KAIAC-CANOE  Ţara noastră, suspendată un an din competiţiile internaţionale din cauza cazurilor de dopaj

Andrei Stan
Sport / 16 iulie 2016

Federaţia Română de Kaiac-Canoe (FRKC) a fost suspendată de Federaţia Internaţională pe o perioadă de un an din competiţii, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj, şi va rata astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august).

''Federaţia mondială (ICF) a suspendat echipele (de seniori, n. red.) României şi Belarus cu efect imediat, după probele adiţionale prezentate la şedinţa Comitetului său Executiv din 13 iulie, la Cracovia. Probele prezentate au făcut dovada unui dopaj sistematic în echipa României, 11 sportivi furnizând probe pozitive în urma unui test în afara competiţiei în aprilie 2016'', se arată pe site-ul forului mondial, potrivit Agerpres.

Majoritatea cazurilor sunt legate de folosirea substanţei meldonium, după ce aceasta fost pusă pe lista interzisă de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA-WADA), pe 31 decembrie 2015.

''Ca parte a federaţiei naţionale, echipa de canoe sprint seniori a României şi anturajul său vor avea o suspendare de un an din competiţiile internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice. De asemenea, persoanele în cauză pot face obiectul unor amenzi pentru acţiunile lor sau al unor amenzi dure dacă vor fi descoperite noi dovezi'', se mai anunţă în comunicat, care precizează că Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) va decide soarta fiecărui sportiv separat.

România avea două echipaje calificate la JO 2016 după descoperirea cazurilor de dopaj, Valentin Cameneschi, Aurelian Mădălin Ciocan, Cosmin Lulciuc, Răzvan Oltean (K4 - 1.000 m), Iuliana Andreea Ţăran, Irina Lauric (K2 - 500 m).

Leonid Carp şi Andrei Ştefan Strat, calificaţi la C1 - 1.000 metri (Leonid Carp) şi C2 - 1.000 metri, au fost exoneraţi de către ANAD deoarece aveau concentraţii mici la meldonium şi se încadrau în marja acceptată de WADA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb