Jean Lemierre: BERD susţine dezvoltarea României

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2008

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este decisă să susţină Româ­nia în îmbunătăţirea dezvoltării economiei, competitivităţii ei, potenţialul de creare de locuri de muncă şi integrarea regiunilor economiei, a declarat Jean Lemierre, preşedintele BERD, într-un interviu acordat în exclusivitate în The Report: România 2008, publicat de Oxford Business Group (OBG), firmă de editură, cercetare şi consultanţă renumită la nivel interna­ţional.

"Banca este angajată în atragerea de , atât fonduri cât şi expertiză de afaceri", a declarat preşedintele BERD în The Report, primul ghid de investiţii străine directe în economia emergentă a ţării. Astfel, BERD este gata să ofere instrumente cu un risc mai mare (equity, cvasi-capital, datorie personalizată) pentru susţinerea restructurării, consolidării şi expansiunii companiilor locale.

Preşedintele BERD a mai spus: "Un alt rol crucial al băncii în perioada post-aderare este de a susţine sectorul întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), emergente şi antreprenoriale, din multe zone rurale ale ţării. Un număr mare de credite pentru IMM-uri va stimula constituirea multor afaceri noi care vor ajuta la crearea de noi locuri de muncă şi vor susţine creşterea economică în România. Banca va oferi, de asemenea, un suport considerabil pentru dezvoltarea sectorului privat, ajutând companiile româneşti să se extindă în afara ţării".

Preşedintele BERD a declarat că România avea nevoie de o dezvoltare accelerată a infrastructurii pentru a stimula creşterea economică suplimentară, iar BERD a lucrat în parteneriat cu municipalităţile pentru îmbunătăţirea serviciilor.

"Un alt domeniu important în care banca va continua să lucreze cu autorităţile este eficienţa energetică, o prioritate pentru România şi BERD", a declarat Lemierre, adăugînd: "Lucrăm împreună pentru a promova o piaţă durabilă astfel încât eficienţa energetică să ducă la dezvoltarea surselor regenerabile de energie şi la reducerea emisiilor de dioxid de carbon".

Lemierre a adăugat că implicarea în procesul de privatizare a Băncii Comerciale Româ­ne a contribuit semnificativ la procesul de traziţie a sectorului bancar român şi la economia ţării, în general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb