Joanne Lemay, vizită de rămas bun la MAE

Mina Irina
Politică / 14 iunie 2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit astăzi pe ambasadorul Canadei în România, Joanne Lemay, în vizită de rămas bun, potrivit unui comunicat al MAE trimis redacţiei.

Şeful diplomaţiei române a adresat mulţumiri ambasadorului canadian pentru contribuţia adusă în timpul mandatului său la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în plan politic, economic, militar şi a contactelor inter-umane. A evidenţiat progresele înregistrate în planul cooperării dintre cele două state atât în plan bilateral, cât şi multilateral, cu precădere în NATO şi în cadrul Francofoniei, domeniu în care ambasadorul Canadei a avut o prezenţă activă în calitatea sa de preşedinte GADIF, Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

Ministrul Lazăr Comănescu a exprimat interesul autorităţilor române pentru aprofundarea relaţiilor economice şi comerciale româno-canadiene, evocând în acest sens atenţia acordată consolidării dimensiunii economice a politicii externe româneşti. De asemenea, ministrul român al afacerilor externe a mulţumit ambasadorului Lemay pentru colaborarea cu autorităţile române în dosarul vizelor. Şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa identificării, la nivelul dialogului politic bilateral, a unei soluţii optime pentru acest dosar, aflat şi pe agenda relaţiilor UE-Canada, pentru a permite pe viitor construirea unei agende bilaterale şi transatlantice fructuoase, cu beneficii pentru ambele părţi. În acest context, a evidenţiat necesitatea unui acces egal şi integral al consumatorilor şi oamenilor de afaceri români la oportunităţile pe care CETA le va deschide.

La rândul său, ambasadorul Canadei în România a adresat mulţumiri ministrului român al afacerilor externe şi autorităţilor române pentru sprijinul primit pe durata mandatului său în România şi a exprimat speranţa că raporturile dintre Canada şi România vor continua tendinţa ascendentă în vederea devoltării lor la adevăratul potenţial, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb