Joe Biden îndeamnă să fie "reduse la tăcere" ideile extremiste şi rasiste

F.D.
Internaţional / 16 septembrie 2022

Joe Biden îndeamnă să fie "reduse la tăcere" ideile extremiste şi rasiste

Preşedintele american Joe Biden a îndemnat ieri să fie "reduse la tăcere" ideile extremiste, rasiste şi care incită la violenţă, cu ocazia unei conferinţe organizate la Casa Albă, informează vineri AFP, conform News.ro.

"Nu putem să rămânem tăcuţi. Există unii care susţin că atunci când evocăm (extremismul), noi dezbinăm ţara", a declarat democratul în vârstă de 79 de ani, căruia opoziţia republicană i-a reproşat că adânceşte divizările, după un recent discurs virulent împotriva dreptei radicale.

"Evocând extremismul, noi îl reducem la tăcere, mai degrabă decât să tăcem noi. Tăcerea adânceşte rănile", a spus Biden, care a fost anunţat pe scenă, într-un mod foarte simbolic, de mama unei tinere ucise în timpul unei manifestaţii a adepţilor supremaţiei rasei albe.

Heather Heyer, 32 de ani, a murit în august 2017 la Charlottesville, statul Virginia, când un simpatizant neonazist a intrat cu maşina într-o mulţime de militanţi antirasişti.

Aceştia din urmă protestau împotriva unui marş la care participau sute de membri ai dreptei radicale, o manifestaţie despre care Joe Biden a mai spus joi că îl convinsese să renunţe la retragerea sa din politică şi să se lanseze în cursa pentru Casa Albă.

"Ura nu este niciodată învinsă, ea doar se ascunde şi, dacă îi dai oxigen, iese din ascunzătoarea ei. În aceşti ultimi ani, i s-a dat prea mult oxigen în politică, în mass-media şi pe internet", a spus preşedintele american.

Referitor la acest din urmă aspect, Joe Biden intenţionează să "tragă la răspundere reţelele sociale pentru răspândirea urii şi incitarea la violenţă". El a îndemnat Congresul "să pună capăt imunităţii speciale" de care se bucură reţelele sociale din cauza unei dispoziţii legislative contrare care, spre deosebire de exemplu de cazul editorilor din presă, nu le trage la răspundere pentru conţinuturile publicate.

Chiar dacă Joe Biden şi-a reluat joi apelul la unitate şi la reconciliere pe care îl scandează mandatul său de la bun început, preşedintele american a adoptat cu această ocazie un ton mai virulent, în condiţiile în care se apropie alegerile legislative de la jumătatea mandatului, care vor avea loc peste opt săptămâni.

La 1 septembrie, în Philadelphia, Biden a denunţat, într-un rar atac direct la adresa predecesorului său, "extremismul" lui Donald Trump şi al susţinătorilor acestuia, reproşându-le că zdruncină însuşi "fundamentul" democraţiei americane.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Slabuta propunere,

    trebuie cusuta o cruce pe piept,averea confiscata, 

    si in lagar cu ei,cu familie cu tot.

    Sa traiasca democratia occidentala actulala !!!  

    1. Pe de alta parte, Bursa face un deserviciu cititorilor pentru ca nu explica notiunea de "idee extremista" pe care o are Biden. Oricine nu este de acord cu parerea majoritatii, este un extremist. De exemplu, fanii MAGA (Make America Great Again) care doresc mai putina globalizare, o dezvoltare a productiei interne, mai putina dependenta de importuri. Acestia sunt extremistii in viziunea lui Biden si acestia trebuie redusi la tacere.

      Prin contrast cu acestia, Biden nu ii considera extremisti pe republicanii care sunt de acord cu el ca trebuie tiparite ajutoare sociale la infinit, ca orice problema se rezolva cu tiparnita de bani, fara responsabilitate, fara contabilitatea lor, la infinit. Acestia nu sunt extremisti. 

      Idee extremista e tot ce nu convine slujbasilor cabalei mondiale.. tot ce le stirbeste autoritatea si le demasca minciuna si ipocrizia in popor...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb