Klaus Iohannis primeşte, la Aachen, Premiul "Carol cel Mare" - Pentru unitatea Europei

J.P.
Politică / 2 octombrie 2021

Klaus Iohannis primeşte, la Aachen, Premiul "Carol cel Mare" - Pentru unitatea Europei

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, sâmbătă, în Germania, Premiul internaţional "Carol cel Mare" al oraşului Aachen - Pentru unitatea Europei, pentru "conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept". Printre personalităţile care au primit acest premiu de-a lungul anilor se numără Winston Churchill, Henry Kissinger, Vaclav Havel şi Papa Ioan Paul al II-lea, conform Hotnews.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Comitetul director al Premiului "Carol cel Mare" a decis să-i acorde lui Klaus Iohannis premiul pentru anul 2020, pentru "conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept", pentru "eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene şi a statelor membre", precum şi pentru "promovarea echităţii, a protecţiei minorităţilor şi a diversităţii culturale şi pentru rolul său de creator de punţi de legătură între societăţile din vestul şi estul Europei", potrivit Agerpres.

Premiul internaţional "Carol cel Mare" al oraşului Aachen este conferit anual, începând cu anul 1950, personalităţilor publice sau organizaţiilor care s-au remarcat prin implicarea deosebită în favoarea unităţii europene sau a cooperării între statele membre.

Pe lista laureaţilor se află părinţii fondatori ai Comunităţii Europene, arhitecţii Uniunii Europene moderne şi reprezentanţii mişcărilor democratice din Europa Centrală şi de Est.

Printre personalităţile marcante care au primit acest premiu se numără şi Winston Churchill, Henry Kissinger, Vaclav Havel, Jean-Claude Juncker, Angela Merkel, Donald Tusk, Herman Van Rompuy, Martin Schulz, Papa Francisc, Simone Veil, regele Juan Carlos al Spaniei şi Papa Ioan Paul al II-lea, care a primit în 2004 singurul Premiu Extraordinar "Carol cel Mare" acordat până în prezent.

Ultimii doi laureaţi au fost preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în 2018, şi secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu cât mai progresist, cu atât mai lăudat de globaliști.

    1. Cand ma gandesc cum unii spuneau ca voteaza cu el ca este vazut bine de Tramp si uniune....

      Inca odata IOHANNIS le arata romanilor ca este un fel de HAGI TUDOSE care are un singur tel in viata si anume sa se imbogateasca din orice suma de bani pe care o poate agonisi. Sunt convins ca daca el gaseste pe strada o moneda de 5 bani o ridica si o baga in portofel dupa care o baga in pusculita. Asa ca iata ca STAPANII sai,ii stiu modul rapace de a agonisi avere si pentru aceast lucru,au hotarat ca sa ii acorde inca o TINICHEA precum si suma de 2500 de euro,pe care IOHANNIS ii v-a depune la banca. Oare Romania cu Romani ,care a fost vanduta de TEUTON strainilor ,doar atat valoreaza ,2500 de euro.? Mare caracter de asazis om de stat.!

    Apropo de numele acestui premiu, pe care Plavanul il merita cu prisosintza pt meritele lui exceptionale de slugoi si lingau al politicii UE si Germaniei, imi vine in minte o veche zicala romaneasca(ardeleneasca): "Fie Fritz oricat de prost(si de mut, as adauga eu), numai mare sa fie"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb