Italia este aproape de un acord cu Uniunea Europeană privind noua Alitalia

J.P.
Internaţional / 24 mai 2021

Italia este aproape de un acord cu Uniunea Europeană privind noua Alitalia

Italia este aproape de un acord cu Uniunea Europeană privind înfiinţarea unui nou operator naţional, în locul companiei aeriene Alitalia SpA aflate în faliment, a anunţat duminică publicaţia Il Messaggero, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Săptămâna viitoare, UE ar putea aproba oficial înfiinţarea noii companii, chiar dacă în ultimele săptămâni discuţiile dintre autorităţile de la Roma şi Comisia Europeană privind planificata repornire a operatorului aerian au fost deosebit de dificile, susţine Il Messaggero.

Oficialii de la Bruxelles cer o separare clară între activele şi personalul companiei falimentare, iar noua companie ar urma să fie cunoscută sub numele Italia Trasporto Aereo SpA, sau ITA.

Iniţial, compania ar urma să aibă între 4.500 şi 5.000 de angajaţi şi aproximativ 55 - 60 de aeronave, conform publicaţiei italiene. UE cere ca operatorul aerian să nu deţină o participaţie majoritară în activităţile de mentenanţă şi serviciile de handling ale ITA.

Operatorul este în discuţii cu Deutsche Lufthansa AG şi Delta Air Lines Inc pentru încheierea unor parteneriate comerciale, a precizat Messaggero.

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale.

În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaţionale.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb