Kamala Harris afirmă că este "speriată" că Trump va reveni la putere

S.B.
Internaţional / 18 ianuarie

Kamala Harris afirmă că este "speriată" că Trump va reveni la putere

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a declarat miercuri într-un interviu pentru ABC News că este "al naibii de speriată" de faptul că fostul republican Donald Trump ar putea reveni la putere în noiembrie şi a chemat la mobilizare împotriva acestei perspective, informează news.ro.

"Sunt al naibii de speriată şi de aceea călătoresc prin ţară (...) Ar trebui să fim cu toţii speriaţi", a declarat ea la ABC. "Dar nu trebuie să fugim de ceea ce ne sperie, trebuie să luptăm", a adăugat democrata în vârstă de 59 de ani.

Comentariile ei sunt un ecou al celor făcute şi de Michelle Obama. Fosta primă-doamnă a declarat recent că este "îngrozită" de posibilitatea unui al doilea mandat al lui Trump.

Vicepreşedinta democrată, care face echipă cu preşedintele Joe Biden pentru realegere în noiembrie, călătoreşte foarte mult pentru a mobiliza tinerii, afro-americanii şi femeile, în special pentru a apăra dreptul la avort.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Kamala Harris şi-a dezlănţuit atacurile la adresa magnatului republican, marele favorit în cursa pentru învestitura republicană. "Iată un om, fostul preşedinte, care candidează cu promisiunea, practic, de a fi un dictator. Un individ care vrea să se întoarcă la Casa Albă şi care spune că este 'mândru' de faptul că le-a privat pe femeile americane de dreptul de a-şi controla propriul corp. Un individ care vrea să fie comandant-şef şi care recunoaşte că ar folosi Departamentul de Justiţie în avantajul său", a enumerat ea.

Donald Trump a declarat recent că este "mândru" de rolul pe care l-a jucat, prin numirea unor judecători conservatori, în decizia Curţii Supreme de a pune capăt dreptului constituţional la avort în iunie 2022. Acest drept fusese garantat pe întreg teritoriul Statelor Unite începând cu anii 1970 prin celebra jurisprudenţă "Roe V. Wade". În urma deciziei Curţii, multe state americane conservatoare au interzis avorturile.

Apărarea dreptului la avort este un punct important al campaniei electorale a vicepreşedintei Harris. "Ceea ce face Kamala are un impact puternic asupra femeilor tinere", a comentat o fostă purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, Kayleigh McEnany, reacţionând la această intervenţie televizată pe canalul preferat al conservatorilor, Fox News.

Comentariile lui Harris la emisiunea "The View" de pe ABC vin în contextul în care majoritatea sondajelor arată o cursă strânsă între preşedintele Biden şi Trump, care a fost declarat câştigător al caucus-urilor din Iowa la numai 30 de minute după ce au început adunările electorale.

Campania lui Biden prezintă din ce în ce mai mult alegerile ca pe o ameninţare existenţială la adresa democraţiei dacă Trump va fi ales, în timp ce se mobilizează împotriva fostului preşedinte şi a "extremismului MAGA".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Desigur asa pare .Pina si UE se arata ingrijorata de revenirea lui Trump dar toata suflarea stie ca nu se va intimpla asta .Trump cistiga in Ohio jumatate din voturile celor prezenti adicatelea cam 8 procente din totalul de 15 procente cetateni prezenti la vot .Daca Trump cistiga nominalizarea nici macar 50 de procente dintre republicanii prezenti pe liste nu se vor prezenta in alegeri .Intreg jocul ne arata cum UE tine in mina alegerile din SUA iar Putin , vadit ingrijorat , readuce in discutie modalitatea prin care Trump ar fi pierdut fostele alegeri chiar daca recent in Virginia s-a constat cum de fapt Trump a fost ajutat .Pentru Biden Trump este contracandidatul ideal .Trump pierde in orisice situatie .Doar nu crede cineva ca o sa vina Trump si o sa opreasca el razboiul si toate contractele imense de armament ale SUA si UE sau sa readuca toate trupele SUA de peste tot in lume acasa .Nici cel mai idiot nu poate crede asta .

    1. Vezi ca sondajele il dau pe Trump castigator versus Biden, deci ar vota cu Trump mai mult de jumatate din republicani. Sa fim seriosi, cine ar vota cu DeSantis voteaza si cu Trump. La cei ai lui Haley e mai impartita treaba, dar cat sunt? 10% din republicani? Si conteaza si pe cine alege vice presedinte. Mai probabil sa instraineze o parte din republicani daca pune un vice gen Haley decat daca castiga nominalizarea.

      Deja au inceput greii (Jamie Dimon, de exemplu) sa-si exprime sustinerea fata de Trump. Care o sa fie lasat sa opreasca razboiul, acum e randul banilor din reconstructie.  

    De cine ti-e frica nu scapi...dacă hispanicii nu se mai prezintă la vot (Biden le-a promis incluziune socială, jobs, etc), Trump câștigă detașat !

    1. drept dovada

      Hispanicii oricum probabil o sa voteze majoritatea cu Trump

    100%. Biden i-a pus pe tava acest castig. Prin faptul ca se incapataneaza sa candideze chiar si mumie.

    Din fericire americanii au inceput sa deschida ochii sa vada dezastru in care i-a adus democratii , Trump nu mai poate fi oprit cu toate smecheriile si dosarele inventate . GO TRUMP !

    Mai bine Trumpo decat un se.nil. Cum sa prezinti un om cel mai tare din SUA cand el nu stie pe ce lume traieste. SUA cu Biden cel se.nil au creat toate razboaiele pentru a face bani pe armament.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb