JACKPOT "Teraplast" a adus cel mai bun randament

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 februarie 2011

"Teraplast" a adus cel mai bun randament

Cel mai bun plasament, în perioada 7 ianuarie - 7 februarie a fost reprezentat de acţiunile "Teraplast" Bistriţa (simbol TRP), care s-au scumpit cu 13,43%.

Acţionarii Teraplast au aprobat, în decembrie, bugetul de venituri şi cheltuieli aferent exerciţiului financiar 2011. Astfel, cifra de afaceri stabilită este 250.592.260 lei, veniturile totale--260.157.249 lei, cheltuielile totale - 241.708.149. Anul viitor, "Teraplast" şi-a planificat un profit net de 15.497.244 lei.

Investitorii care s-ar fi orientat către acţiunile din indicele Bet ar fi marcat la finalul intervalului analizat un profit de 2,49%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursă, a urcat cu 2.85%.

Profituri mai mici pe termen scurt au adus şi alte titluri, societăţile de investiţii financiare situându-se la coada clasamentului randamentelor. Astfel, indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri, a crescut cu 1,66%, în intervalul analizat.

La capitolul fonduri de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de "OTP BalansisRO", care a adus un profit de 7,83%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 7 ianuarie, să constituie depozite în euro la "ATE Bank" sau Carpatica au obţinut în continuare randamente uşoare, de 0,29%. Şi investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de cel mult 0,89% a economiilor, dacă ar fi optat pentru Piraeus Bank, care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cotaţia aurului a pierdut 5,14% în perioada 7 ianuarie - 7 februarie, BNR afişând un curs de aproximativ 135 lei/-gram. Preţul metalului galben are o tendinţă descendentă, după ce în decembrie, anul trecut, a atins maximul istoric de 1432,50 dolari/uncie. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1350 dolari.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, cu 0,22%.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb