JEREMY BROWNE, REPREZENTANTUL CITY OF LONDON LA UE "Este în interesul UE ca centrele financiare europene să nu profite pe seama Londrei"

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 iulie 2017

"Este în interesul UE ca centrele financiare europene să nu profite pe seama Londrei"

Andrew Parmley, Lord Mayor of London: "Londra este centrul financiar al Europei, singurul de mărime globală"

Niciun alt centru financiar din Europa nu trebuie să profite de situaţia în care se află Londra, în contextul ieşirii ţării din UE (Brexit), este de părere Jeremy Browne, reprezentantul City of London la nivelul Uniunii Europene, care menţionează că dezagregarea serviciilor financiare în Europa va dăuna continentului.

Domnia sa a declarat vineri, într-o conferinţă: "Cred că este în interesul UE ca niciun alt centru financiar european să nu profite pe seama Londrei. Nu sunt sigur că există un centru care să câştige. Dezagregarea serviciilor financiare în Europa va dăuna continentului, ca întreg, şi cred că este o greşeală a UE să măsoare succesul negocierilor pentru Brexit prin felul în care Londra este diminuată ca importanţă. Acest lucru nu va face rău doar britanicilor".

Conform afirmaţiilor sale, dezagregarea Londrei ca centru financiar va genera costuri uriaşe pentru companii, dar şi locuri de muncă pierdute, care nu vor fi câştigate de oraşe europene precum Madrid sau Varşovia, ci de centre precum New York sau Singapore, care sunt similare Londrei, ca putere.

"Vor fi probleme dacă spargem City-ul şi vom duce bucăţi din el în alte ţări", a atras atenţia Jeremy Browne.

La aceeaşi conferinţă, Andrew Parmley, Lord Mayor of London, a afirmat: "Sunt multe centre financiare în lume care ar fi încântate să ne uzurpe poziţia, dar niciunul din acestea nu este european. Londra este centrul financiar al Europei, singurul de mărime globală. Este în interesul tuturor ca acest centru, cel mai important din Europa, să continue să fie cel mai puternic".

Andrew Parmley a menţionat că negocierile pentru Brexit vor fi "foarte dificile şi provocatoare", iar în acest context, City-ul londonez trebuie să rămână deschis pentru finanţiştii talentaţi din toată lumea, autorităţile trebuie să realizeze un acord cu UE pentru ca Londra să rămână aproape de partenerii din piaţa UE, iar în al treilea rând, ar trebui realizat un acord de tranziţie la începutul negocierilor, care să permită ca schimbările să se implementeze astfel încât să nu afecteze companiile şi să nu provoace şocuri pentru uniune.

Andrew Parmley a menţionat că este în interesul tuturor ca centrul financiar de la Londra să continue să fie puternic chiar dacă vor dispărea nişte locuri de muncă. "Dacă politica este mai importantă decât pragmatismul în negocierile viitoare, iar City-ul din Londra este considerat un preţ în negocieri şi nu un activ care ajută la creşterea economică, atunci rezultatul pentru toţi vor fi 20 de ani de tulburări economice şi rezultate mai slabe", a avertizat Andrew Parmley.

Banca Centrală Europeană (BCE) şi Banca Angliei (BoE) au avertizat, vineri, că planurile de Brexit ale unor instituţii financiare nu sunt suficient de bune, după ce au verificat strategiile acestora de limitare a riscurilor în urma reducerii semnificative a legăturilor financiare transfrontaliere, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Le-am cerut băncilor pe care le supervizăm direct să ne împărtăşească strategiile lor de Brexit. Analizând aceste strategii, cred că este corect să spun că cele mai multe instituţii financiare nu sunt acolo unde ar trebui să fie", a declarat Daniele Nouy, cea care conduce Agenţia de supervizare bancară (SSM) din cadrul BCE.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a stabilit pentru 14 iulie termenul limită până la care băncile interne şi externe îşi vor prezenta planurile privind modul în care se vor descurca dacă nu va exista un acord comercial după ieşirea Marii Britanii din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb