Istanbul oferă o gamă largă de activităţi şi experienţe pentru vizitatorii care călătoresc singur

R.S.
Comunicate de presă / 3 aprilie

Istanbul oferă o gamă largă de activităţi şi experienţe pentru vizitatorii care călătoresc singur

Clasată drept una dintre destinaţiile de top din Europa, Istanbul oferă o gamă largă de activităţi şi experienţe pentru vizitatorii care călătoresc singuri. Datorită diversităţii nesfârşite şi a atmosferei primitoare a oraşului, cei care călătoresc solitari vor concluziona că Istanbul - este o destinaţie plăcută, vibrantă şi uşor de navigat, recomandată de multe publicaţii de călătorie de renume mondial pentru 2024. Metropola îi invită pe turişti să exploreze oraşul şi să descopere muzee, monumente, programe speciale de expoziţii, pitoresc străzi, hoteluri de lux, restaurante cu stele Michelin şi opţiuni de cumpărături de lux.

Dacă este prima ta vizită la Istanbul - singurul oraş din lume construit pe două continente - începe din Peninsulă. Zona adăposteşte numeroase monumente, inclusiv Moscheea Hagia Sofia (Ayasofya) şi Bazilica Cisternă (Yerebatan Sarnici), precum şi Palatul Topkapi (Topkapi Sarayi) şi Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii).

Muzeul de Arheologie de la Istanbul (İstanbul Arkeoloji Muzesi), situat în grădina Palatului Topkapi, este o vizită obligatorie pentru oricine este curios şi doreşte să descopere mai multe despre patrimoniul arheologic al Turciei.

Desigur, nicio excursie la Istanbul nu este completă fără o vizită la Marele Bazar vechi de secole (Kapaliçarşi). În mod similar, avem şi Bazarul de Mirodenii (Misir Çarşisi) din Eminönu care oferă vizitatorilor o experienţă unică de cumpărături într-un cadru istoric. După ce aţi gustat - şi poate cumpăraţi - diverse mirodenii, ceaiuri din plante, fructe şi legume uscate sau alte delicatese la bazar, vă puteţi urca pe o barcă la terminalul de feriboturi din apropiere pentru a parcurge un tur al Bosforului, unde veţi fi întâmpinaţi de legendarul Turn al Fecioarei (Kiz Kulesi), prima dintre multele privelişti splendide de-a lungul Bosforului.

Puteţi ajunge la Karaköy, o destinaţie turistică populară cunoscută pentru muzeele sale, portul modern de croazieră Galataport İstanbul şi pentru centrul său comercial din aer liber. De asemenea, puteţi vizita Muzeul de Artă Modernă İstanbul (İstanbul Modern Sanat Muzesi), proiectat de arhitectul Renzo Piano. İstanbul Modern este primul muzeu de artă modernă şi contemporană din Turcia.

Puteţi merge la Muzeul de Pictură şi Sculptură de la İstanbul (İstanbul Resim ve Heykel Muzesi), primul şi cel mai cuprinzător muzeu de arte plastice din Turcia.

Un alt obiectiv turistic de pus pe agenda voastră este cartierul Galata, cunoscut pentru buticuri sale iar odată ce ajungeţi acolo merită să vizitaţi Turnul Galata (Galata Kulesi). Odată ce îl vizitaţi la interior, vă puteţi bucura de privelişti panoramice ale metropolei.

Vizitaţi şi bulevardul Istiklal, cea mai faimoasă stradă a oraşului. De acolo puteţi călători cu emblematicul tramvai roşu sau vă puteţi plimba printre numeroase hanuri istorice sau biserici. Tot acolo merită să faceţi un mic popas pentru a gusta renumita cafea turcească . În plus, băile turceşti tradiţionale (hamam) din cartierele Karaköy, Sultanahmet, Cağaloğlu, Beyoğlu şi Beşiktaş sunt locurile perfecte pentru a te relaxa şi a te bucura de o experienţă memorabilă.

İstanbul este o destinaţie ideală pentru călătoriile solo datorită gastronomiei pe care o are de oferit. İstanbul îmbrăţişează diverse experienţe culinare, de la mâncare stradală la taverne tradiţionale şi restaurante cu stele Michelin. Multe dintre restaurantele rafinate ale oraşului, conduse de femei bucătari, oferă interpretări clasice şi inovatoare ale mâncărurilor internaţionale şi ale reţetelor milenare ale Anatoliei.

Pe partea europeană a Bosforului, puteţi lua masa la restaurantele exclusiviste specializate pe preparatele din peşte iar de-a lungul liniilor Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek şi Sariyer puteţi savura o masă consistentă compusă din fructe de mare şi aperitive regionale.

Totuşi dacă sunteţi pasionaţi de "street food", aici veţi găsi o gamă cuprinzătoare de arome de la kokoreç, döner şi cartofi copţi (kumpir) până la midii prăjite sau umplute disponibile în cartierele Taksim şi Beşiktaşşi la piaţa Kadiköy din partea anatoliană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb