Italienii cer testarea covid a tuturor menajerelor românce

A.P.
Miscellanea / 22 iulie 2020

Italienii cer testarea covid a tuturor menajerelor românce

"România este "Brazilia" Europei în ce priveşte numărul de infectaţi cu noul coronavirus şi sperie acum toate ţările bătrânului continent", scrie publicaţia Il Messaggero din Italia, care atrage atenţia asupra lucrătorilor casnici români ce au sub îngrijire persoane vârstnice şi/sau cu diverse patologii. Familiile italiene cer o reglementare clară a situaţiei menajerelor românce care lucrează cu persoane în vârstă, transmite Digi24.

"Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanţe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control", scriu jurnaliştii de la Il Messaggero, citaţi de roitalianul.ro.

Jurnaliştii italieni descriu situaţia dificlă a autorităţilor de la Bucureşti de a tine situaţia sub control, după ce nu s-a mai putut recurge la "punerea in izolare sau spitalizarea infectatilor"

Numărul mare de infectaţi cu Sars-Cov-2 din ultimele zile şi faptul că în România multe persoane testate pozitiv la noul coronavirus au părăsit spitalele în ciuda recomandărilor medicilor, au pus pe gânduri familiile italiene care beneficiază de serviciile îngrijitoarelor şi menajerelor de naţionalitate română. Cu cea mai mare teamă stau cei care aşteaptă ca lucrătoarea să se întoarcă din România tocmai în această perioadă.

"Nu există reguli care să protejeze familiile, iar aceşti lucrători vin în contact direct cu subiecţi fragili", a spus Andrea Zini, vicepreşedinte Assindatcolf, Asociaţia naţională a angajatorilor casnici.

"Deşi România nu este parte integrantă a acordului de liberă circulaţie Schengen în ciuda faptului că face parte din UE, nu există restricţii pentru românii care călătoresc în Italia, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu persoanele care vin din Serbia, Muntenegru şi Kosovo. În momentul de faţă este recomandat doar ca îngrijitoarele şi persoanele asistate să fie echipate cu măşti, să menţină distanţarea socială - deşi este imposibil având în vedere sarcinile - şi să nu prezinte simptome de boală, adică să nu depăşească temperatura de 37.5 grade", scrie sursa citată.

Se ia în calcul o testare în masă a lucrătoarelor din acest sector. "Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare şi am solicitat ajutorul Ministerului Sănătăţii pentru a monitoriza situaţia", a mai adăugat vicepreşedinte Assindatcolf, citată de Digi24.

Presa italiană a acuzat haosul birocratic generat de decizia Curţii Constituţionale.

Ambasadorul României în Italia a declarat însă pentru Il Giornale, citat de stiridisapora.ro că "situaţia pandemiei în România va intra în curând în parametri normali", după adoptarea legii care a rezolvat vidul legislativ şi care va permite autorităţilor gestionarea situaţiei. În plus, ambasadorul George Gabriel Bologan susţine ca majoritatea persoanelor infectate sunt asimptomatice sau au simptome uşoare şi "sistemul sanitar din Romania va face faţă situaţiei".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Italienii au imbolnavit o Europa intreaga si tot ei fac scandal.Hotul striga:uite hotul!Foarte bine ca le testeaza,ar trebui sa testeze toata Europa gratuit.La unison cu China.

    Că să ștergi la cur un boșorog italian pe care nu îl șterg conaționalii lui masca e obligatorie?

    1. si tu ai sa fi intr-o zi un bosorog, asta daca o sa ai noroc sa nu mori tanar, si poate n-o sa ai pe nimeni sa te stearga

    Eu i-as trimite pe italieni sa citeasca ce a scos din el C Codita.

    Viata conteaza ... DAR. .. lasa ca merge si cu moartea cu nu sunt atat de multi. Auziti italienilor? Lasati-i sa moara. Se numeste fascism.

    Poate NU suna bine pentru unii "patrihoti" de aici DAR e foarte corect.

    Cand o sa acceptati cevba ce nu va convine , dar e corect, poate o sa intrati in lumea civilizata, personaje caragialesti c sunteti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb