JLL: Investiţiile imobiliare au atins 809 milioane euro, în primele nouă luni

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 11 noiembrie 2014

JLL: Investiţiile imobiliare au atins 809 milioane euro, în primele nouă luni

Volumul investiţiilor imobiliare a ajuns la 809 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului, fiind un semn clar că ţara noastră a redevenit interesantă pentru investitori, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Deşi tranzacţiile din prima jumătate a anului au fost axate, în principal, pe segmentul de birouri, sectorul de retail a început să atragă atenţia investitorilor în trimestrul al treilea, reprezentând 85% din total, conform sursei citate.

În trimestrul trecut au apărut tot mai multe dovezi ale interesului în creştere pe care investitorii l-au arătat pentru piaţa imobiliară comercială locală, susţin reprezentanţii JLL. Aceştia precizează că volumele investiţionale vor continua să crească până la finalul anului.

Raportul JLL mai arată: "În ceea ce priveşte finanţarea bancară, dobânzile sunt pe un trend descendent sub influenţa evoluţiilor similare din celelalte ţări din regiune, ceea ce determină băncile să se uite cu mai mult interes la ţara noastră. Totuşi, diferenţa între nivelul dobânzilor în România şi în celelalte ţări din Europa Centrală şi de Est rămâne mare".

Consultanţii imobiliari arată că, în 2015, vor fi finalizaţi aproximativ 110.000 mp de birouri: "Ne aşteptăm ca preluarea totală de spaţii să crească faţă de nivelul din 2014, iar rata medie de neocupare să înceapă să scadă către începutul lui 2015. Chiriile contractuale prime vor rămâne neschimbate pe parcursul lui 2014 şi la începutul anului viitor".

JLL nu previzionează fluctuaţii majore până la finalul anului în ceea ce priveşte rata de neocupare, deoarece livrările de spaţii noi vor fi cel mai probabil egalate de cerere.

Chiriile contractuale prime pentru spaţii de birouri au rămas neschimbate în trimestrul 3 din 2014, fiind cotate la 18,5 euro/mp/lună. Stimulentele financiare au continuat să fie consistente, proprietarii oferind atât luni libere de la plata chiriei, cât şi contribuţii pentru amenajarea spaţiilor. Pachetele de stimulente financiare variază în funcţie de tipul de cerere şi devin importante în special pentru suprafeţe mai mari de 2.000-3.000 mp.

"Piaţa de birouri din Capitală a continuat să fie una dominată de chiriaşi, ceea ce ne aşteptăm să rămână valabil şi pentru următorul trimestru al acestui an", mai punctează JLL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb