JUNCKER: "Dacă legile justiţiei rămân cum le-a votat Parlamentul, discuţiile pe MCV şi Schengen vor fi în alţi termeni"

A.C
Politică / 31 ianuarie 2018

Jean Claude Juncker (Sursa foto: Facebook)

Jean Claude Juncker (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 17:50 Dragnea, despre declaraţiile lui Iohannis de la Bruxelles: Am apreciat foarte mult ce a spus, am acelaşi punct de vedere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, astăzi, că a apreciat foarte mult ceea ce a spus preşedintele Klaus Iohannis la Bruxelles şi că are acelaşi punct de vedere cu şeful statului.

"M-am uitat şi pe declaraţia preşedintelui Juncker şi pe declaraţia preşedintelui Iohannis. Am apreciat foarte mult ce a spus preşedintele Iohannis, am acelaşi punct de vedere. De fapt, şi domnul Juncker a spus - poate cu alte cuvinte - acelaşi lucru. Legile justiţiei vor fi puse în acord cu deciziile CCR. Sunt deja două legi care au ieşit de la Curte şi care se întorc la Parlament. Va urma şi a treia lege, să vedem ce decide Curtea. De asemenea, susţin acelaşi punct de vedere că aceasta este o problemă care ţine de România şi e bine ca noi să o rezolvăm aici şi sigur vom găsi, nu avem de ce să nu găsim, punctele de vedere comune, pentru ca obiectivele pe care şi noi le avem... Înţeleg că toată lumea de bună credinţă le are, şi anume independenţa justiţiei să nu fie afectată şi bunul mers al actului de justiţie în România să fie încurajat şi întărit. Deci, nu văd de ce nu am avea puncte de vedere diferite", a afirmat Liviu Dragnea.

Actualizare 16:24 Iohannis: "Avem o problemă majoră cu legile justiţiei şi codurile penale"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că în România există "o problemă majoră" cu Legile Justiţiei şi cu Codurile penale, iar soluţia este în ţară, nu afară, potrivit Agerpres.

Iohannis a declarat în conferinţa comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi comisarul european Corina Creţu: "Avem o problemă majoră cu Legile Justiţiei şi cu Codurile în România şi aceasta trebuie să o rezolvăm în România. Degeaba aşteptăm să vină cineva din afară să ne prezinte o soluţie. Soluţia este la noi".

El a arătat că "avem soluţii legislative care satisfac şi nevoile sistemului de acasă, dar care satisfac şi criteriile general valabile pe care le numim noi valorile europene".

Acesta a adăugat: "De aceea, mă implic foarte mult şi sunt optimist în ce priveşte parcursul final. Acum suntem într-o fază intermediară. Deja, a doua lege a fost trimisă înapoi de CCR pentru îmbunătăţiri, acest proces va mai dura o vreme, evident că aşteptarea mea este ca la final să avem legi care ţin cont de deciziile CCR şi vin să îmbunătăţească întregul cadru, dar pe de altă parte, legi care păstrează, garantează, întăresc independenţa justiţiei şi înlesnesc actul de justiţie în România şi pentru asta eu mă agit destul de mult. Se vede, nu se vede, este partea a doua. Aceste lucruri se ştiu şi aici, la Buxelles, şi nu pornesc de la premisa că modificarea acestor legi va duce automat la o complicare a procesului de phasing out pe MCV sau la complicarea dosarului Schengen, care oricum încă nu este lămurit".

Iohannis a subliniat că, din capul locului, preşedintele Comisiei Europene şi Comisia au fost susţinut acceptarea României în spaţiul Schengen.

El s-a declarat îngrijorat de procedura legislativă referitoare la Legile Justiţiei, arătând că de aceea a vorbit în timpul acestui proces.

Iohannis a precizat: "La mine nu au ajuns. Când o să ajungă la mine, o să scriu o scrisoare CCR sau Parlamentului, aici sunt mai multe variante pe care le am".

--------

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, astăzi, în conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen "se vor pune în alţi termeni".

Preşedintele Comisiei Europene susţine că România a făcut progrese remarcabile în privinţa statului de drept, iar CE nu va accepta ca România să facă paşi înapoi privind statul de drepp, potrivit News.ro.

Juncker a ţinut să precizeze că este foarte bine informat.

Acesta a afirmat: "Statul de drept a făcut progrese remarcabile în România şi este într-un stadiu acceptabil şi nu vom accepta ca România să facă paşi înapoi pe acest drum. Trebuie să fie un proces ireversibil şi eu am încredere în sistemul judiciar din România. Am luat cunoştinţă că se spune că am fost dezinformat, dar vreau să vă spun că sunt foarte bine informat în tot ceea ce priveşte deciziile în legătură cu statul de drept. Am un dialog civilizat cu Guvernul, dar sistemul judiciar din România funcţionează şi nu putem spune acum acelaşi lucru despre toate statele membre".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Reprezentanţa Comisiei Europene în România că a transmis la Bruxelles informaţii false. "Minciună dusă picătură cu picătură şi de aici, din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo", a declarat Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. judiciar din Romania. "

    Junker cum se face ca eu nu am incredere in justitia din Romania? 

    Mi s-a desfacut contractul de munca ca am stat jos 10 secunde, m-am uitat la telefon si alte fapte de astea grave. 

    M-am adresat cu incredere justitiei din Romania la fond am castigat iar la apel am pierdut definitiv.  

    Am dorit sa ma adresez Iccj din Romania. La Iccj iti trebuie bani de avicati, drumuri, de unde bani fara loc de munca? 

    Am dorit sa ajung la ceva organism European, surpriza si acolo iti trebuie o tona de bani, limbaj de specialitate. Aceeasi problema de unde bani daca ma ti cu minimul pe economie in Europa ta? 

    Judecatori respectivi au dat ca trebuie sa dau multinationalei cca 5000 euro , primesc scrisoare de la multinationala ca poate sa ma execute? 

    Sa merg la Gherla pentru acea sentinta sa imi sting datoria?

    Eu sa mai am incredere in sistemul judecatoresc din Romania? 

    1. Daca-ti place mai mult sistemul judiciar din Rusia poti cere oricand repatrierea.

      ROMANI! 

      ATENT IE LA BINOMUL TRADATOR TARICEANU-DRAGNEA. 

      MISIUNEA SI DORINTA LOR ESTE SA SCOATA ROMANIA DIN UE SI NATO SI S-O LASE LA CHEREMUL RUSIEI!

      PANA AICI! DESTUL CU TRADAREA!!! 

      Ce treaba are ce am spus eu cu placa ta zgariata?

      Hai sa fim seriosi! Ti s-a desfacut contractul de munca pentru ca ai stat jos 10 secunde si pentru ca te-ai uitat la telefon. Probabil ca in general stai jos (desi ar fi de preferat sa stai pe scaun) si butonezi mobilul in timp ce altii lucreaza. Care ar fi faptele grave pentru care ar trebui desfacut contractul de munca (daca astea nu ti se par suficiente). Normal ca ai fost trimisa acasa ca sa stai jos si sa freci mobilul pe banii tai si nu pe ai altora. Este plin sistemul bugetar de palmieri care stau degeaba si asteapta ziua de salariu.

      O sa public cazul sa te lamurasti.

    Guvernele P.S.D.+A.L.D.E. sunt pline de icompetenti si lchele.Au un singur scop, DRAKNEA si KARICEANU sa scape de mititica...Este bine ca economia reala s-a decuplat de politica!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb