Jeffrey Lacker părăseşte FED în urma unei scurgeri de informaţii

S.A.
Internaţional / 5 aprilie 2017

Jeffrey Lacker (Sursa foto: captură Youtube)

Jeffrey Lacker (Sursa foto: captură Youtube)

Jeffrey Lacker, preşedintele Fed (Federal Reserve) din Richmond, a părăsit ieri brusc Banca Centrală a SUA, după ce a recunoscut că o conversaţie pe care a avut-o cu un analist de pe Wall Street, în 2012, putea să ducă la divulgarea unor informaţii confidenţiale cu privire la opţiunile de politică ale Fed, informează Reuters.

Scurgerea de informaţii din 2012 a declanşat o anchetă penală după ce firma de cercetare "Medley Global Advisors" a dat clienţilor săi detaliile unei reuniuni-cheie a Fed cu o zi înainte ca aceasta să aibă loc.

La şedinţa de politică monetară a Fed din septembrie 2012, oficialii au pus bazele unui pachet masiv de stimulente, care presupunea cumpărarea de obligaţiuni, şi care urma să fie lansat mai târziu în acel an. Cunoaşterea timpurie a unor detalii din această discuţie putea să confere unor traderi un avantaj nedrept.

Lacker, care a anunţat anterior că va ieşi la pensie în octombrie, a declarat ieri că a decis să plece imediat din cauza rolului său în scurgerea de informaţii.

Conform Reuters, nu este clar dacă Lacker a fost forţat să plece. Sucursala Fed din Richmond a anunţat, într-un comunicat, că a luat "măsuri adecvate" după ce a aflat rezultatul investigaţiilor guvernamentale cu privire la scurgerea de informaţii.

Potrivit avocatului său, Jeffrey Lacker nu va fi acuzat. Inspectorul general al Fed, Mark Bialek, a declarat, într-un comunicat separat, că va închide investigaţia privind scurgerea de informaţii.

"Am depăşit limita", a afirmat Lacker într-un comunicat, precizând că nu a intenţionat niciodată "să dezvăluie informaţii confidenţiale" pentru a le oferi unora un avantaj în afaceri.

Lacker a recunoscut ca a discutat cu un analist de la "Medley", în octombrie 2012, dar nu a spus că i-a oferit acestuia detalii despre opţiunile de politică ale Băncii Centrale, care aveau ca scop stimularea economiei în urma crizei financiare din anii 2007-2009.

Lacker a mai susţinut că analistul de la "Medley" este cel care a adus în discuţie informaţii confidenţiale.

El a precizat: "Trebuia să refuz să comentez şi, probabil, să pun capăt discuţiei telefonice. În schimb, nu mi-am exprimat incapacitatea mea de a comenta, iar interviul a continuat".

Lacker a adăugat că nu a dezvăluit pe deplin detalii despre conversaţia sa cu analistul de la "Medley" atunci când a fost chestionat de către un avocat al Fed mai târziu, în 2012. El a precizat, însă, că a dezvăluit detalii suplimentare Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în 2015.

Lacker nu a dat niciun motiv pentru decalajul de timp scurs între 2015 şi declaraţia sa de ieri.

Raportul "Medley" a declanşat furie în Congresul SUA şi a devenit o sursă de fricţiuni între Fed şi membrii Congresului, conducând la declanşarea unei anchete penale.

Lacker, unul dintre susţinătorii cei mai importanţi ai majorării ratei dobânzilor de către Banca Centrală, a condus sucursala din Richmond din 2004.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. penal

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb