ZIARUL BURSA

03 iulie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Ianfred Silberstein este administrator la Easy Credit şi consultant de strategie la BNR, după ce, până în 2015, a fost Director la Direcţia Juridică BNR.

AMENZI DE 337.000 DE LEI, PENTRU CLAUZE ABUZIVE ÎN CONTRACTELE DE CREDIT ANPC a scos la iveală practicile înşelătoare ale IFN-urilor

ADINA ARDELEANU, RAMONA RADUBănci-Asigurări / 3 iulie 2017

Unele IFN-uri au fost obligate să restituie clienţilor sumele încasate fără temei legal, dar şi să suspende campaniile publicitare până la intrarea în legalitate  

ANPC a controlat şi Easy Credit, administrată de Ianfred Silberstein, consultant la BNR

Dan Suciu, BNR: "Ianfred Silberstein nu mai este pe statul de plată din 2015, dar poate fi consultant pe proiecte"

Provident, amendată cu 40.000 de lei

------

Actualizare 19:25 Mugur Isărescu, despre experienţa băncilor populare: "Am mari reţineri faţă de IFN-uri pentru că am trăit experienţa băncilor populare"

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Băncii Naţionale Române (BNR), că are mari reţineri faţă de IFN-uri pentru că a trăit experienţa băncilor populare.

--------

Instituţiile financiare nebancare din ţara noastră au primit amenzi însumate de 337.000 de lei, în urma controlului derulat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în perioada 08.05.2017 - 16.06.2017, potrivit unui raport ANPC, publicat de Asociaţia Parakletos.

"Cuminţenia Pământului" face pagubă bugetului de stat

"Cuminţenia Pământului" face pagubă bugetului de stat

ADELINA TOADERPolitică / 3 iulie 2017

Statul va returna cetăţenilor, până la sfârşitul anului, banii pe care i-au donat în campania "Brâncuşi e al meu", desfăşurată, anul trecut, în timpul guvernării Cioloş. Ionuţ Vulpescu, fostul ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, a declarat că statul va trebui să scoată din buzunar şi alte sute de mii de euro, pe lângă sumele donate care vor fi restituite, pentru a acoperi comisioanele bancare.

Mervyn King:"Absenţa reformei sistemului financiar va declanşa o nouă criză"

Mervyn King:"Absenţa reformei sistemului financiar va declanşa o nouă criză"

A.I.Internaţional / 3 iulie 2017

În absenţa unei reforme a sistemului financiar (...) cu siguranţă va avea loc o nouă criză, iar neputinţa de a soluţiona problema dezechilibrului din economia mondială creşte probabilitatea ca această criză să se producă mai devreme şi nu mai târziu, afirmă Mervyn King, fostul guvernator al Băncii Angliei, în cartea "Sfârşitul Alchimiei - banii, băncile, viitorul economiei mondiale".

"Instituţiile publice nu sunt deloc pregătite pentru un atac cibernetic"

"Instituţiile publice nu sunt deloc pregătite pentru un atac cibernetic"

Au consemnat ANCUŢA STANCIU ŞI RAMONA RADU Companii / 3 iulie 2017

Un atac cibernetic statal asupra României se poate întâmpla în orice moment, având în vedere situaţia geo-politică în care se află ţara noastră, opinează Bogdan Pismicenco, Channel Manager al Kaspersky Lab România. Potrivit domnului Pismicenco, instituţiile publice de la noi nu investesc în modernizarea şi updatarea softurilor şi a computerelor, ceea ce le face să fie foarte vulnerabile în faţa atacurilor cibernetice.

"Loteria investeşte 7 milioane de euro în echipamente care există, deja, în agenţiile companiei"

SORIN CONSTANTINESCU, EXPERT ÎN COMBATEREA CRIMINALITĂŢII ECONOMICO-FINANCIARĂ ÎN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC: "Loteria investeşte 7 milioane de euro în echipamente care există, deja, în agenţiile companiei"

ANCUŢA STANCIUCompanii / 3 iulie 2017

Echipamentele pe care Loteria Română le-a solicitat, la începutul acestui an, în cadrul unei licitaţii, au acelaşi funcţii ca echipamentele deja existente în sediile companiei, instalate acum patru ani de firma Novomatic în cadrul contractului pentru aparatele VLT, ne-a declarat domnul Sorin Constantinescu, expert în combaterea criminalităţii economico-financiară în domeniul jocurilor de noroc şi fost consilier al Loteriei Române.

PSD-ul este deja o "afinitate", o confederaţie de interese care conduce societatea

VOCI PSD-ul este deja o "afinitate", o confederaţie de interese care conduce societatea

MIHNEA DUMITRUPolitică / 3 iulie 2017

În romanul Afinităţile, autorul Robert Charles Wilson imaginează o firmă globală, similară cu Facebook, care oferă teste de personalitate şi de identificare a unor zodii, dar pe baze ştiinţifice. Practic, orice doritor merge la un centru de testare, răspunde la nişte întrebări relativ banale cu senzori plasaţi pe corp. Din analiză, reiese că aparţine uneia dintre cele 22 de "afinităţi", altfel spus zodii sociale. Cu cei din afinitatea X, dacă îi aparţii, te înţelegi mai bine, colaborezi mai bine, ai o rată de succes social mai mare.

SIF Moldova şi-a convocat acţionarii pentru reducerea capitalului social

SIF Moldova şi-a convocat acţionarii pentru reducerea capitalului social

Piaţa de Capital / 3 iulie 2017

Acţionarii SIF2 Moldova au fost convocaţi, pe 3 august, pentru aprobarea reducerii capitalului social, de la 103.817.917,60 lei la 101.317.917,60 lei, respectiv cu suma de 2.500.000 lei, prin reducerea numărului de acţiuni, ca urmare a anulării unui număr de 25.000.000 acţiuni proprii dobândite de către societate, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Protecţie informatică pentru o Europă deschisă

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 3 iulie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Cea mai informatizată şi e-mainded ţară din lume, Estonia, a preluat, pe 1 iulie, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la cel mai mic stat al UE, Malta. Aşa s-a întâmplat că în anul în care, în Europa, motorul european pare să nu se mai gripeze, două ţări mici, Malta (420.000 de locuitori) şi Estonia (1.300.000 de locuitori) împart preşedinţia UE. Aflate în extremitatea de sud şi de nord a Europei, în zone aparent marginale, oarecum expuse fie fluxurilor migratorii venite dinspre Africa (Malta), fie intervenţiilor vindicative ale unei Rusii care nu-şi mai ascunde complexele (Estonia), cele două state reprezintă - altfel spus atât redau, cât şi exprimă - avantajul competitiv al unei Europe unite în diversitate. Deloc întâmplător, ambele state şi-au propus priorităţi digitale: Malta, o ţară profund ataşată pieţei libere, a avut pe agendă dezvoltarea "pieţei unice digitale", pe când Estonia vizează, pornind de la propriul exemplu, să pună bazele unei adevărate Europe digitalte.

Regionalizarea devine un bun subiect de negociere politică

Regionalizarea devine un bun subiect de negociere politică

OCTAVIAN DAN Politică / 3 iulie 2017

Proiectul regionalizării a fost propus spre dezbatere, refăcut, adăugit, ciuntit de către aproape toţi prim-miniştrii din ultimii şase ani (Emil Boc, Victor Ponta, Dacian Cioloş), doar Sorin Grindeanu, care a stat prea puţin în funcţie, nu a apucat să continue discuţia începută de şeful său pe linie de partid.

Temperaturile cresc, apa devine insuficientă

Temperaturile cresc, apa devine insuficientă

O. D.Miscellanea / 3 iulie 2017

Valul de căldură, care a lovit ţara noastră în ultimele zile, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră, reprezintă doar un prim episod dintr-un serial nu tocmai plăcut în care vom juca în această vară.

Iohannis cere reexaminarea legii porturilor

Iohannis cere reexaminarea legii porturilor

A.A.Politică / 3 iulie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Parlamentului spre reexaminare legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparţinând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităţilor de transport naval în porturi şi pe căile navigabile interioare.

"Este în interesul UE ca centrele financiare europene să nu profite pe seama Londrei"

JEREMY BROWNE, REPREZENTANTUL CITY OF LONDON LA UE "Este în interesul UE ca centrele financiare europene să nu profite pe seama Londrei"

A.V.Bănci-Asigurări / 3 iulie 2017

Niciun alt centru financiar din Europa nu trebuie să profite de situaţia în care se află Londra, în contextul ieşirii ţării din UE (Brexit), este de părere Jeremy Browne, reprezentantul City of London la nivelul Uniunii Europene, care menţionează că dezagregarea serviciilor financiare în Europa va dăuna continentului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

BURSELE DIN LUME Declin în sectorul bancar european

A.V.Internaţional / 3 iulie 2017

Acţiunile de pe pieţele din Europa s-au depreciat vineri, în special cele din sectorul bancar, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) şi Banca Angliei au avertizat că planurile referitoare la Brexit ale unor instituţii financiare nu sunt...

Hotelul Bradul, modernizat cu două milioane de euro

Hotelul Bradul, modernizat cu două milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 3 iulie 2017

Hotelul Bradul din Poiana Braşov, parte e grupului Ana Hotels al omului de afaceri George Copos, a fost redeschis vineri în urma unei investiţii de două milioane de euro realizate în numai trei luni şi jumătate. "Avem 59 de camere proaspăt...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo