Klaus Iohannis apreciază cooperarea ţării noastre cu OIF

George Forcos
Politică / 1 noiembrie 2017

Klaus Iohannis (Sursă foto: Facebook)

Klaus Iohannis (Sursă foto: Facebook)

Preşedintele României şi-a exprimat astăzi aprecierea pentru excelenta cooperare a ţării noastre cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), în cadrul întâlnirii cu secretarul general al Organizaţiei, transmite Adminsitarţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat de presă.

În documentul citat se precizează: "În cadrul întâlnirii cu Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Preşedintele României şi-a exprimat aprecierea pentru excelenta cooperare a ţării noastre cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF). Desfăşurarea la Bucureşti a Conferinţei femeilor francofone (1-2 noiembrie a.c.), cel mai important eveniment francofon din regiunea noastră după Sommet-ul din 2006, este o confirmare în acest sens. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că lansarea, cu prilejul Conferinţei, a reţelei francofone a femeilor antreprenor urmăreşte să stimuleze schimburile, investiţiile şi cooperarea dintre operatorii economici din întregul spaţiu francofon, contribuind la aprofundarea obiectivelor Strategiei economice a Francofoniei din 2014".

La rândul său, Michaëlle Jean a manifestat aprecierea pentru răspunsul prompt al Preşedintelui României la propunerea Organizaţiei de găzduire a acestui eveniment la Bucureşti.

"Secretarul General al OIF a apreciat mobilizarea României pentru susţinerea păcii şi securităţii internaţionale, inclusiv la nivel regional, precum şi deschiderea veritabilă către lume a ţării noastre, care este un partener-cheie în cadrul OIF. De asemenea, a subliniat importanţa Conferinţei găzduite de România, la care participă aproape 700 de femei francofone, şi a Declaraţiei-Apel de la Bucureşti, care va fi adoptată de Conferinţă, inclusiv prin crearea reţelei francofone a femeilor antreprenor, care va contribui la întărirea antreprenoriatulu i feminin şi la consolidarea dimensiunii economice a Francofoniei, în beneficiul deopotrivă al femeilor şi bărbaţilor din spaţiul francofon", se precizează în comunicat.

Cu prilejul întâlnirii, a fost accentuată totodată importanţa susţinerii egalităţii de gen şi de şanse, respectiv a stimulării şi susţinerii mobilităţii şi interconectivităţii antreprenorilor francofoni, subiect asupra căruia OIF se va concentra, inclusiv cu sprijinul României.

Nu în ultimul rând, Preşedintele României şi Secretarul General al OIF au reiterat condamnarea fermă a atentatului terorist de la New York, combaterea terorismului fiind o prioritate pentru comunitatea internaţională, inclusiv pentru Francofonie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb