JACKPOT "Oltchim" Râmnicu Vâlcea - acţiunea lunii

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 aprilie 2011

"Oltchim" Râmnicu Vâlcea - acţiunea lunii

Titlurile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea au adus cele mai mari câştiguri investitorilor, în ultima lună, apreciindu-se cu 90,84%, în perioada 15 martie - 15 aprilie.

Societatea are un capital social de 34.302.385 lei, divizat în acţiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/titlu.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al "Oltchim", a precizat că societatea urmează să fie lansată la privatizare în prima jumătate a lui 2012, conform unui proiect de scrisoare de intenţie întocmit în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului şi reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Inter-naţional, Băncii Mon-diale şi Comisiei Europene.

Indicele BET FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a urcat cu 8,76%, în intervalul analizat, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 7,18%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a câştigat 9,12%.

La capitolul fonduri de investiţii, cele mai bune plasamente au fost reprezentate de "Raiffeisen România Acţiuni" şi de "Omninvest", care au adus investitorilor ce şi-au plasat economiile în astfel de unităţi de fond un profit de 9,65%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 15 martie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" au obţinut randamente uşoare de 0,29%. Investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri şi la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de 2,88% a economiilor, dacă ar fi optat pentru "Piraeus Bank", care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cei care au preferat să-şi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, de 2,19%.

Cotaţia aurului a câştigat 0,51% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 136 lei/ gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de aproximativ 1480 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb