KLAUS IOHANNIS:  "PSD a creat intenţionat o criză sanitară"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 31 iulie 2020

Preşedintele ţării a menţionat că, în starea de urgenţă numărul infectărilor şi deceselor a fost limitate, deoarece autorităţile şi sistemul medical şi-au făcut treaba, situaţie care nu ar fi convenit PSD.

Preşedintele ţării a menţionat că, în starea de urgenţă numărul infectărilor şi deceselor a fost limitate, deoarece autorităţile şi sistemul medical şi-au făcut treaba, situaţie care nu ar fi convenit PSD.

Partidul Social Democrat, nemulţumit de reuşitele guvernării PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea pe care a avut-o, ieri, la Palatul Cotroceni, cu secretarii de stat din cadrul Ministerului de Interne, Bogdan Despescu şi Raed Arafat.

Klaus Iohannis a spus: "Câteva date. În 25 iunie, Curtea Constituţională a Româ­niei stabileşte că anumite articole din legea 55/2020 sunt neconstituţionale. În aceeaşi zi se înregistrează 460 cazuri noi de infectare şi 10 decese. În 2 iulie, CCR motivează decizia; avem 450 noi cazuri de infectare şi 20 decese. Guvernul nu a putut să vină cu o nouă iniţiativă până la motivarea deciziei CCR. Guvernul, în 6 iulie, depune iniţiativa noii legi, privind izolarea şi carantinarea, în Parlament. În acea zi am avut 250 de cazuri noi de infectare şi 18 decese. Eram în zona de control a pandemiei. După care PSD începe să tragă de timp şi această lege ce putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni, timp în care pacienţii bolnavi pleacă acasă, în care nu este nimeni amendat, carantinat. Rezultatul: legea ajunge în 18 iulie la mine, o promulg imediat şi o public în Monitorul Oficial. În 18 iulie avem 889 de cazuri noi de infectare. (...) PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp. PSD, nemulţumit de reuşitele guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. PSD a creat intenţionat o criză sanitară. (...) Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute au murit, ci a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul".

Preşedintele ţării a menţionat că, în starea de urgenţă numărul infectărilor şi deceselor a fost limitate, deoarece autorităţile şi sistemul medical şi-au făcut treaba, situaţie care nu ar fi convenit PSD.

De aceea, PSD "a făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie" şi cu cinism a tras de timp ca să nu apară noul act normativ, a afirmat Klaus Iohannis, care i-a acuzat pe cei din UDMR că au făcut jocul social-democraţilor.

"După ce i-am criticat, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, nu caut vinovaţi. Îi cunosc şi îi arăt cu degetul. Şi vă arăt cu degetul (n.r. - pe cei din PSD)", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a arătat că 90% dintre cetăţeni respectă normele şi a precizat că persoanele care nu au înţeles că trebuie să le respecte, vor fi amendaţi.

Imediat după declaraţiile preşedintelui, PSD a reacţionat prin senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al formaţiunii politice social-democrate. Acesta a spus: "Iohannis a pierdut şi controlul raţiunii. Toată România s-a săturat să audă aceeaşi placă obosită. Să fie clar: vinovaţi sunt Iohannis şi Guvernul PNL! Guvernul a scăpat de sub control pandemia. Ei controlează DSP, ISU, Ministerul de Interne. Acest guvern incompetent şi criminal e de vină".

Lucian Romaşcanu a arătat că, deşi au trecut aproape cinci luni de la declanşarea pandemiei în ţara noastră, persoanele vulnerabile socio-economic nu au primit încă măşti de protecţie din partea Guvernului, spitalele suferă încă la capitolul dotare sau au fost conduse de chelneri sau ciocli.

Referitor la legea carantinării şi izolării, senatorul Lucian Romaşcanu a precizat: "Au trimis legea la Parlament pe 6 iulie. Pe 9 iulie a fost adoptată legea în Camera Deputaţilor. Însuşi preşedintele a spus că e nevoie de dezbatere, deoarece era o lege a abuzurilor. De Camera Deputaţilor a trecut rapid. Ce legătură avea numărul de cazuri cu dezbaterea din Parlament? Klaus Iohannis apără acest guvern criminal şi incompetent".

Acuzaţiile preşedintelui ţării la adresa principalului partid situat pe partea stângă a scenei politice româneşti sunt grave şi, în orice alt stat ar fi avut consecinţe la nivel penal. Când acuzi un partid că a creat intenţionat o criză sanitară prin tergiversarea, cu cinism, a unei legi în Parlament, practic sus­ţii indirect că parlamentarii acelui partid au zădărnicit combaterea pandemiei actuale. În aceste condiţii, pe baza declaraţiei lui Klaus Iohannis, ar fi trebuit să se autosesizeze Direcţia de Investigare a Infracţionalitate Organizată şi Terorism sau Parchetul General, care să deschide un dosar de cercetare penală in rem cu privire la afirmaţiile preşedintelui ţării la adresa PSD. Însă, până la închiderea ediţiei, nu a existat nicio reacţie în acest sens, din partea celor două instituţii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu regret ca l-am votat pentru ca alternativa era mult mai rea. Dar Iohannis minte constant in ultima vreme fie din nestiinta (putin probabil pentru ca are consilieri) sau mai degraba, din rea-intentie.

    Motivele principale pentru care in timpul starii de urgenta cazurile au fost putine, iar acum sunt multe: 

    1. raspandirea unei boli infectioase (nu doar COVID) este aproximata in microbiologie de o crestere exponentiala. Oricine a vazut graficul unei cresteri exponentiale cu plecare de la zero, stie ca la inceput evolutia este aproape plata, pentru ca apoi variatia pe ordonata sa fie uriasa. 

    Tinand cont de acest fapt, din punct de vedere cronologic, este firesc ca propagarea infectiei in randul populatie sa rezulte in mai multe cazuri azi, decat la acum 3-4 luni. 

    2. in timpul starii de urgenta, populatia a fost tinuta in arest la domiciliu in ideea aplatizarii curbei de infectari. Dar aplatizarea curbei de infectari NU stinge pandemia, doar suprima temporar propagarea acesteia. Odata cu relaxarea starii de urgenta, este firesc ca propagarea pandemiei sa-si reia cresterea fireasca, exponentiala. Angela Merkel a spus acelasi lucru prin februarie cand a afirmat ca in 2 ani circa 70% din Germania va fi venit in contact cu SARS-CoV-2, fie ca isi distrug economia sau nu.

    Apropo, relaxarea starii de urgenta nu a avut loc pentru ca am invins pandemia, ci pentru a mai salva ce se mai poate din economie si pentru ca niciun guvern nu se poate finanta /supravietui pe termen lung daca mai toata lumea este tinuta fortat acasa. 

    PSD a creat virusul si apoi a creat criza sanitara. Guvernul Hohanis/Orban este dovada vie a reîncarnării pentru că nu poţi să devii atât de prost într-o singură viaţă şi, atunci, e nevoie de mai multe vieţi ca să ajungi la nivelul acesta de prostie

    Stiti jucariile ale chinezesti, care daca le apesi un buton incep sa se miste, sa danseze si sa spuna un cuvant sau un slogan format din maxim 3 cuvinte? Robotul autist de la Cotroceni functioneaza dupa exact acelasi principiu, fiind programat sa repete la nesfarsit, PSD! Ideea e ca, daca vrei sa ai liniste, ii deconectezi de la bateria, pe robot!

    Draknea la Țuhaus alucrat pe harta genomului. Rezultat : bomba covid

    Nu doarme în papuci : e Ag. viu...!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb