Klaus Iohannis s-a săturat de tehnocraţie

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie 2016

Klaus Iohannis s-a săturat de tehnocraţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu mai doreşte un guvern tehnocrat după alegerile parlamentare, punând astfel capăt tuturor speculaţiilor pe această temă. De altfel, preşedintele a caracterizat guvernul Cioloş drept o soluţie de criză susţinând că o ţară trebuie să aibă un executiv politic: "Discuţia cu premier tehnocrat şi premier politic... Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: o ţară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic - şi vă amintiţi că l-am rugat la vremea respectivă pe domnul Cioloş să propună un guvern independent politic, adică un guvern de tehnocraţi - a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decât de un guvern politic". Preşedintele consideră că nu ar fi un lucru greşit dacă miniştrii din actualul cabinet ar candida la următoarele alegeri: "Oameni noi ar putea să vină şi din Guvern, fără să mă gândesc la cineva anume, dar teoretic se poate imagina că anumite persoane care au devenit poate mai vizibile sau mai interesate de politică prin funcţia lor să se hotărască să intre în politică. Nu ar fi greşit". Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi declara recent că îşi doreşte ca actualul premier să candideze pe listele PNL la Capitală pentru alegerile parlamentare şi să continue în fruntea Guvernului şi după alegeri: "Eu personal cel mai mult mi-aş dori să-l văd pe domnul Cioloş candidat al PNL la alegerile parlamentare şi, evident, pentru funcţia de prim-ministru şi am fi mai mult decât onoraţi dacă ar fi pe lista pentru Bucureşti. Dacă domnia sa decide să rămână independent, aşa cum pare în acest moment, vom vedea în ce măsură într-un anume proiect comun pe care îl putem face cu domnia sa, chiar dacă nu va fi membru PNL". De altfel Buşoi susţinea că miniştrii care au "simpatii liberale" să se regăsească pe listele partidului la alegeri.

În urmă cu două luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea susţinea vehement că după alegeri nu vom mai avea un guvern tehnocrat: "Numirea unei marionete, dacă noi vom câştiga alegerile, este imposibilă. O relaţie corectă cu preşedintele vreau să o avem şi acum, şi mâine, şi la toamnă, şi la anul, şi anii următori, dar impunerea unui premier este imposibilă. Dacă noi vom câştiga alegerile vom reuşi să facem o majoritate. Acea majoritate va merge la Cotroceni şi va prezenta o propunere de prim-ministru pe care o va susţine. Dacă va veni cu o altă propunere, o vom pica în Parlament şi vom merge din nou cu propunerea noastră şi dacă va veni cu o altă propunere, atunci vom merge la anticipate. Data trecută (n.r. la instalarea guvernului tehnocrat) a fost o situaţie cu totul specială. Ca să stăm în plină iarnă cu un guvern interimar, cu o perioadă de instabilitate, neavând în spate un vot proaspăt al poporului, era greu să mergem pe calea aia".

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ...SI NOI NE-AM SATURAT DE GARGARA.__ PNL ar trebui sa spuna daca mai sustine sau nu PROIECTUL de TARA , ala cu PLANURILE CINCINALE sau daca au ei o STRATEGIE ECONOMICA mai buna si sa o prezinte._PNL sa vina si cu masuri favorabile Oamenilor de RAND [ de la privat sau de la stat] si nu doar MARILOR Banci, multinationalelor sau diverselor corporatii.__Lumea, dragi liberali cu tot dispretul vostru isi doreste un STAT PATERNALIST care sa intervina in Economie si sa combata inechitatile sociale.__Cu cat intelegeti asta mai repede cu atat cresc sansele voastre la ALEGERILE PARLAMENTARE._Fara un Program Economic BUN Lumea nu o sa voteze un PARTID HABARNIST si AMETIT din care fac parte fosti PDL-isti:-->asa ca adunati-va mintile si" STABILITI-VA PRIORITATILE"-[vorba lui Franks] si nu va luati dupa d-na Gorghiu care BUBUIE de "INTELEPCIUNE".__Vedeti bine ce ati patit la Primaria Capitalei pentru ca ati fost AMETITI si dezorganizati._Lumea s-a saturat de BRAND-uri VREA PROGRAME ECONOMICE CONCRETE nu Balbaieli._Vremea Vorbelor a TRECUT!

    1. lasa-i ca refac usl-ul si sa vezi atunci programe

      Eu inca ma intreb cum a ajuns profesorasul asta presedinte.

      Nu te intreba; intreb-o pe Oma MERKEL. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb