JURNALISTUL AMERICAN PETER GROSS: Pe lista de priorităţi pentru UE trebuie introdusă şi dezincriminarea calomniei

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 26 aprilie 2004

Jurnalistul american de origine română Peter Gross i-a sugerat, vineri, premierului Adrian Năstase ca pe lista de priorităţi pentru integrarea în Uniunea Europeană (UE) să fie introdusă şi dezincriminarea completă a calomniei, în vederea asigurării unei reale libertăţi de expresie în România. Cu prilejul lansării cărţii sale "Mass-media şi democraţia în ţările Europei de Est", organizată la Centrul Cultural American, Peter Gross, pro-fesor de jurnalism la Universitatea din Oklahoma, a subliniat faptul că, deşi societatea românească a adoptat în pre-zent un sistem democratic, nu există încă în România un liberalism democratic funcţional, iar această stare de lucruri se reflectă şi în mass-media românească.

Peter Gross a arătat, de asemenea, că, deşi situaţia mass-media din România e similară cu cea a presei din ţările din regiune, mai există încă multe lucruri de făcut pentru asigurarea independenţei acesteia. Jurnalistul american a afirmat, în acest context, că nu se cunosc adevăraţii proprietari ai mass-media româneşti, diferitele instituţii de presă fiind adesea folosite ca instrumente de promovare a unor platforme politice sau interese economice.

Libertatea presei, a spus profesorul american, este încă ameninţată de legislaţia actuală, care incriminează şi prevede pedepse grele pentru calomnie şi ofensă adusă autorităţii. Peter Gross a arătat, în context, că, prin dezincriminarea totală a calomniei, România poate deveni un bun exemplu şi pentru ţările din regiune.

Jurnalistul american a remar-cat, totodată, şi numărul ridicat, de această dată mult mai mare decît în alte ţări din regiune, de atacuri fizice şi amenin-ţări la adresa jurnaliştilor ro-mâni, din ultimii doi ani. Peter Gross a amintit că reprezentanţi ai Organizaţiei "Reporteri fără frontieră" s-au deplasat la sfîrşitul lunii martie în România pen-tru a analiza această situaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb