KIEV: Rusia a lansat un atac cu 60 de rachete asupra Ucrainei

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 16 decembrie 2022

Rusia a lansat un atac cu 60 de rachete asupra Ucrainei

Sirenele antiaeriene au sunat astăzi în toate regiunile Ucrainei după ce forţele militare ruse au lansat un atac cu cel puţin 60 de rachete asupra mai multor oraşe ucrainene, au informat surse oficiale de la Kiev, citate de EFE, transmite Agerpres.

Publicaţia locală Ukrainska Pravda a relatat totodată că au putut fi auzite explozii în Kiev şi Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, însă nu a precizat dacă s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Atacul din Kiev a fost confirmat de primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, care a anunţat că oraşul a fost atacat vineri cu rachete în mai multe puncte de pe malul stâng al fluviului Nipru, care străbate Kievul.

''Rusia a lovit malul stâng al capitalei'', în mai multe locuri, la primele ore ale dimineţii de astăzi, a scris Kliciko pe canalul său de Telegram. ''Echipele de salvare au fost trimise la locurile afectate'', a adăugat el, dar nu a făcut referire la pierderi de vieţi omeneşti sau la pagube materiale în urma acestor atacuri.

''Nu părăsiţi adăposturile! Atacul împotriva capitalei este încă în desfăşurare'', a mai scris Kliciko, citat de AFP. Omologii săi din Harkov (nord-est) şi Poltava (centru-est) au anunţat la rândul lor că oraşele lor au rămas fără electricitate după bombardamentele matinale.

Totodată, potrivit Reuters, operatorul căilor ferate ucrainene a transmis că mai multe linii de cale ferată în regiunile Harkov, Kirovohrad, Doneţk şi Dnipropetrovsk au rămas fără curent electric după atacurile ruse cu rachete.

Ucraina s-a trezit astăzi dimineaţă în sunetul sirenelor în întreaga ţară care avertizau cu privire la atacuri aeriene, a declarat Vitalii Kim, şeful administraţiei militare din regiunea Nikolaiev (Mikolaiv), care a menţionat că a numărat cel puţin 60 de rachete.

''Primele sirene au sunat în zori de zi, la ora locală 08:00 (06:00 GMT) şi au vizat inclusiv malul stâng (al fluviului Nipru). La ora locală 08:10 a sunat o sirenă antiaeriană la Kiev, iar apoi în provinciile Jîtomîr şi Viniţa'', a adăugat responsabilul militar regional pe contul său de Telegram.

''Nu ignoraţi alertele de raiduri aeriene, rămâneţi în adăposturi'', a scris pe Telegram şi adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale, Kirilo Timoşenko.

Din octombrie, Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, provocând pene de curent în întreaga ţară.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ministerul Apararii al Marii Britanii sau noua Baba Vanga, acum 2 luni: "rusii si-au epuizat stocurile de rachete si de munitie"! Cu toate astea, cirarul de la Kiev si ucrainienii lui nu trebuie sa-si faca probleme, pt ca antiaeriana lor mai are putin si doboara 150% din rachetele si dronele rusilor!

    Rusia nu mai are rachete, au spus'o chiar si serviciile secrete britanice.

    Rusia a anuntat ca se va ocupa in mod serios de problema "Ucraina" Oare Ucraina va suporta 2-3 mii de rachete lunar si mii si mii proiectile si de tancuri si de blindate, zilnic.

    Zelenski si .. aliatii sai, stiu ca puterea economica, industriala si militara a Rusiei este , la nevoie, imensa.

    60 de rachete intr-o zi, sa multumeasca cerului ca au fost numai atatea.  

    Stai .si te crucesti cand vezi cum prostii jubileaza la ideea maretiei militare a crestinei Rusii.

    1. Prost si antiroman este cel ce tine partea unui stat esuat si dement, care asupreste, terorizeaza si deznationalizeaza minoritatea romaneasca de-acolo! Adica, toti de teapa ta!

      vorbesti de ce au facut russii in Basarabia?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb