Judecători şi procurori, verificaţi de CSM în cazul dosarelor lui Bercea Mondial

E.D.
Anticorupţie / 17 iulie 2014

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus controale la Parchete în dosarele lui Bercea Mondial deoarece vrea să verifice cum a reuşit interlopul să scape de 26 de cauze prin retragerea plângerilor sau prin neînceperea urmăririi penale.

26 de dosare în care a fost implicat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost în lucru la nivelul parchetelor aflate în subordinea Parchetului Curţii de Apel Craiova, iar majoritatea acestora a fost închisă prin neînceperea urmăririi penale. După ce a analizat situaţia, CSM a decis, astăzi, să demareze anchete în cazul procurorilor şi judecătorilor care au instrumentat dosarele, pentru a stabili dacă au luat în mod corect decizia de a nu începe urmărirea penală, a declarat astăzi vicepreşedintele CSM, Gheorghe Muscalu.

"Nu au fost 100 de dosare, aşa cum s-a discutat săptămâna trecută. Au fost 28 de cauze înregistrate la parchetul curtii de apel şi unităţile arondate, din 2006 la zi. Dintre acestea, 2 au fost soluţionate cu rechizitoriu, celelalte au fost soluţionate prin neînceperea urmăririi penale. Am cerut să fie verificate aceste cauze la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, să se aibă în vedere măsurile avute în vedere de procurori, termenele în efectuarea urmăririi penale", a spus Gheorghe Muscalu.

Potrivit acestuia, dosarele lui Bercea Mondial privesc infracţiuni de corupţie, dare de mită, violenţă, înşelăciuni, loviri între rude, furt, spălare a banilor.

"Noi verificăm din punct de vedere procedural, dacă procurorii au respectat întru totul dispoziţiile", a mai spus Muscalu.

După ce va obţine datele, Consiliul va înainta documentele Inspecţiei Judiciare.

Pe 9 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice şi să comunice, până pe 16 iulie, evidenţa dosarelor în care au fost efectuate cercetări faţă de Sandu Anghel soluţionate de această unitate şi unităţile de parchet din subordine, din anul 2006 până în prezent, precum şi soluţiile dispuse în acestea.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a anunţat săptămâna trecută că Plenul CSM a decis, în unanimitate, sesizarea Secţiei pentru procurori în cazul a circa 100 de dosare pe numele lui Bercea Mondial.

"E o problemă pe care am pus-o în discuţia colegilor mei şi a fost acceptată în unanimitate. Totuşi, să ne uităm în gura unui condamnat, care se pare că are 100 de dosare date cu soluţii de netrimitere în judecată, cel puţin presa asta a relatat, e normal să avem o verificare a Inspecţiei Judiciare pe acest aspect. Sigur, Secţia de procurori se va sesiza şi va decide în consecinţă", a afirmat Dumbravă, potrivit surselor de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb