Justiţia europeană anulează sancţiunile impuse mamei şefului grupului paramilitar rus Wagner, Violeta Prigojina

D.T.
Internaţional / 8 martie 2023

Justiţia europeană anulează sancţiunile impuse mamei şefului grupului paramilitar rus Wagner, Violeta Prigojina

Justiţia europeană a anulat astăzi sancţiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE) mamei şefului grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin - prima dintr-o serie de hotărâri viitoare cu privire la măsuri punitive impuse din cauza Războiului rus din Ucraina, relatează News.ro.

"Cu toate că (Evgheni Prigojin) este responsabil de acţiuni care au compromis integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, legăturile doamnei (Violeta) Prigojina cu fiul său, stabilite la momentul impunerii măsurilor restrictive, au la bază doar legătura lor de descendenţă, insuficientă pentru a justifica înscrierea (numelui acsteia) pe liste litigioase", anunţă Tribunalul General al Uniunii Europene (TGUE), conform sursei.

Violeta Prigojina, mama şefului grupului Wagner, este vizată de o interdicţie de intrare în UE şi de o blocare a activelor, începând de la 23 februarie 2022, imediat după ce Rusia a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene separatsite proruse Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, cu o zi înainte de invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

Consiliul European justifică sancţionarea acesteia arătând că este "proprietara Concord Management and Consulting LLC, care aparţine grupului Concord, înfiinţat şi deţinut până în 2019 de către fiul său" şi "proprietara, de asemenea, a altor întreprinderi cu legături cu acesta" şi că, astfel, ea a "susţinut acţiuni şi politici care compromit integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei", se mai precizează în sursă.

Însă, "din dosar reiese că doamna Prigojina nu mai este proprietara Concord Management and Consulting din 2017, în pofida faptului că a deţinut părţii", arată Tribunalul UE, care apreciază că "Consiliul nu demonstrează că ea deţine alte întreprinderi legate de fiul său la data adoptării actelor litigioase". Tribunalul UE hotărăşte astfel să anuleze sancţiunile, subliniind că legătura de descendenţă dintre Prigojina şi fiul său "nu este suficientă în vederea înscrieii (numelui său) pe liste litigioase".

În total, 1.437 de persoane şi 205 entităţi sunt vizate de blocări de active şi de o interdicţie de a intra pe teritoriul UE, din cauza Războiului rus din Ucraina. Aceste măsuri fac obiectul unui contencios important în justiţia europeană, continuă sursa.

Aproximatriv 100 de procese au fost intentate în 2022 împotriva sancţiunilor UE în general.

Aceasta este însă prima hotărâre pe fond împotriva sancţiunilor impuse în dosarul ucrainean.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se spera sa inlocuiasca pe Putin si sa devina Zelenski rus ??

    FELICITARI SINCERE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb