şi înainte de completarea procesului de imunizare, vaccinurile încetinesc răspândirea virusului şi, foarte important, duc la scăderea numărului de forme grave. La trei săptămâni de la prima doză, chiar dacă se infectează, chiar şi pacienţii din grupe de risc dezvoltă forme mai puţin grave, unii chiar nu mai au nevoie de spitalizare.

Chiar şi în aceste condiţii, Israelul a decis să interzică până pe 31 ianuarie toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului, mai agresive decât varianta originală.

De marţi, de la miezul nopţii, până la sfârşitul lunii, avioanele companiilor străine nu mai pot ateriza în Israel. Excepţie fac avioanele de marfă, avioanele pentru stingerea incendiilor şi cele de urgenţă medicală. Noile restricţii se aplică şi companiilor aeriene interne ale căror zboruri vor avea loc doar în situaţii excepţionale. "Sigilăm ermetic ţara", a spus premierul israelian.

"Închidem aeroportul Ben Gurion. În ciuda unor critici, suntem înaintea tuturor, nicio ţară nu a făcut ceea ce facem noi. Iată că acem asta: închidem ermetic spaţiul aerian, cu excepţia cazurilor ieşite din comun, pentru a preveni intrarea noilor variante de virus", a explicat Benjamin Netanyahu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Israelul , va fi vaccinat toata populatia , inclusiv tinerii 16-18 ani pana la sfarsitul lui Martie , deci inclusiv toata armata de care depinde pentru supravietuire. Tot israelul este considerata tara cu unul dintre cele mai avansate sisteme medicale din lume, deci evident ca o fac in deplina cunostinta de cauza . Poate asta sa mai contribuie la demontarea miturilor din jurul vaccinului .

    1. ????????????????????

      Foarte bine subliniat ! Dar nu e vorba de mituri e vorba de SEMIDOCTISM agresiv, ce nu poate fi combatut decat prin educatie si fara compromisuri in scoala !

      Dar atata timp cat golanashi ,toparlani, mascarici de tipul lui mugur mihaescu sau bitmann nu sunt luati de guler si azvarliti la ghena nu putem avea pretentii...

      La fel si dezaxati si derbedei de tipul gunoiului razvan constantinescu, gastroenerologu' lu' moasa-sa pa gheata de la Iasi + infractorul astarastoaie continua sa spurce media u duhori pestilentale, recte aberatii pseudostiintifice , dincolo de limita delirului, nu ne putem face iluzii a pandemia se va opri in Romania mai devreme de 2023... 

      Zi sa mori tu? De când este stăpân altcineva pe corpul meu și pe deciziile mele?

      Evident ca este dreptul tau , nu asta comentam. Tot cum este dreptul tau sa mananci sau nu , sa te spell sau nu , sa ai un venit sau nu . Intrebarea este doar daca este si o decizie logica .

      Da ! Poti dumneata sa fii stapan pe valul lui Palatin si-n fiecare cot unde te doare-n paispe ; dar daca o sa am dovezi ca dumneata -prin nesimtirea ce o dovedesti- m-ai infectat pe mine, nevasta-mea ,copiii mei sau pe socrul meu, eu ma asigur ca dumneata o sa-ti blestemi zilele tot restul vietii !

      Anonimule, da-ti tu vaccin, tu și cu familia ta și veți fi imuni. Nu vă va mai putea "infecta" nimeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb