Italia va vota împotriva planului UE de a interzice automobilele echipate cu motoare termice

D.T.
Internaţional / 1 martie 2023

Italia va vota împotriva planului UE de a interzice automobilele echipate cu motoare termice

Italia intenţionează să voteze împotriva planurilor europene de a interzice în 12 ani vânzarea maşinilor noi alimentate cu benzină şi motorină, a anunţat ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, transmite Agerpres.

Parlamentul European a aprobat, luna aceasta, printr-un vot final, un proiect de regulament care pune punct vânzării de automobile noi echipate cu motoare termice începând din 2035, ca parte a pachetului "Pregătiţi pentru 55", informează sursa.

Noua legislaţie stabileşte calea de urmat pentru a reduce la zero emisiile de dioxid de carbon pentru autoturismele şi vehiculele utilitare uşoare noi până în 2035. Este vorba de un obiectiv aplicabil întregului parc de vehicule de la nivelul Uniunii ce presupune reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 produse de autoturismele şi camionetele noi, comparativ cu 2021. Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 au fost fixate la 55% pentru autoturisme şi 50% pentru camionete.

"La reuniunea de la Bruxelles a ambasadorilor statelor membre UE, Italia îşi va exprima poziţia împotriva reglementării propuse de UE de a interzice producţia şi vânzarea de maşini şi camionete cu motoare cu combustie internă, până în 2035", a declarat ministrul Energiei.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Roma anunţa că vrea să se alieze cu Franţa şi Germania pentru a influenţa şi a încetini ritmul implementării legislaţiei UE în privinţa emisiilor vehiculelor şi camioanelor.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Foarte bine face Italia.Sunt tari precum Germania,Franta,Austria,Belgia ;Olanda care una zic ,alta fac.Impun chestii care se aplica pana la urma doar tarilor din estul Europei.Vor acuma sa interzica centralele de apartament pe gaz fara alternative fiabile si toate cele rele,in general.Pana acum au fost bune,si-au vandut ei toate jafurile ,nu mai au cui sa le vanda si se reprofileaza.La fel si cu masinile electrice,daca ramai iarna inzapezit ai imbulinat-o!Si unde sa fie alimentate atatea masini electrice?Vor sa faca bani pe spinarea prostilor si nimic mai mult.

    1. Corect!

      Poate fi si o chestie mascata aici.De unde stim noi daca estimarea asta de 12 ani,n-o fi cumva chiar perioada care a mai ramas pentru EXISTENTA resurselor de fosili.

    Cumpărarea mașinilor electrice pt cei care stau la bloc nu este o soluție fiabilă În viitor dacă statul pierde venituri din taxe pe combustibil fosil va pune taxe pe regenerabile (și fotovoltaice propri).

    1. si centrale termice.

      "Statul" nu este prost; nu pierde. 

      s c cret 

    Daca asa merg treburile in UE,

    maine vor intezice si sexul,

    ne vom inmultii doar cu insamantare artificiala 

    1. Nu,nu,vor permite doar homosexualitatea fiindca suntem prea multi!Noi suntem.prea multi?Sa scada nr.populatiei acolo unde au miliarde si sute de milioane.Sa scada nivelul poluarii statele bine dezvoltate care intr-adevar polueaza,inclusiv cu industria de armament,nu noi!Cand este de impartit ciolanul suntem ultimii(daca suntem),cand este de impartit pagubele suntem primii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb