Italia, protagonistă a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2023

Comunicate de presă / 30 mai 2023

Italia, protagonistă a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2023

Cititorii români şi profesioniştii din domeniul editorial au salutat cu entuziasm prezenţa Italiei în calitate de oaspete de onoare la cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2023, care a avut loc la Bucureşti în perioada 24-28 mai 2023.

A fost o adevărată călătorie în lumea cărţilor, a literaturii, a istoriei şi a limbii italiene, desfăşurată sub titlul "Anima Latina".

Prezenţa italiană la cea mai importantă manifestare din România dedicată pieţei de carte a fost posibilă mulţumită sprijinului instituţiilor italiene - Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale, Ministerul Culturii cu Centrul de carte şi lectură, Ambasada Italiei la Bucureşti, ICE-Agenţia italiană pentru comerţ exterior, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti şi AIE - Asociaţia italiană a editorilor, prin intermediul agenţiei Ex Libris.

Standul Italiei, o zonă specială de aproape 200 de metri pătraţi amenajată în incinta centrului de expoziţii şi congrese Romexpo, a găzduit un "Spazio Incontri", locul unde s-au desfăşurat unele dintre întâlnirile din program, un spaţiu dedicat celor opt ​​edituri italiene, o mică librărie cu cărţi italiene traduse în limba română şi cărţi în italiană netraduse încă precum şi un spaţiu dedicat promovării târgurilor italiene din domeniu: Salonul de Carte de la Torino, Bologna "Children's Bookfair" şi târgul "Piu' libri piu' liberi" de la Roma. Pavilionul, decorat în culori pastelate şi cu accente din culorile tricolorului italian, a găzduit şi o rafinată expoziţie dedicată scriitorului italian Italo Calvino "Excelenţe italiene. Ilustraţii pentru Italo Calvino", sub îngrijirea Bologna "Children's Bookfair". Un număr mare de cititori au vizitat standul italian, însă nu au lipsit nici oaspeţi importanţi: ambasadori, politicieni, scriitori, jurnalişti, oameni de cultură, profesori etc.

Cele opt edituri prezente în România, Edra Publishing, Erickson, Hoepli, Il Castoro, Keller, Mondadori Libri, Reggio Children, White Star, au prezentat editurilor româneşti şi publicului larg o bogată şi variată ofertă editorială: ficţiune, non-ficţiune, cărţi pentru copii, cărţi de medicină, cărţi de istorie, dicţionare, ghiduri didactice, manuale în limbi străine, cărţi de fotografie etc. Întâlnirile cu profesionişti români au avut scopul de a consolida dialogul profesional strategic dintre Italia şi România. De menţionat că piaţa editorială italiană reprezintă prima industrie culturală din Italia şi cea de-a patra industrie editorială la nivel european, cu o valoare impresionantă de 3,429 miliarde de euro în 2021.

La Bucureşti au fost prezenţi şi numeroşi scriitori: Piergiorgio Odifreddi, Melania Gaia Mazzucco, Bruno Mazzoni, Andreea Simionel, Stenio Solinas, Oana Bosca-Malin, Vichi de Marchi, Helena Janaczek, Federica Manzon, Pietrangelo Buttafuoco, Nicola Lagioia, Vanni Santoni, Matteo Strukul, Marcello Veneziani, care şi-au prezentat propriile lucrări, cele traduse în limba română dar şi noile propuneri.

"Scopul prezenţei italiene la Bookfest 2023 a fost acela de a promova excelenţa editurilor italiene şi de a prezenta noi oportunităţi pentru traducerea autorilor italieni în România, dar şi de a familiariza cititorii români cu operele italiene deja existente pe piaţa românească. Nu în ultimul rând, ne dorim să punem în contact autorii români cu editurile italiene", a explicat Micaela Soldini, Director ICE - Agenţie Italiană pentru Comerţ Exterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb