Katarina Barley: "În PE avem o majoritate covârşitoare care susţine aderarea României la Schengen"

S.B.
Internaţional / 8 iulie 2023

Katarina Barley: "În PE avem o majoritate covârşitoare care susţine aderarea României la Schengen"

Vicepreşedinta Parlamentului European Katarina Barley a afirmat, sâmbătă, că există o majoritate covârşitoare în PE care susţine aderarea României la spaţiul Schengen, informează news.ro.

Ea a adăugat că motivele oferite de Austria pentru opoziţia la această aderare nu au substanţă, iar atitudinea acestei ţări este "ridicolă". Soluţia oferită de oficialul european este punerea presiunii asupra Austriei.

"Legat de Schengen. Această decizie este ruşinoasă şi toată lumea din Europa ştie asta. În Parlamentul European avem o majoritate covârşitoare pentru aderarea României la Schengen. Suntem foarte clari asupra acestui lucru. Ce putem face? În Parlamentul European tot ceea ce putem face este să îndemnăm Austria să îşi schimbe poziţia şi asta am şi făcut. Nu va ajuta prea mult, pentru că nu avem puterea să punem presiune lor. Deci ceea ce aş sugera eu, în condiţiile în care aveţi un partid conservator în România, ca aceştia să pună presiune asupra omologilor austrieci pentru că nu este niciun motiv să se opună aderării. Din 2011, România îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen. Deci de 12 ani, iar motivelor oferite de Austria le lipseşte substanţa, ca să mă exprim diplomatic. Deci este o decizie pur politică, iar singurul lucru care ar schimba asta ar fi punerea presiunii asupra guvernului austriac", a declarat Katarina Barley, întrebată sâmbătă, la o conferinţă organizată sâmbătă de către PES activists România şi PSD, cum ar trebui împins acest subiect pe agendar europeană, pentru ca Austria să acorde votul pentru aderarea la Schengen.

Vicepreşedinta Parlamentului European a adăugat că poate doar să speculeze de ce Austria procedează în acest fel.

" Nu pot decât specula de ce fac asta. Probabil există motive interne pentru care Austria procedează astfel", a completat Barley.

Ea a mai spus că şi lideul grupului PPE Manfred Webber, nu doar social-democraţii, trebuie să facă presiuni asupra guvernului austriac pentru a îşi schimba poziţia cu privire la aderarea României la Schengen.

"Trebuie să ne adresăm şi lui Manfred Webber şi grupului PPE, deoarece este responsabilitatea lor să pună presiuni asupra Austriei pentru a schimbat această atitudine foarte ridicolă. Parlamentul European şi social-democraţii europeni susţin puternic această aderarea României", a concluzionat Katarina Barley.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. La viitoarele alegeri votul românilo rva reflecta neprimirea țării în Schengen

    1. sper ca nu se va reflecta prin votarea AUR, Şoşoacă & Co. :))

      Austriecii o rs-o lase moale, cine stie ce se mai schimba si la ei. Oricum, sper sa ii umple Africa si MidEast de colorati!! In loc de schnitzel sa manance shaworma! ;) 

      toti barbatii austrieci vo rfi castrati

      toate femeile austriece vo rfi lasate grele fiind folositi imigranti nespalati

      austria se scurge la gunoi 

      citat I.V. Stalin : "nu conteaza cine pe cine voteaza, conteaza cine numara voturile"

      ai uitat ca traiesti in dictatura vasalilo rlocali ai coloniei Romania care se inchina la seniorii din exterior?  

      pana nu iese lumea in strada cu furcile si topoarele si nu dispar vatafii de colonie SI RUDELE Lo rNASCUTE DIN PACATE VII , nu se schimba nimic in Romania 

    Austria joaca la cacialma!

    Romania adera.... o arata destul de clar ce se intampla in sistemul financiar.  

    Si Isarescu va poate spune ca romania adopta euro in circulatie - in fata! 

    Avem deja (apropiere de) varf DXY si euro dolar invers corelat in fata = ploaie ploai de bani euro in piata! 

    Aceasta hiperinflatie de masa monetara trebuie sa se verse instant in "noi" piete deflate... ca sa nu dea de balamuc actualele piete ce au in circulatie euro! 

    Pietele ce stau in colt certate sunt pietele ce vo rfi inundate de euro in fata! - speculativ sau nu ... tot inuntate... pe urma cand se vo rcomprima capraturile se va face alta forma de exit din piata... pana atunci datele arata clar ca se fac alte exituri din pietele europene balonate spre piete inca deflate -atat europene cat si in devenire. 

    ciclul dobanzilo ripotecare arata ca intram la "fierbanteala financiara" ca pe urma sa intram la "racorire".... 

    momentan nu se poate vorbii de "racorire". (inca). 

    Cu o multitudine de tari / state din europa ce au descendent de NPLuri si / sau ajunse deja in minime (istorice care nu sunt istorice - au mai fost repetate pe regiuni si pe glob ciclic) arata clar BUSITURA DE BANI IN CIRCULATIE IN FATA!!! 

    Adica - ACTE SPECULATIVE IN FATA! - comprimari de randamente reale! 

    Rata de proprietari in romania se va duce in teasta! - financiar pe varf de balonare speculativa - restrangeri artificiale, sugrumari artificiale financiare la plata nominal tot mai in sus peste potentialul local de producere pib net real local (nealterat de fluxuri externe speculative sau etc fonduri). 

    Cetatenii locali vo rcadea in saracie - in timp ce altii se vo rtine cu dintii de "ipoteci" ca sa nu isi piarda "visele". 

    s c c r et  

    1. Chiar dacă ai o idee valida, nu ai capacitatea sa te exprimi inteligibil.

    Astea-s minciuni care nu costa nimic. Ce era de demonstrat despre "valorile și principiile europene" s-a demonstrat de 12 ani, prin nerespectarea înțelegerii de includere în cadrul sistemului de libera circulație.a României și Bulgariei. Nu voi uita acest aspect la vot și în alte împrejurări, indiferent daca situația se va modifica vreodată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb