Israelul cere sancţionarea unui pilot Iberia care, ajuns la Tel Aviv, a anunţat că a aterizat în "Palestina"

Ioana Dogaru
Internaţional / 29 octombrie 2015

Israelul va cere companiei spaniole Iberia să-l sancţioneze pe unul dintre piloţii săi care, când a aterizat miercuri la Tel Aviv, a anunţat că avionul a ajuns în "Palestina", au declarat joi pentru EFE surse din Ministerul de Externe israelian, transmite ABC Internacional.

Emanuel Nahshon, purtător de cuvânt al MAE din Israel, a declarat: "Ambasadorul (israelian) la Madrid va trimite o scrisoare dură preşedintelui Iberia în care îi va cere să-l sancţioneze pe pilot".

Incidentul ar fi avut loc în timpul zborului 3316 de la Madrid la Tel Aviv, în care pilotul, imediat după aterizare, le-a urat bun-venit pasagerilor în "Palestina", în loc de "Tel Aviv" sau "Israel". Martori citaţi de ziarul israelian Yediot Aharonot au declarat că acesta a fost mesajul transmis de pilot în limba spaniolă, pentru că, atunci când li s-a adresat pasagerilor şi în limba engleză, a spus "Bine aţi venit la Tel Aviv", potrivit sursei citate.

Cazul, care a fost difuzat pe reţelele sociale şi care este preluat joi de toată presa scrisă din Israel, a indignat mulţi israelieni care se aflau la bordul avionului şi înţelegeau limba spaniolă. De altfel, potrivit ziarului Yediot Aharonot, unii pasageri i-au adus reproşuri pilotului pe această temă, în momentul debarcării.

Căpitanul aeronavei a făcut "o greşeală"' pe care "a corectat-o" atunci când a făcut anunţul în limba engleză, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Iberia. Potrivit ziarului israelian, compania aeriană spaniolă a cerut iertare pasagerilor, le-a promis că va începe o anchetă şi că pilotul nu va mai zbura pe ruta Madrid-Tel Aviv până când lucrurile nu sunt lămurite, transmite ABC Internacional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb