ZIARUL BURSA

13 septembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Serge Durand, Airbus: "Primele elicoptere - în 2018, dacă va exista rapid o comandă semnificativă"

FRANCOIS HOLLANDE INAUGUREAZĂ ASTĂZI FABRICA DE ELICOPTERE AIRBUS DE LA GHIMBAV Serge Durand, Airbus: "Primele elicoptere - în 2018, dacă va exista rapid o comandă semnificativă"

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovCompanii / 13 septembrie 2016

Vizita lui Hollande are ca scop încercarea Airbus de a vinde României zece elicoptere H215  

Surse: "H215 e cel mai fiabil aparat de zbor din lume"

Preşedintele francez Francois Hollande se va afla azi în vizită de stat în România, cu trei zile înaintea unui summit european post-Brexit la Bratislava menit a da un nou suflu Uniunii Europene, zguduită de decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar, comentează luni AFP.

În cursul după-amiezii de marţi, Hollande va inaugura fabrica Airbus Helicopters de la Braşov, de unde "primele elicoptere ar urma să iasă în 2018, cu condiţia să existe rapid o comandă semnificativă", a precizat pentru AFP Serge Durand, director general al acestei filiale a grupului aeronautic european Airbus.

Remus Borza

REMUS BORZA: "M-a sunat Costin Borc. S-au înroşit telefoanele. Polonezii au lins clanţa la cabinetul vicepremierului"

L.B.Politică / 13 septembrie 2016

Avocatul Remus Borza, preşedinte Euro Insol, a explicat că imediat după deschiderea procedurii insolvenţei împotriva CET, a demarat discuţii şi negocieri cu cei doi parteneri stategici Oltchim şi USG (Uzinele Sodice Govora) în vederea obţinerii unor preţuri corecte şi echitabile care să genereze venituri suplimentare - condiţie esenţială în promovarea cu succes a unui plan de reorganizare.

Senatul a votat Legea RCA

Senatul a votat Legea RCA

Andrei StanBănci-Asigurări / 13 septembrie 2016

Actualizare 21:30 Mihai Fifor (PSD): "Prin votul de astăzi, social-democraţii şi-au ţinut promisiunea în faţa românilor"

Social-democraţii şi-au ţinut promisiunea în faţă românilor şi au elaborat şi votat o Lege care vine în sprijinul milioanelor de asiguraţi auto din România, a declarat Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senatul României.

Actualizare 20:10

Legea RCA, a fost adoptată astăzi în plenul Senatului cu 74 de voturi "pentru", 8 abţineri şi 5 voturi "împotrivă", informează Digi 24.

Ministerul Energiei a selectat noii administratori ai CE Oltenia, SAPE şi OIL Terminal

Ministerul Energiei a selectat noii administratori ai CE Oltenia, SAPE şi OIL Terminal

Mathias KleinCompanii / 13 septembrie 2016

Ministerul Energiei a încheiat procedurile de selecţie a noi membri, în concordanţă cu principiile Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanta corporativă, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic (CE) Oltenia şi în Consiliile de Administraţie ale Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Oil Terminal.

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă scapă de controlul judiciar

G.F.Anticorupţie / 13 septembrie 2016

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis scoaterea lui Sebastian Ghiţă de sub control judiciar în dosarul privind finanţarea deplasării fostului premier britanic Tony Blair în România. Decizia este definitivă, transmite Digi 24.

Brokerii cer ASF reducerea comisioanelor

ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE AUTORITATEA ARE EXCEDENT BUGETAR, PE SPATELE PARTICIPANŢILOR LA PIAŢĂ Brokerii cer ASF reducerea comisioanelor

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 13 septembrie 2016

Asociaţia Brokerilor solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară reducerea, în continuare, a cotelor, taxelor şi tarifelor percepute din piaţa de capital, pentru a permite dezvoltarea acesteia, în condiţiile în care Autoritatea are excedent bugetar, în special pe seama taxelor din piaţa bursieră.

"Euro nu a adus prosperitatea promisă, ci divizare şi divergenţă".Joseph Stiglitz

O comunitate a jafului pe care o mai ţine unită doar adezivul austriac

CĂLIN RECHEAInternaţional / 13 septembrie 2016

CĂLIN RECHEA

De parcă penibilul repetării alegerilor prezidenţiale din Austria nu ar fi fost suficient, ca urmare a fraudei electorale, noua amânare, din cauza adezivului de la plicurile în care ar fi trebuit să fie trimise voturile prin corespondenţă, pare să indice ceva mai mult decât incompetenţă. Oare chiar aşa de rău a ajuns una dintre cele mai civilizate ţări din Europa? Nu era mai simplu să fie informaţi cetăţenii că frauda electorală este benefică atunci când serveşte unui scop nobil?

Discursuri noi, probleme vechi!

START ÎN NOUL AN ŞCOLAR Discursuri noi, probleme vechi!

D.N.Cultură / 13 septembrie 2016

Şcolile au fost luate cu asalt, de ieri, de peste 3 milioane de elevi şi preşcolari. Jumătatea lunii septembrie reprezintă momentul când învăţământul este redescoperit de oamenii politici, mai ales când în câteva luni urmează şi o rundă de alegeri. Problemele sunt arhicunoscute, cele mai grave sunt legate de lipsa avizelor (sanitare, ISU - contra incendiilor), dar oamenii politici, parlamentarii, primarii se fac că nu le observă şi nu ratează ocazia pentru a rosti nişte discursuri mobilizatoare în faţa unor elevi şi profesori plictisiţi şi dezorientaţi.

NEPI se delistează de la Bursa din Londra

NEPI se delistează de la Bursa din Londra

Piaţa de Capital / 13 septembrie 2016

Fondul sud african New Europe Property Investments Plc (NEPI) a anunţat că se delistează de pe piaţa AIM a London Stock Exchange, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, care precizează că fondul va rămâne listat pe BVB şi pe Bursa de Valori Johannesburg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAROM: Biomasa este ignorată de autorităţi

Companii / 13 septembrie 2016 /

Biomasa, ca resursă energetică, este ignorată de autorităţi, în condiţiile în care valorificarea acesteia ar crea locuri de muncă şi valoare adăugată, afirmă, într-un comunicat, Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

Cât de corupt este regimul din România?

Cătălin AvramescuEditorial / 13 septembrie 2016

Cătălin Avramescu

Teribil de corupt. Problema este cât anume. Iar întrebarea poate primi două răspunsuri. Unul este cel convenţional. Ne uităm în studiile şi clasamentele internaţionale. Sunt făcute de experţi, se bazează pe metodologii testate riguros.

MACRO NEWSLETTER 13 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 13 septembrie 2016

Internaţional / 13 septembrie 2016

Preţurile de consum din Brazilia şi-au accelerat creşterea anuală în august 2016, până la 9%, de la 8,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,5% în luna anterioară.

Finanţele au atras 235 milioane lei de la bănci

Macroeconomie / 13 septembrie 2016

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, luni, de la bănci, 235 de milioane de lei, mai puţin de jumătate din cât şi-a propus, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat pe şapte ani şi jumătate, la un randament mediu de 2,74% pe an.

REVISTA PRESEI 13.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 13 septembrie 2016

ADEVARUL 

Prima zi de şcoală, în centru şi la periferie

Aproape trei milioane de copii şi adolescenţi de pe cuprinsul României au început, luni, un nou an şcolar. Însă prima zi de şcoală nu a arătat la fel pentru toţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo