Candidata democrată la postul de vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, a afirmat că nu ar da crezare afirmaţiilor preşedintelui Donald Trump dacă acesta ar anunţa că un vaccin pentru coronavirus este gata înainte de alegerile din noiembrie, relatează dpa si Agerpres.
''Cred că am învăţat de când a început această pandemie, dar cu adevărat înainte de aceasta, există foarte puţine lucruri în care putem avea încredere dintre cele spuse de Donald Trump'', a declarat Kamala Harris într-un interviu difuzat duminică de CNN, fiind întrebată dacă ar avea încredere într-un astfel de vaccin.
''Nu aş avea încredere în cuvântul lui. Aş avea încredere în cuvântul experţilor din sănătate publică şi al oamenilor de ştiinţă, dar nu în cel al lui Donald Trump'', a menţionat ea.
Kamala Harris a afirmat că este îngrijorată de faptul că experţi în sănătate publică ar putea fi reduşi la tăcere sau îndepărtaţi în cazul în care contrazic afirmaţiile preşedintelui Trump despre un vaccin.
Trump a spus că un vaccin ar putea fi gata la timp în apropierea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.
Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) au comunicat tuturor statelor americane să fie pregătite să distribuie un vaccin angajaţilor din domeniul sănătăţii până în noiembrie, o declaraţie care a provocat îngrijorare cu privire la faptul că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite s-ar putea grăbi să aprobe un vaccin din motive politice.
Harris a menţionat că ea şi candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden au un plan naţional pentru distribuire pe scară largă a unui vaccin pentru noul coronavirus după ce acesta va fi pregătit să fie administrat populaţiei.
Joi, preşedintele Trump a declarat că este încrezător că SUA vor putea începe să distribuie un vaccin anti-COVID-19 la "sfârşitul lunii octombrie". Într-un miting electoral la care au participat sute de persoane, desfăşurat pe pista aeroportului Latrobe din Pennsylvania, Trump a reiterat promisiunea că SUA vor obţine "un vaccin sigur şi eficient într-un timp record".
SUA, cu peste 6,24 de milioane de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus şi peste 188.000 de morţi de COVID-19, are în prezent trei vaccinuri în faza a III-a de testare clinică, dezvoltate de Moderna şi Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID); de Pfizer şi BioNTech; şi de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2020, 09:19)
aici Trump a luat plasa , s-a luat dupa mumia de faucci , servitorul lui gates . nu trebuia sa se bage in magaria asta cu , covidu .